Najbolje poliklinike u Beogradu

јун 5, 2019
poliklinike u Beogradu

Kada je u pitanju zdravstvo u Srbiji, složićemo se da su pitanja vezana za ovo u najmanju ruku kontroverzna. Skupljamo novac sms porukama, čeka se po nekoliko meseci, čekamo na zakazivanja, čekamo na lekove, čekamo na terapije. Važno je znati ko su učesnici u sveukupnom sistemu lečenja, a i koja su prava i mogućnosti.

Kada nam je neophodna pomoć, ono što nam je opcija nisu samo državne institucije, već i brojne privatne bolnice i poliklinike Beograd. One su tu i za naše goste apartmana u centru grada i goste smeštaja na Novom Beogradu ili  stanova u Beogradu uopšte.

Šta su zdravstvene ustanove u Republici Srbiji

Zdravstvena ustanova može se osnovati sredstvima u javnoj ili privatnoj svojini, ako ovim zakonom nije drugačije uređeno. Zdravstvenu ustanovu u javnoj svojini osniva Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a zdravstvenu ustanovu u privatnoj svojini osniva pravno ili fizičko lice, pod uslovima propisanim ovim zakonom.

Zdravstvene ustanove u Beogradu i u Srbiji uopšte su:

1) dom zdravlja;

2) zdravstvena ustanova poliklinika;

3) apotekarska ustanova;

4) bolnica (opšta i specijalna);

5) zdravstveni centar;

6) zavod;

7) zavod za javno zdravlje;

8) klinika;

9) institut;

10) kliničko-bolnički centar;

11) univerzitetski klinički centar;

12) vojna zdravstvena ustanova ili sanitetska jedinica i ustanova u Vojsci Srbije, u skladu sa posebnim zakonom.

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

Zakonom o zdravstvenoj zaštiti (“Sl. glasnik RS”, br. 107/2005 i 72/2009 – dr. zakon – dalje: Zakon), i to članom 46. stav 3, predviđeno je koje se zdravstvene ustanove mogu osnivati radi obavljanja delatnosti, među kojima se u tački 6) pominje i klinika. Nabrajanje je taksativno i ne može se proširivati.

Članom 45. stav 2. Zakona predviđeno je da se zdravstvena praksa obavlja organizovanjem zdravstvenih ustanova, kao pravilo, a izuzetno i preko privatne prakse – u slučajevima koji su predviđeni zakonom.

Članom 56. stav 1. tačka 2) Zakona predviđeno je da se privatna praksa može osnovati i kao poliklinika, a stavom 4. istog člana – da se privatna praksa (što se odnosi i na polikliniku) obavlja u statusu preduzetnika.

Prema važećim propisima, preduzetnici se upisuju u registar kod Agencije za privredne registre, a ustanove u registar koji vode privredni sudovi..

Kliniku – zdravstvenu ustanovu može osnovati Republika, autonomna pokrajina, lokalna samouprava, pravno ili fizičko lice, pod uslovima propisanim Zakonom.

Kada je osnivač ustanove fizičko lice on ne mora biti zdravstveni radnik ali ta ustanova mora ispuniti propisane uslove u pogledu kadrova i uposliti odgovarajuću strukturu I broj zdravstvenih radnika.

Kada se zdravstvena delatnost obavlja u statusu preduzetnika, potrebno je prilikom podnošenja zahteva za upis u registar kod Agencije za privredne registre podneti i rešenje zdravstvenog inspektora ministarstva zdravlja o ispunjenosti uslova za obavljanje zdravstvene delatnosti. Ovo nije načelna saglasnost Ministarstva zdravlja za obavljanje delatnosti već akt koji se izdaje posle provere da li su ispunjeni uslovi za obavljanje zdravstvene delatnosti, u zavisnosti od toga koja će se zdravstvena delatnost obavljati. Uslovi su propisani Pravilnikom o bližim uslovima za obavljanje zdravstvene delatnosti u zdravstvenim ustanovama i drugim oblicima zdravstvene službe (“Sl. glasnik RS”, br. 43/2006 i 112/2009).

Polikliniku može osnovati više zdravstvenih radnika, najmanje tri lekara različitih specijalnosti, s tim što svi moraju biti zdravstveni radnici.

(Izvor Paragraf)

Najbolje poliklinike u Beogradu

1. Poliklinika Beograd

Džona Kenedija 10F

011 3018081

Poliklinika “Beograd” je privatna zdravstvena ustanova osnovana 2004. godine. Punih 15 godina uspešno se bavimo zbrinjavanjem svih pacijenata kojima je neophodna stručna medicinska pomoć. Pružamo usluge lekara svih specijalnosti koji preglede i dijagnostiku obavljaju vrhunskim uređajima najnovije generacije, i u veoma prijatnom ambijentu. Naši lekari i kompletno medicinsko osoblje na raspolaganju su 24 časa, svakog dana u godini. Nalaze se na granici opština i Belano stanova Novi Beograd i smeštaja u Zemunu, a u neposrednoj blizini hotela Jugoslavija i starog Merkatora.

