Portugalski jezik: 6 najboljih škola po našoj preporuci

август 27, 2022

Portugalski jezik pripada romanskoj jezičkoj porodici, koji u svetu govori preko 200 miliona ljudi. Zvanični je jezik u Portugaliji, Brazilu i afričkim zemljama kao što su Angola, Mozambik i Gvineja Bisao. Portugalski jezik ima dve varijante: brazilski portugalski, kojim govori 80% ljudi i luzitanski portugalski, koji je službeni jezik u Portugaliji i afričkim zemljama.

Ako ste ikada poželeli da istinski uživate u dobroj pisanoj reči i čitate Saramaga ili Pesou u izvornom obliku, ili možda pažljivije slušate melanholični fado, počnite sa učenjem portugalskog već danas. Odabrali smo za vas  nekoliko najboljih škola za učenje stranih jezika u Beogradu. Ako odsedate u nekom od apartmana Belano, a potrebno vam je da steknete znanje iz portugalskog radi uspostavljanja ili poboljšavanja poslovnih odnosa i unapređivanja svoje poslovne karijere, neka od ovih škola biće pravi izbor za vas.

Professional English

U ponudi edukativnog centra Professional English je i kurs portugalskog jezika, koji pokriva CEFR nivoe od A1 do C1. Stručni i posvećeni profesori pobrinuće se da njihovi polaznici uspešno savladaju predviđeno gradivo, koristeći adekvatne udžbenike i multimedijalna sredstva. Na kursevima portugalskog jezika akcenat je na primenljivosti gramatičkih pravila u komunikaciji, čime se unapređuju i ostale jezičke veštine – razumevanje, slušanje, pisanje.

EuroSchool

Ovde vas čekaju predavači sa značajnim profesionalnim iskustvom, kao i izvorni govornici portugalskog. Organizuju se kursevi u manjim grupama ili individualni časovi. Udžbenici koji se koriste u nastavi prilagođeni su onima koji za kratko vreme treba da pređu osnovni nivo komunikacije i za razliku od „školskih“ programa nude znanje upotrebljivo u praktičnim situacijama i bogatiji vokabular.

Eduka obrazovni centar

Nastao je i razvio se iz partnerstva sa Eduka centrom iz Novog Sada. Visokoobrazovani tim stručnjaka čine profesori od kojih je većina studirala ili boravila u inostranstvu, iskusni prevodioci i sudski tumači, psiholozi i predavači sa iskustvom iz oblasti ličnog i poslovnog usavršavanja. U okviru Eduka centra postoji nekoliko odeljenja: škola stranih jezika, prevodilački centar, centar za podršku učenicima i studentima i centar za lična i poslovna usavršavanja.

Ovde možete pohađati individualno tri nivoa portugalskog jezika: početni nivo (razumevanje, pisanje i čitanje jednostavnijih tekstova), srednji nivo (proširivanje osnovnog gramatičkog znanja portugalskog jezika i razumevanje tekstova iz svakodnevnog života; polaznik može da govori o brojnim temama sa pravilnim izgovorom reči i bogatijim vokabularom) i viši nivo (polaznik je savladao sve osnove gramatike i njihove izuzetke i ima zavidan fond reči; može da neometano prati izlaganja na radiju i televiziji, govoru koji podrazumeva standard, ali i da razume jednostavna izlaganja na dijalektima).

Sfera

Škola stranih jezika Sfera smeštena je na Terazijama i nudi grupne i individualne kurseve portugalskog jezika za početni, srednji i napredni nivo znanja. Možete se opredeliti za brazilsku ili evropsku varijantu jezika, samo je potrebno da pre početka tečaja naglasite za koju ste se odlučili. Predavači su iskusni diplomirani filolozi, predani poslu i maksimalno posvećeni učenicima. Ovde mogu biti organizovani i časovi za firme, gde kurseve pohađa 4-6 polaznika istog nivoa znanja. Takođe, u ovoj školi možete se pripremiti za polaganje međunarodnih ispita iz jezika.

Institut za stručno usavršavanje i strane jezike

Na renomiranom Institutu za strane jezike i stručno usavršavanje, kurseve portugalskog jezika vodi tim stručnjaka diplomiranih filologa i saradnika koji su izvorni govornici. Nastava je organizovana tako da se podjednako uče sve jezičke veštine – slušanje, čitanje, pisanje i konverzacija. Postoje i individualni kursevi u kojima polaznici biraju da poboljšaju samo, na primer, konverzacijske veštine. Ovde se možete upisati na: specijalizovani (stručni) kurs – iz oblasti IT-a, marketinga, bankarstva ili neke druge sfere poslovanja, zatim ubrzani kurs – koji podrazumeva više časova svakoga dana u cilju što bržeg učenja jezikaili konverzacijski kurs portugalskog jezika. Takođe postoje i kursevi za dečije uzraste.

Na kursevima Instituta uči se iz najsavremenije literature, koju koriste brojni priznati strani univerziteti. Ilustrovana je sa dosta slika i primera koji bi polazniku omogućili bolje razumevanje i brže učenje portugalskog jezika. Na časovima se koristi i brojni multimedijalni materijal, a sve u skladu sa najmodernijim vidovima nastave u svetu.

Academia Educativa

Pored bazičnih kurseva za sticanje poslovnih veština i njihovo usavršavanje, Educativa organizuje kurseve stranih jezika za decu, mlade i odrasle, a nudi i usluge prevođenja. Programi za učenje ili usavršavanje portugalskog jezika podrazumevaju rad u grupama ili individualne časove, sa visokostručnim kadrom i adekvatnim udžbenicima koje raspisuju internacionalni školski standardi.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.