Proverite zašto je Sun Island Resort & Spa najbolji rizort za porodice na Maldivima

јануар 3, 2023
Sun Islan Resort

Maldivi su jedna od najprivlačnijih destinacija koja se nalazi na listi želja putnika iz celog sveta. Ubraja se među najlepše i najegzotičnije destinacije za putovanja na svetu i, bez obzira što nećete odmah na to pomisliti, jedno je od najboljih mesta za odmor sa porodicom. Topla, azurno plava voda Indijskog okeana i beskrajne bele plaže sa puno hladovine – zvuči kao raj, kako za decu, tako i za odrasle. Iako je prva asocijacija na Maldive romantični boravak na medenom mesecu, ono što ćete brzo uvideti, Maldivi su idealni za porodice i imaju toliko toga da ponude svojim psetiocima.

Ali, kako se Maldivi prostiru na preko 1000 ostrva i imaju veliku i raznoliku ponudu smeštaja, od pravog izbora ostrva na kome ćete boraviti, zavisi i sam doživljaj destinacije. Ako od odmora na Maldivima sa celom porodicom želite da izvučete maksimum, nećete pogrešiti ako izaberete rizort koji je najčešći izbor putnika koji putuju na Maldive –  Sun Island Resort & Spa 4*. Kako je ovo rizort koji ubedljivo najviše ima preporuka, i kako su komentari naših putnika u superlativima, u narednim redovima, podelićemo sa vama ono što je najbolja vrednost ovog hotela

  1. Smeštaj u ekološkom odmaralištu u blizini zaštićenog područja

Sun Island Resort & Spa se nalazi na atolu Južni Ari, u blizini zaštićenog područja, i zahvaljujući svom položaju i veličini, potpuno je prilagođen da putnicima pruži svaku vrstu odmora. Smešten je na jednom od najvećih maldivskih ostrva, na ostrvu Nalaguriadhoo, bujnog biodiverziteta i morskog života, pa se zato Sun Island Resort & Spa izdvojio kao luksuzno eko odmaralište. Ovo odmaralište je primer kako se vrhunsko hotelijerstvo može uklopiti u čarobnu prirodu i ne uticati na njene promene.

Ovo je relativno veće ostrvo i udaljeno je oko 113 km od aerodroma u Maleu. Do njega se stiže kombinacijom prevoza: oko 20 minuta letom hidroavionom i nakon toga dolazi transfer brodom još oko 10 minuta. Prevoz je odlično usaglašen i organizovan, tako da će vam pružiti još jedno zanimljivo iskustvo – vožnja hidroavionom jedan panoramski i nestvarni pogled na koralna ostrva iznad kojih letite, a vožnja gliserom pogled na boju vode i morski svet koji ćete tek imati prilike da upoznate. Ukoliko idete sa porodicom, treba znati da će starijoj deci (školskog uzrasta) ovo biti jako uzbudljivo, dok zbog buke hidroaviona mlađoj deci može biti neprijatno. Pripremite slušalice sa muzikom ili čepiće za uši.

  • Smeštaj za svačiji ukus

Sun Island Resort & Spa ima smeštajni kapacitet od čak 462 lepo opremljenih soba, od kojih sve nude moderne pogodnosti, elegantne detalje dizajna i nalaze se na kratkoj šetnji od peščane bele obale i zadivljujuće tirkizne nijanse Indijskog okeana. Od usamljenih Sunset vila do luksuznih apartmana iznad vode (po kojima su Maldivi najpoznatiji), ovaj rizort je pomerio granice ugostiteljstva na novi nivo.

Rizorti na Maldivima poznati su po tome što pružaju osećaj povezanosti sa prirodom kroz smeštaje koji koriste bujnu vegetaciju da ušuškaju bungalove u zelenilu. Takve su Sun vile koje se nalaze u tropskom zelenilu i koje su kao stvorene za odmor i relaksaciju. Za one koji žele da direktno izlaze na svoj deo plaže, postoje Beach vile, koje su opremljene luksuznom opremom i kao stvorene za taj čuveni spoj – luksuzni boravak u kombinaciji sa minimalizmom koji vam je na Maldivima potreban. Same vile na plaži omogućavaju vam da ceo dan hodate bosi po pesku sitnom kao brašno i da imate osećaj da imate ostrvo samo za sebe. Ove vile su idealne za porodice jer ćete se u potpunosti opustiti i predati morskom, neopterećujućem životu bez jurnjave.

