Prodaja nekretnina u Crnoj Gori: Gde investirati na crnogorskom primorju?

јул 6, 2023
Prodaja nekretnina u Crnoj Gori Gde investirati na crnogorskom primorju

Tržište nekretnina u Crnoj Gori je veoma traženo i privlačno kako stranim investitorima, tako i domaćim kupcima iz regiona. Razvoj nautičkog turizma i izgradnja marina za jahte privlače brojne turiste iz celog sveta. Zato je mnogi prepoznaju kao izvrsnu priliku za investiciju i novu životnu avanturu na primorju.

Međutim, često se postavlja pitanje koja je najidealnija lokacija za kupovinu nekretnine u Crnoj Gori? Crnogorsko primorje obiluje gradovima i mestima koja su privlačna za investiranje, ali koja su trenutno najbolja za početak istraživanja?

U ovom članku ćemo istražiti šta prodaja nekretnina Crna Gora ima da ponudi i po kojim cenama i pomoći vam da pronađite svoje idealno mesto za investiciju u nekretnine na crnogorskom primorju.

1.   Budva: Biser Jadrana za dublji džep

Budva je dugi niz godina poznata kao jedna od najekskluzivnijih turističkih destinacija u Crnoj Gori. Međutim, cene ovde se razlikuju u odnosu na ostala letovališta, ne samo kada je reč o hrani i usluzi, već i kada su nekretnine u pitanju.

Na primer, možete postati vlasnik prelepog jednosobnog stana od 38 kvadrata, sa prostranom terasom, udaljenog samo 15 minuta hoda od obale za 85.000 evra. To znači da kvadratni metar ove nekretnine iznosi 2.230 evra. Osim same nekretnine, ova cena uključuje i sav nameštaj, kao i pristup prostoru za opuštanje i roštilj.

Ako želite da ste još bliže moru, tu je apartman od 32 kvadrata u Rafailovićima koji se prodaje po ceni od 95.000 evra. Ova nekretnina se nalazi u modernoj zgradi u prvom redu do mora. Iako manje kvadrature, apartman je potpuno opremljen nameštajem, a u cenu je uključeno i parking mesto za jahtu ili brod.

2.   Bečići: Magnet za turiste i investitore

Bečići, jedno od nezaobilaznih odredišta kako za domaće turiste, tako i za goste iz inostranstva, oduvek je bio sinonim za vrhunski doživljaj. Ne samo zbog svojih prirodnih lepota, već i zbog visoke vrednosti nekretnina. I danas, ta reputacija traje.

Tako, recimo, raskošan apartman od 50 kvadratnih metara udaljen samo 700 metara od mora, može biti vaš za 140.000 evra, odnosno 2.800 evra po kvadratnom metru. Uz to, dobićete i svoje parking mesto u podzemnoj garaži, što je dodatna pogodnost koja će vam olakšati život.

Ako preferirate nešto manju kvadraturu, na raspolaganju vam je stan od oko 45 kvadratnih metara, smešten na samo 300 metara od plaže. Cena ovog stana iznosi 152.000 evra, odnosno 3.300 evra po kvadratnom metru. Osim toga, uživaćete u terasi na krovu zgrade, koja će vam pružiti dodatno zadovoljstvo i uživanje u prelepom pogledu.

3.   Herceg Novi: Povoljniji veći stanovi

Ponuda nekretnine Crna Gora ne bi bila potpuna bez Herceg Novog. Poznat po svojoj lepoti i blizini mora, Herceg Novi je domaćin predivnih stanova koji mame da se preselite na ovo izuzetno atraktivno mesto.

Tako možete da kupite moderan stan od 35 kvadrata u Herceg Novom, smešten na predivnoj lokaciji uz more. Ova nekretnina, koja se nalazi u popularnom delu Igala, se prodaje po ceni od 2.840 evra po kvadratnom metru. Na udaljenosti od samo 100 metara od plaže, stan poseduje prostranu terasu i dolazi sa potpuno novim nameštajem.

Ako vam je potreban stan veće površine, nudimo vam predivan stan od 45 kvadrata po ceni od 125.000 evra, što iznosi svega 2.780 evra po kvadratnom metru. Ova nekretnina je idealno pozicionirana, samo četiri minuta hoda od mora, i ima čak dve terase koje pružaju neverovatan pogled.

Interesantan je podatak da su stanovi veće kvadrature posebno povoljni. Na primer, stan od 70 kvadrata na ovoj izvanrednoj lokaciji je dostupan po ceni od 155.000 evra, što je samo 2.060 evra po kvadratu.

4.   Bar: Najniže cene kvadrata na primorju

Cena kvadrata u Baru varira u zavisnosti od lokacije stana ili apartmana, njegove blizine moru, kao i da li je u pitanju novogradnja. Raspon cena po kvadratnom metru kreće se od 1.000 evra pa naviše. Ove cene svrstavaju nekretnine u Baru među jeftine nekretnine na moru.

Trenutno, na tržištu je dostupan stan površine 45 kvadrata sa prelepim pogledom na more u Dobrim Vodama, udaljen samo deset minuta hoda od obale. Njegova ukupna cena iznosi 45.000 evra.

Ukoliko preferirate modernije nekretnine, nedavno sagrađeni stanovi blizu obale prate trend cena koji se primećuje i u drugim mestima na crnogorskom primorju. Cene ovih kvadrata uglavnom premašuju 2.000 evra.

Krajem prošle godine, primećen je pad cena građevinskog materijala, međutim, cene nekretnina nisu se u potpunosti prilagodile tom trendu. No, trenutno se situacija menja, što rezultira opadanjem cena nekretnina na crnogorskom tržištu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.