2. Natal

Gospodar Jovanova 19

011 2636782

Ginekološko-akušerska ordinacija Natal posluje od 2000. god pod tim nazivom na adresi ul. Gospodar Jovanova 19, Beograd. U okviru svoje delatnosti pruža kompletnu ambulantnu uslugu korisnicima vezanu za ginekološke preglede i praćenje trudnoće.

Ovde je moguće uraditi ginekološki pregled ultrazvučne preglede, analize briseva, i sledeće intervencije:

– biopsije grlića,

– explorativne kiretaže,

– otklanjanje kondiloma

– prekide trudnoće.

3. Ars Medica Beograd

Trg Nikole Pašića 8

011 2438116

Poliklinika Ars Medica Beograd. Osnovana 01.10.1993. godine. Oblasti rada ove poliklinike su: radiologija, magnetna rezonanca, endokrinologija, kardiologija.

4. Poliklinika Medicor Novi Beograd

Bulevar umetnosti 15

011 3181920

Zdravstvene usluge na jednom mestu u Poliklinici Medicor iz oblasti radiologije, interne medicine i hirurgije Beograd.

5. Poliklinika Pekić Beograd

Bulevar Zorana Đinđića 123g, lokal 6

065 8040850

Vrhunska tehnologija i najsavremenija naučna dostignuća čine osnovu tretmana izgleda lica i tela. Osim srdačnog tima iza kojeg stoje brojna priznanja i zadovoljni korisnici, kao i dugogodišnje iskustvo.

6. Ginekološka Ordinacija Palmotićeva

Palmotićeva 33

011 3226040

Pruža potpunu ginekološku zaštitu i negu ženama u svim fazama života od adolescencije do menopauzalnog perioda i nadalje.

7. DIVA Poliklinika dr Bogdanović

Kosovska 34

011 3342131

Poliklinika „Diva“ više od 25 godina bavi se radiotalasnim uklanjanjem mladeža, bradavica, lojnih cisti, kondiloma i drugih promena na koži, laserskom epilacijom, podmlađivanjem laserom, lečenjem akni i uklanjanjem ožiljaka od akni, fleka i kapilara i lečenjem strija. Uz to, hijaluronski fileri, mezoniti, mezoterapija, PRP i dermatološka ordinacija su na raspolaganju pacijentima.

8. Bel Medic – Poliklinika

Viktora Igoa 1

011 3091000

Dom zdravlja, poliklinika i bolnica sa 360 vrhunskih doktora svih specijalnosti, na 5 lokacija. Kompletna briga o zdravlju za celu porodicu 24 sata na dan.

Radi 24h

9.Medi Group

Milutina Milankovića no.3, 11070 Novi Beograd

011 4040100

Opšta bolnica Medigroup je konstruisana kao namenski objekat po svim standardima koje mora da ima jedna ovakva ustanova. Ovo je jedina privatna bolnica u Srbiji koja je sagrađena isključivo za ovu namenu što nam omogućava da se maksimalno potrudimo da Vam pružimo što bolju uslugu.

10. Euromedik

Zrmanjska 8a

062 8003865

Euromedik je najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji, osnovan 2002. godine sa ciljem  da korisnicima omogući najkvalitetniju medicinsku uslugu od strane vodećih specijalista i subspecijalista iz gotovo svih oblasti medicine, uz korišćenje najsavremenije i sertifikovane medicinske opreme. Euromedik se trudi da preglede obavlja po najpovoljnijim cenama, zbog čega smo afirmisani kao ustanova sa najboljim odnosim kvalitet-cena u korist klijenta.

11. Specijalna bolnica iz neurologije AFFIDEA Beograd

Kneginje Zorke 25

011 4009100

Affidea je vodeći evropski pružalac dijagnostičkih usluga, radioterapije, ali i ostalih usluga koje nude u 235 centara u 16 zemalja, u kojima radi 7000 profesionalaca. Naši centri se nalaze u Republici Irskoj, Portugalu, Španiji, Švajcarskoj, Italiji, Poljskoj, Češkoj Republici, Litvaniji, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Grčkoj i Turskoj.

Vlasnik Affidea-e je Waypoint Capital, vodeći švajcarski investitor u tzv. life sciences prirodne nauke koje se tiču živih bića (tzv. Life sciences), sa snažnom i dugotrajnom posvećenošću pružanju medicinskih usluga. Njihova vizija je da postanu najveći i najcenjeniji pružalac medicinskih usluga u Evropi, ali i šire.

BELANO Kontakt

Ako tražite smeštaj na Novom Beogradu, ili želite preporuku za to gde da pronađete idealan stan u Beogradu i tokom svog boravka, tu smo za vas.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da brinete o svom zdravlju, pronađete rešenje u vašoj potrazi za stanom na dan, nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.