OSETITE PROŠLOST I SADAŠNJOST BEOGRADA – LOKACIJE KOJE MORATE POSETITI U BEOGRADU

октобар 28, 2023

Beograd je živopisni grad koji je spoj istorijske baštine i moderne vibracije. Svojim raznlikim kulturnim nasleđem, bogatom istorijom i dinamičnim ambijentom, Beograd je destinacija koja je san svakog turiste.

Beograd je grad kontrasta. Grad u kome ćete videti brojne stare spomenike i moderne nebodere. Grad u kom se tradicionalna srpska kultura prepliće sa internacionalnim uticajima. Grad u kome možete probati najbolji roštilj, ali i jednako fenomenalan suši.

Beograd je grad koji se neprestano menja i razvija, ali uvek zadržava svoj jedinstveni duh. Prilikom posete ovom gradu, imaćete priliku da u isto vreme osetite kako funkcioniše spoj tradicije i modernog života. Upoznaćete gostoljubive stanovnike i istražite raznolike kulturne, umetničke i gastronomske scene.

Beograd se ponosi svojom istorijom, a jedno od najupečatljivij mesta je Beogradska tvrđava na Kalemegdanu koju ne smete zaobići. Uz to, kako je Beogrd grad provoda, preporučujemo da zavirite u tajne boemske četvrti Skadarlije.

MESTA KOJA U BEOGRADU MORATE POSETITI

KALEMEGDAN

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu koji svakako  ne smete zaobići je Kalemegdan. Smešten je na vrhu brda iznad Ušća reka Save i Dunava. Kalemegdan je istorijski kompleks koji kombinuje prelepe pejzaže, značajnu kulturu i mnoge atrakcije.

Kalemegdan je dom Beogradske tvrđave, koja ima bogatu istoriju koja seže još u daleku prošlost. Sa ove impozantne tvrđave možete videti neverovatan panormski pogled na reke Savu i Dunav i ceo grad. Možete šetati kroz tvrđavu, istraživati njene zidine, kule i parkove. Unutar tvrđave nalaze se brojni muzeji poput Muzeja grada Beograda i Vojnog muzeja, koji pružaju bogat uvid u istoriju i kulturu regiona.

Pored tvrđave, Kalemegdan nudi predivne parkove i šetališta. Parkovi su ukrašeni bujnim zelenilom, cvetnim baštama i fontanama pružajući neverovatno mirno okruženje u kom se možete opustiti.

Tu je i čuveni spomenik Pobednik, koji je simbol Beograda, koji stoji na vrhu Kalemegdana od postavljanja, iako je u početku tu trebao biti samo privremeno smešten. Sa tog mesta ćete imati priliku da vidite neverovatan panoramski pogled.

Omiljena atrakcija na Kalemegdanu je Zoološki vrt Beograd. Ovaj predivni vrt je dom brojnih životinjskih vrsta i pruža Vam mogućnost da se upoznate sa raznolikim svetom životinja. Ovde možete videti lavove, tigrove, medvede, lisice, vukove, majmune, krokodile, foke, pingvine i brojne druge životinje.

Kalemegdan je takođe  popularno mesto za kulturne manifestacije, koncerte, izložbe, festivale koji se ovde održavaju tokom cele godine.

Ukrakto, poseta Kalemegdanu je jedinstveno iskustvo. Ovde ćete imati mogućnost da na jednom mestu saznate mnogo o istoriji Beograda i stekne nezaboravan utisak.

SKADARLIJA

Fascinantna turistička atrakcija koju obiđe skoro svaki turista je boemska četvrt Skadarlija. Skadarlija je stari boemski deo koji odiše šarmom prošlih vremena.

Skadarlija je poznata po svojim kaldrmisanim ulicama, specifičnim kafićima, restoranima i umetničkim galerijama. Ova četvrt je nekada bila epicentar umetnosti, književnosti i muzike.

Šetajući ovim ulicama uživaćete u autentičnom duhu prošlih vremena. Zgrade su ukrašene šarenim fasadama i cvećem, a ulice ispunjene muzikom tamburaša koji izvode tradicionalne srpske pesme. Brojni restorani nude tradicionalnu srpsku kuhinju, uključujući specijalitete poput čuvenog roštilja, kuvanih domaćih jela, suhomesnatih prizvoda i domaćih kolača.

SKADARLIJA-BOEMSKA ČETVRT

Skadarlija je dom mnogih galerija i antikvarnica. Pa možete istraživati lokalne umetnike, kupiti originalne umetničke radove ili otktiti neke raritete.

U blizini ove boemske četvrti se nalazi čuvena pijaca Bajloni koja je popularna po svežem voću i povrću, sirevima, medu i drugim domaćim lokalnim proizvodima. Pa odavde možete poneti nešto od toga u svoj dom.

Skadarlija je najpoznatija po svojoj noćnoj sceni. Brojni kafići, restorani, klubovi i barovi nude muziku uživo, džez nastupe i razne vidove zabave. Ova četvt je naročito popularna u letnjim mesecima kada se u restoranima i kafićima otvore predivne letnje bašte stvarajući romantičnu atmosferu i prijatno okruženje kako za parove tako i za društvo.

Stoga ako ste u Beogradu, ne propustite priliku da posetite Skadarliju i proživite njen duh bar na jedan dan. Pružiće Vam neverovatne trenutke i ispisati posebnu stranicu u vašem životu.

SMEŠTAJ

Ako tražite smeštaj u blizini Kalemegdana i Skadarlije mi Vam možemo ponuditi veliki broj aparmtana koji se nalazi na ovim lokacijama u starom delu grada. Ponudu pogledajte na belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.