Poslastičari na Novom Beogradu: 7 najboljih po našoj preopruci

новембар 26, 2022

Poslastičari vam neće reći da uzmete jabuku kada vam se jede nešto slatko već nećete moći da se odlučite koji kolači ili tortu da probate. Ko nije imao bake i deke koji za „nešto slatko“ smatraju domaći džem od kajsija (u boljem slučaju) ili jabuku (u gorem), taj kao da nije ni imao detinjstvo.

Vreme se promenilo i danas smo u mogućnosti da uživamo u internacionalnim gastronomskim čudima, uključujući i poslastice. Počevši od turskih baklava, do starih poslastičara s šampitama i bozom, pa sve do novih kafea u kojima možete da se posladite jednim cheese cake-om ili Creme Brulee-om, Novi Beograd je stecište mnogih kultnih mesta gde možete naći svoju dnevnu dozu šećera. Prdstavljamo vam one koje ne smete da preskočite ako boravite u Beogradu, a ako nas pitate, posetite ih sve! Ide nam na ruku što je zima, ima vremena za doterivanje linije do narednog leta!

Ovo su najbolji poslastičari na Novom Beogradu po našoj preporuci. Uživajte!

Kafe poslastičarnica Verdi

Verdi je osmišljen po ugledu na male trattorie u Rimu, male kafee iz Pariza ili Beča i omiljena kultna mesta na mediteranskoj obali. Sve ono što ste poneli kao utisak sa svojih putovanja, ispunjeno srdačnom dobrodošlicom i prisnom toplinom, to će i ljudi sa strane pronaći u ovom novobeogradskom kafiću.

Nalazi se u tržnom centru preko puta Gradske opštine Novi Beograd i ima opuštajući ambijent uz baštu sa dosta zelenila. Kada je lepo vreme, predstavlja idealan kutak da užurbani poslovni dan stavite na pauzu, ali kada je zima i nije za baštu, možete da se prepustite harmoniji utisaka.

Poslastice su napravljene od najkvalitetnijeg materijala i podsećaju na starovremske kolače vaših baka kakvi se više ne prave. Čak i ako ste redovni posetilac ove poslastičarnice, bićete iznenađeni novim ponudama koje se ovde stalno osvežavaju.

Stamevski Moj slatkiš Blok 32

Ovako dug naziv priliči nečemu što zaista ne možete opisati jednom rečju. Takav utisak vam pruža boravak u ovoj kafe-poslastičari na Novom Beogradu koja u elegantnom i prijatnom ambijentu nudi sve što je potrebno i najzahtevnijim sladokuscima. Profesionalna usluga i estetika posluživanja, samo su jedna strana doživljaja. Tek kad uronite u savršeni zalogaj tradicionalnih i modernih slatkiša, torti i kolača, tek tada imate kompletnu sliku nečega što može biti opisano kao savršenstvo.

Otvaranjem poslastičarnice Stamevski, Novi Beograd je dobio opušteno mesto sa najboljim kolačima i tortama. Probajte doboš tortu ako želite da znate šta je kvalitet.

Mandarina Cake shop

Kada smo vas već poveli na ovo slatko hodočašće ulicama Novog Beograda, ne smemo da propustimo mesto koje proizvodi najlepše i najlepše dekorisane kolače.

Dok u starom delu grada poseduju i poslastičaru, ovde se nalazi samo prodavnica koja nudi savršeno dekorisane slatke zalogaje za najlepši deo dana.

Šta je tako posebno u Mandarini? Glavni poslastičar i osnivač je magistrirao kulinarsku umernost na University of West London, a predmet specijalizacije su mu čokolada, slatka peciva, kolači i torte! Praksa je sticana u najboljim kuhinjama Amerike i najboljim hotelima sa 5*.  Slatkiši se prave od najboljih belgijskih čokolada i pravi su primer sitnog i perfektnog užitka.

Vanila čokolada

Možda biste da podignete raspoloženje nekom tradicionalnom princes krofnom, a možda vam je potrebna usluga pravljenja torti po narudžbini. U oba slučaja imamo savršeno mesto na mapi za vas. Torte su prepoznatljivo dekorisane, maštovito osmišljene i napravljene od najkvalitetnijih materijala bez veštačkih dodataka. To takođe važi i za kapkejkove. Posebna specijalnost su im sitni slavski kolači, tako da ukoliko nemate vremena da se upošljavate sa pravljenjem više vrsta kolača, znamo ko vam može pomoći u pripremi slave.

Baka može da odmori jer smo za vas pronašli poslastičaru koja pravi lepo dekorisane poslastice po starinskim receptima.

Kafasutra kafe

Da, lepo ste čuli, na hiljade načina kako možete da uživate u kafi sa dragim osobama i prijateljima. Osim što pripremaju lepo dekorisane kafe različitih ukusa, ovaj kafe može da se pohvali i odličnim slanim i slatkim posluženjem. Prijatan ambijent kafea koji već 6 godina pravi „perverzije od kafe“, idealno je mesto da isprobate neku od internacionalnih poslastica kao što su palačinke, tulumbe, cheese cake, tiramisu. I dovedite drugare koji dolaze u Beograd, biće oduševljeni i poneće lepe utiske kući.

Caffe Motiv

Ovo je još jedno opušteno mesto u srcu Novog Beograda u kome možete provesti lagano popodne u prijatnom razgovoru sa drugarima sa kojima se niste dugo videli ili u manje formalnom poslovnom sastanku. To znači da je mesto sa prijatnom atmosferom, bez buke i galame, ali sa jelovnikom koji može da iznenadi u slučaju da kafu produžite i na lagani obrok.

Ovde možete da uživate u slanim i slatkim đakonijama, gde su te slatke – poslužene i dekorisane sa merom i ukusom. Možete se prepustiti nekom parčetu torte, čokoladnom ili voćnom kolaču, a u letnjim danima i vrhunskom sladoledu.

Mammas Biscuit

Započeli su posao kao kafe poslastičari Stelina, da bi danas postali porodična firma koja je pozata po najkvalitetnijim kolačima u gradu. Orijentisani pre svega na kvalitet, oni su se bavili i modernim dizajnom, kao i modernim oblicima za ketering usluge i slatke stolove.

Danas je ovo mesto koje nudi široki spektar torti i kolača sa različitim kombinacijama čokoladnih i voćnih ukusa. Kvalitetni sastojci, majstorska izrada i maštovitost u dekoraciji su imperativ u njihovom poslovanju. Napravljeni od prvoklasnih materijala, po oprobanim tradicionalnim, ali i novim receptima, uz vrhunski dizajn, ovi slatki zalogaji učiniće da za trenutak zaboravite na vašu dijetu.

Smeštaj na Novom Beogradu

Ukoliko ste izabrali da tokom boravka u Beogradu budete smešteni u ovom delu grada, preko reke, nećete se pokajati. Veliki broj poslovnih objekata, uređen način života, uređena infrastruktura, široke ulice i dostupan parking, čine Novi Beograd znatno pristupačnijim mestom za boravak u prestonici. Tu se nalazi i veliki broj tržnih centara, sportskih objekata i modernih naselja. Pogledajte dostupne apartmane za izdavanje sa ove lokacije na našem sajtu www.belano.rs i uživajte u modernom konceptu stanovanja na Novom Beogradu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.