Petar Grašo – veliki beogradski koncert u Areni ovog novembra

новембар 1, 2022

Jedna od najvećih pop zvezda u regionu, pevač i kantautor, Petar Grašo održaće u organizaciji Skymusic-a, veliki solistički koncert u beogradskoj Štark areni, 11. novembra u 20.30h. Ovim veličanstvenim koncertom pevač će zaokružiti niz mnogobrojnih uspešnih nastupa ove godine i tako završiti uspešnu koncertnu sezonu. Svojoj publici obećao je spektakl, u produkcionom i muzičkom smislu, a ono što je sigurno, publika će imati priliku da uživa u divnom glasu i emotivnim interpretacijama pesama koje voli.

Beogradski koncert Petar Grašo je posvetio pokojnom kolegi i velikom prijatelju Oliveru Dragojeviću, koji je imao velikog uticaja na njegov život i rad. Publika će uživati u segmetnu sačinjenom od pažljivo odabranih Oliverovih pesama koje će biti odsvirane na koncertu, što će biti prava poslastica za mnogobrojne obožavaoce muzike ovog velikog umetnika.

Bogata muzička biografija

Petar Grašo rođen je 1976. godine u Splitu. Ljubav prema muzici otkrio je u ranom detinjstvu kad je počeo pisati pesme. Od šesnaeste godine se ozbiljnije bavio muzikom, a popularnost je stekao kada je 1995. godine Oliver Dragojević na festivalu Dora izveo njegovu pesmu Boginja, gde je osvojio drugo mesto. Iste te godine još jedna Petrova pesma Vrime Božje će se naći na Oliverovom albumu. Sa devetnaest godina Petar Graši se pridružuje legendarnoj muzičkoj grupi Magazin, gde će u početku svirati, a vrlo brzo biće primećen i njegov pevački talenat. Već sledeće godine pobedio je na muzićkom festivalu Zadarfest i pesma Trebam nekoga donela mu je veliku slavu. Ova pesma se dvanaest nedelja nalazila na prvom  mestu nacionalne top-liste.

Godinu 1997. obeležio je prvi veliki koncert Petra Graše u velikoj dvorani na splitskim Gripama, nakon čega je, tri dana za redom, punio Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Album Mjesec iznad oblaka, koji je objavio te godine, prodat je u preko 100000 primeraka i do danas je to najprodavaniji album muškog izvođača u istoriji hrvatske diskografije.

Narednih godina učestvovao je na brojnim festivalima kao izvođač ili kompozotor i njegove pesme su se visoko plasirale. Dobio je skoro sve značajne muzičke nagrade širom regiona. Tokom svoje bogate muzičke karijere Petar Grašo je osim sa Oliverom Dragojevićem, sarađivao i dugim vrhunskim muzičarima kako iz Hrvatske tako i iz regiona, kao što su Doris Dragojević, Danijela Martinović, Goran Bregović, Tonči Huljić, Lepa Brena. Napisao je neke od njihovih najlepših badala, a Danijela Martinović je 1998. godine sa njegovom pesmom Neka mi nesvane predstavljala Hrvastku na Evroviziji i zauzela peto mesto u finalu.

Album Utorak

Albumom Utorak (1999. god) Petar Grašo je svoju popularnost proširio i učvrstio i van granica Hrvatske, imao je mnogo nastupa u zemljama bivše Jugoslavije, publika širom regiona bila je očarana divnim glasom i emotivnim pesmama. Pesma Utorak je do današnjh dana ostala mnogima prva asocijacija na pomen pevačevog imena.

Treći studijski album, Šporke riči, objavio je 2003. godine. Pesmom Vera od suvog zlata pobedio je na  Splitskom festivalu, a vrhove top-lista osvojila je i pesma Sad te se samo retko setim koju je uradio u saradnji sa legendarnim umetnikom Arsenom Dedićem. Prvi koncert u beogradskom Sava centru imao je 2009. godine i tom prilikom dva dana koncerta bila su rasprodata u rekordnom roku.