Dobro je znati da se osećaj privatnosti na Maldivima veoma neguje. Ležaljke su udaljene jedne od drugih, suncobrana nema jer prirodna hladovina okružuje plažu, pa je moguće smestiti se po želji. Sa stalnom temperaturom oko 27 stepeni, nećete brinuti zbog opekotina i ležanja na suncu.

Vile na vodi su prepoznatljivi smeštaj na Maldivima. Imaćete prilike da ovde boravite u luksuznom smeštaju iznad kristalno čistih voda, ali samo ako su deca starija od 12 godina. Ovi dvosobni apartmani nalaze se na kraju pristaništa i nude spektakularni panoramski pogled na okean.

  • Gastronomija za vrhunski hedonizam

Kada idete sa porodicom, hrana je vrlo važno pitanje jer deca teško izlaze iz zone komfora i neretko su vrlo probirljiva. Gostima su, mežutim, ovde na raspolaganju jedan švedski restoran i dva „a la carte“ restorana sa bogatim izborom lokalne internacionalne kuhinje. Znači ima pica i burgera, ali ima i brojnih specijalieta iz azijske i lokalne kuhinje koja podrazumeva morske plodove i ribu.

U restoranu Al Pontile naći ćete veliki izbor tradicionalnih italijanskih specijaliteta. Sa zadivljujućim pogledom na akvamarinsku lagunu i šarene koralne grebene, nema boljeg mesta da se prepustite romantičnoj večeri.

Sun Star je tajlandski restoran koji u čarobnom ambijentu nudi priliku da večerate ukusne obroke inspirisane Azijom. Za vrhunsko romantično iskustvo preporučuje se sto na palubi restorana pod mnoštvom zvezda.

Restoran Southern Star je specijalizovan za složene dnevne bifee sa internacionalnim jelima i svežim morskim plodovima. Gastronomsko iskustvo ovog restorana omogućiće vam da kroz mirise i ukuse proputujete celi svet.

  • Nezaboravne aktivnosti i iskustva za porodice

Zahvaljujući činjenici da se Sun Island Resort nalazi na većem ostrvu, samim tim i mogućnosti za zabavu su veće i raznovrsnije. Ostrvo je veliko, tako da je vožnja biciklom u egzotičnom ambijentu, po dokovima i putanjama između bujne vegetacije, nešto što će vam sigurno prijati. Ne propustite brojne hotelske aktivnosti u vidu sportskih nadmetanja u odbojci, tenisu, badmintonu, košarci, vaterpolu i drugim sportovima koji će vam pomoći da se povežete sa drugim gostima hotela ukoliko to želite. Teren za golf sa 9 rupa je na raspolaganju i nalazi se u okviru smeštaja.

Vodeni sportovi za one kojima je do više adrenalina, ili opuštajuća krstarenja za one koji su za mirniji odmor, samo su stvar vašeg izbora. Ono što ne bi trebalo da propustite je istraživanje podvodnog sveta dubinskim ronjenjem ili površinskim gnjurenjem. Svet koji ćete zateći je nestvaran, u stanju je da opčini svakog ljubitelja prirode.

  • Wellness za opuštanje

Spa centar Araamu nalazi se u mirnom uglu ostrva, okružen palmama koje se njišu i tropskim zelenilom. Samo ime ovog wellness centra nosi naziv koji na dhivehi jeziku znači „blaženo stanje opuštanja“, tako da unapred znate šta ovde možete da očekujete. Savet je da svakako provedete bar neki deo dana u parnom kupatilu, sauni ili đakuziju, a posebno da se prepustite nekom od tradicionalnih istočnjačkih tretmana. Vaše telo će vam biti zahvalno.

Zaključak

Hotel je pripremljen tako da zadovoljava sve tipove gostiju – bilo da su u pitanju romantični parovi na medenom mesecu, ili što je sve češće slučaj, porodice sa decom. Dovoljno je znati da ako ono u čemu vi uživate, vrlo je verovatno da bi se dopalo i deci. Zato ne oklevajte – sa svojim uranjanjem u bogatu prirodnu vegetaciju, sa najlepšim plažama, sa nagraživanim uslugama iz oblasti hotelijerstva, Sun Island spaja u sebi sve što je potrebno za nezaboravno letovanje koje se pamti celoga života.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.