Noćno kupanje u Beogradu – zdrava zabava za sve

јун 5, 2019
noćno kupanje u Beogradu

Bliži se leto, a sa njim i sezona ne samo dnevnih i sunčanih varijanti kupanja, već i predvečernjeg i noćnog kupanja u Beogradu. Ovo je često omiljena opcija mnogih, kako zbog izbegavanja velikih vrućina, tako i zbog usklađivanja sa obavezama, ali i manje gužve u noćnim terminima. I poslovni ljudi koji borave u našim Belano apartmanima na Novom Beogradu, stanovima kod Tašmajdana ili smeštaju na Dorćolu, rado koriste opciju noćnog kupanja.

Benefiti plivanja su brojni.

Za optimalno zdravlje preporučuje se da se svakodnevno pliva oko 30 minuta, ali i plivanje nekoliko puta nedeljno donosi brojne benefite.

Smatra se da plivanje poboljšava gustinu kostiju i mišića, uklanja napetost, stres i opušta. Ujedno, kao savršeno bezbedna fizička aktivnost, smanjuje kalorije, odnosno troši ih i to za 10 minuta određenim 60 kalorija, leđnim kraulom – 80 kalorija, slobodnim stilom (prsnim kraulom) – 100 kalorija, leptir stilom – 150 kalorija. Upravo iz ovih razloga se plivanje smatra i odličnom fizičkom aktivnošću i za one koji žele da skinu višak kilograma.

Smatra se da plivanje takođe i poboljšava rad srca, kao i da smanjuje rizik od dijabetesa i visokog krvnog pritiska, ali i da ublažava simptome astme.

Kao sveobuhvatna aktivnost, plivanje dobro utiče i na dugovečnost i na stanje kože i kondicije.

Gde na noćno kupanje u Beogradu?

1) Olimp Bazen Beograd –svežina nedaleko od centra Beograda

Adresa Bazena Olimp ,,Zvezdara”: Vjekoslava Kovača 11, 2412-353

Kompleks otvorenih bazena Olimp čini jedan plivački bazen, jedan neplivački bazen, rekreativni bazen, kao i bazen za decu. Renoviranje bazena završeno je 2011. godine, i od tada Beograđani svih uzrasta i plivačkih sposobnosti mogu da dođu ovde i rashlade se tokom vrelih letnjih dana.

Radno vreme bazena ,,Olimp“

Radno vreme bazena Olimp je od 06h do 19h, dok noćno kupanje, ukoliko je odobreno, traje od 21h-24h.

Cena karte: Cena za noćno kupanje na Olimpu je 400 dinara, ali moraju postojati optimalni vremenski uslovi kako bi noćno kupanje bilo dozvoljeno. Obavezno je da temperatura tri dana zaredom prelazi 28 stepeni, a temperatura vode iznad 24 stepena.

2) Otvoreni bazen ,,Tašmajdan“-tradicionalno kupalište za Beograđane i njegove posetioce

Adresa Bazena Tašmajdan: Beogradska 71, tel. 3240-901

Bazen Taš počinje sa radom obično u drugoj polovini juna, u zavisnosti od vremenskih uslova. Bez obzira da li ste već uživali na plažama tokom leta, ili tek krećete da idete na bazen da primite malo boje, Tašmajdan otvoreni bazen je pravo mesto za vas, vaše zdravlje i uživanje.

Radno vreme Bazena ,,Tašmajdan“

Radno vreme otvorenog Taš bazena je od 10h-19h, a ako vremenski uslovi budu pogodni, ljubiteljima plivanja će vrata biti otvorena vikendom od 21 sat do ponoći.

Kupanje će biti propraćeno muzikom koju će puštati poznati beogradski di-džejevi.

Cena karte: Noćno kupanje je 400 dinara.

3) Košutnjak bazeni – svežina u sred prirode

Adresa Bazena ,,Košutnjak”: Kneza Višeslava 72, tel. 3545-585

Otvorenih bazena na Košutnjaku ima čak pet, i u svima možete uživati baš onako kako želite. Ono što posebno privlači posetioce je upravo  prijatan ambijent u prirodi, guste krošnje drveća i trava, daleko od gradske vreve.

Radno vreme Bazena ,,Košutnjak“

Radno vreme je od 10h-19h, a noćno kupanje biće dostupno nakon dnevnog radnog vremena, kada vremenski uslovi budu zadovoljavajući.

Cena karte: Cena karte na Košutnjaku iznosi 250 dinara za odrasle.

4) Bazeni SC “Milan Gale Muškatirović”  – Dorćolsko sastajalište za sve generacije

Adresa SC ,,Milan Gale Muškatirović”: Tadeuša Košćuška 63, tel. 2622-866

Radno vreme bazena SC ”Milan Gale Muškatirović”

Letnja sezona otvorena je do septembra radnim danima od 10.00 do 19.00 i vikendom od 9.00 do 19.00. Zatvoreni bazen biće otvoren od 6.30 do 9.00, a popodnevni i večernji termini biće ponovo aktivni od septembra.

Cena karte: Noćno kupanje iznosi 350 dinara.

5) Bazen 11. April – Centar susretanja Novobeograđana

Adresa bazena ,,11.april”: Novi Beograd, Autoput 2; 2672-939

U okviru sportskog centra 11 aprila, nalaze se tri otvorena bazena, jedan olimpijski, jedan srednji i jedan mali bazen. Kapacitet ovih bazena je 3000 posetilaca dnevno. Za posetioce su obezbeđene ležaljke i suncobrani, kako bi se oni maksimalno opustili i uživali.

Radno vreme bazena ,,11.april“

Radno vreme otvorenih bazena je od 10h-19h, svakog dana, do 31. avgusta. Kao i na ostalim otvorenim bazenima, noćno kupanje će biti omogućeno kada vremenski uslovi budu to dozvoljavali, odnosno, kada temperatura vazduha bude iznad 28 stepeni.

Cene karte bazena 11.april: Noćno kupanje je jeftinije nego na bazenima u gradu, i iznosi 250 dinara

BELANO Kontakt

Ako volite noćno kupanje u Beogradu i interesuje vas tako nešto prilikom vaše posete, potražite smeštaj u Beogradu, nedaleko od naših Belano apartmana. Ako želite preporuku za to gde da pronađete pomoć tokom vašeg boravka i želite da se dobro provedete tokom tako važnog događaja ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da pronađete rešenje u vašoj potrazi za stanom na dan, nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.