Povratak u velikom stilu

Nakon nekoliko godina pauze u karijeri, Petar se vraća na scenu, 2014. godine  sa pesmom Uvik isti koja osvaja nagradu žirija na Splitskom festivalu i u kratkom roku zauzima vrhove top-lista kao najslušanija pesma. 2015. godina donosi jedan od najvećih hitova njegove bogate karijere Moje zlato. Na Splitskom festivalu pesma odnosi apsolutnu pobedu po izboru publike i žirija. Moje zlato postaje najveći njegov hit u regionu, ne napušta vrhove top-lista,  postaje i ostaje omiljena široj publici. Usledio je period velikih koncerata, koncertne dvorane širom regiona bile su pune.

Još jedan od velikih hitova koji je obečežio karijeru ovog velikog umetnika je i pesma Ako te pitaju, koja je 2017. postala ogroman regionalni hit. Čitavih pet meseci provela je na vrhu nacionalne top-liste, a na Youtube-u broji više od 50 milijuna pregleda.

Petar Grašo danas je jedan od najpopularnijih pop pevača u Hrvatskoj, ali i u čitavom regionu. Njegove pesme slušaju se svuda, a publika u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedonije, Crnoj Gori i Sloveniji sa radošću očekuje i sa oduševljenjem dolazi na njegove koncerte. Sa pravom je dobio titulu jednog od najpopularnijih izvođača balada na ovim prostorima. Njegova muzika je prožeta čistom emocijom, tekstovi pesama su lirski i emotivni, u pričama o ljubavi koja često ume i da zaboli publika se identifikuje i duboko doživljava svaku reč. Veliki muzičar, koji uspešno barata i muzičkim instrumentima, vodi o svemu računa, pa su njegovi koncerti uvek pravi muzički spektakl za sve ljubitelje kvalitetne muzike i prave umetnosti.

Šta nas očekuje u beogradskoj Štark areni?

Za Petra Graša ova godina donela je brojne promene i radosti kako na poslovnom, tako i na ličnom planu. Dinamičnu godinu prepunu divnih koncerata, svakako je obeležilo i rođenje pevačeve ćerke. Za beogradski koncert najavio je brojna iznenađenja, kao i „vrhunsku produkciju, odličan bend i dva sata pesme i ljubavi“. Svojoj publici obećao je ludu i nezaboravnu zabavu.

„Jako sam srećan što ću ovu, po mnogim kriterijumima, lepu i dinamičnu godinu, završiti na spektakularan način, u Štark Areni. Beogradska publika je posebna, jako dobro se znamo, i ta razmena energije i emocija među nama je zbilja nešto izvanredno. Donosim najbolje od sebe, a velika bina, odlična produkcija iza koje stoji Skymusic, vrhunski bend i dva sata pjesme i ljubavi garantiraju ludu i nezaboravnu zabavu“ – rekao je Petar Grašo.

Svi koji vole umetnost koji stvara Petar Grašo, imaće priliku da, 11. novembra, svim čulima uživaju u najlepšim pesmama jednog od najpopularnijih hrvatskih pevača, kompozitora i tekstopisaca, koji će u pratnji veličanstvenog benda izvesti svoje hitove i publici pružiti najbolje od sebe. Dođite, iznajmite neki apartman iz bogate ponude agenije Belano i budite deo spektakla koji je srpska publika dugo čekala.

Ulaznice

Ulaznice za koncert prodaju se putem eFinity aplikacije, preko sajta eFinity.rs i na blagajni Štark arene. Postoji nekoliko cenovnih kategorija ulaznica. Cena ulaznice za parter je 1200 din, dok je za tribine potrebno izdvojiti 2100 din (za II sprat) i 2500 din (za I sprat), ulaznice za fan pit koštaju 2600 din, a za VIP tribinu 2900 din. Mesto za  barskim stolom košta 3600 din (min 4 – max 6 mesta), u separeu 5500 din (min 6 – max 8 mesta), dok je za mesto u loži potrebno izdvojiti 15000 din. Ulaznice su u prodaji još od aprila ove godine i potrebno je da požurite kako ne biste ostali bez svog mesta na ovom veličanstvenom događaju.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.