Nina Badrić za Dan zaljubljenih nastupa u Beogradu

Nina Badrić za Dan zaljubljenih nastupa u Beogradu

фебруар 2, 2023

Jedna od najpoznatijih regionalnih pop pevačica, Nina Badrić, održaće solistički koncert u Beogradu, u MTS dvorani, 14. februara 2023. godine, od 20:00h. Ovo je prvi put da će Nina Badrić nastupiti u ovom prostoru i sigurni smo da Beograđane, kao i ljude koji će na koncert doći iz cele Srbije, očekuje spektakularni nastup regionalne pop dive.

Tokom tri decenije duge karijere, Nina je imala mnoštvo nastupa u našoj zemlji i publika je iznova sa radošću dočekuje. Prepoznatljiva po tome što nikada nije odstupila od kvalitetne pop muzike, pevačica će ljubiteljima njene umetnosti priuštiti romantičan doživljaj praznika ljubavi. Njena muzika prožeta je ljubavlju kao dominantnom temom, pa je odlazak na koncert sa voljenom osobom idealan način da uživate u Danu zaljubljenih.

Svojim moćnim interpretacijama i repertoarom sačinjenih od najpoznatijih hitova kao što su: Čarobno jutro, Dodiri od stakla, Dat će nam Bog, Dani i godine, Za dobre i loše dane, Čežnja, Rekao si, Ratujem s tugom, Da se opet tebi vratim… Nina garantuje nezaboravan provod u romantičnoj atmosferi.

Biografija regionalne zvezde

Nina Badrić rođena je 4. jula 1972. godine u Zagrebu, gde i danas živi. Pevanjem je počela da se bavi kao devetogodišnja devojčica, u dečjem horu Zvijezdice. Sa šesnaest godina je pevala prateće vokale slavnim muzilkim grupama kao što su Parni valjak i Prljavo kazalište, a kada ju je Dino Dvornik slučajno čuo kako pevuši, u butiku u kome je radila, oduševio se i odlučio je da joj pomogne da započne karijeru. To je urodilo plodom, jer je već 1994. godine imala je prvi nastup na Croviziji. Izvela je numeru Ostavljam te i osvojila prvo mesto.

Album Godine nestvarne

Debitantski album pod nazivom Godine nestvarne, objavila je 1995. godine, a dve godine kasnije, 1997. objavila je drugi album Personality, na kome se posebno izdvojila pesma Ja za ljubav neću moliti. Njena karijera tada je krenula uzlaznom putanjom. Dobila je dve muzičke nagrade, za najbolju žensku vokalnu interpretaciju i za najbolji album pop i zabavne muzike. Albumi koji su usledili doneli su nove hitove. Nina je sarađivala sa najpoznatijim autorima pop muzike u regionu, kao što su  Aleksandra Kovač, Ivana Husar, Miroslav Lesić, Predrag Martinjak.

Čarobno jutro, Unicef, live album

2002. godine je sa pesmom Čarobno jutro učestvovala na prestižnom muzičkom takmičenju Dora i zauzela je drugo mesto. Na Dan zaljubljenih 2005. održala j samostalni koncert u Domu sportova u Zagrebu. To je bilo dotad neviđeno u njenoj muzičkoj karijeri, a imao je i humanitarni karakter jer je Nina podržavala UNICEF-ovu akciju za zbrinjavanje napuštene dece. Ubrzo je izašao album Ljubav za ljubav – Live koji se sastojao od njenih najvećih hitova. U narednim godinama pevačica je nizala uspehe, snimala duete sa poznatim kolegama i dobijala muzičke nagrade.

Nina Badrić je primila mnoga državna i regionalna priznanja: Hrvatskog radijskog festivala, kao i bosanskohercegovačku nagradu „Index“ za najbolje žensko vokalno izvođenje. Sa Dinom Merlinom je snimila duet Ti si mene. Sarađivala je sa: Massimom Savićem, Aleksandrom Milutinović, Branimirom Mihaljevićem, Antonijom Šolom…

Skok i napredak u karijeri

Veliki skok u karijeri se desio nakon 2007. godine, kada je  Ninapredstavila publici dugo pripreman album u Londonu 07. Najavna pesma ovog albuma je Kralj života moga koju izvodi u duetu s Ljiljanom Petrović Buttler. Na ovome je albumu radila više od dve godine i kao i s prethodnim albumom, doživela je brojne uspehe. Te iste godine je potpisala ugovor s Frederiqué Constant kompanijom i zahvaljujući reklamnom angažmanu krasila je brojne svetske časopise poput New York Timesa, Harper’s Baazara, Grazie, pa čak i Vogue.

Osvojila je prvo mesto na Dori sa pesmom Nebo i obezbedila sebi učešće na Evroviziji koja se naredne godine održala u Azerbejdžanu. U drugoj polufinalnoj večeri je bila dvanaesta i nije se plasirala u finale. Iste godine je započela turneju u okviru koje je obišla najveće dvorane Jugoistočne Evrope, između ostalih,  napunila je Beogradsku Arenu i KC Dražen Petrović.

2013. godine Nina je snimila duet sa poznatim pop pevačem iz Bosne i Hercegovine, Mirzom Šoljaninom pod nazivom Duše su se srele, a spot su snimali u Zagrebu i Sarajevu. U to vreme sarađuje i sa Željkom Vasićem, sa kojim je snimila pesmu Lozinka za raj, pri čemu su spot za pesmu snimali u Beogradu i Rimu.Iste je godine predstavila dve nove pesme: Cipele i Više smo od prijatelja.

Dvadeset godina karijere

Dvadeset godina karijere obeležila  je veličanstvenim koncertom u pilskoj Areni 2016. Godine. A pesna Dani i godine, za koju je snimila i prelep spot bila je jedna od četrdeset najslušanijih pesama na hrvatskim top listama.

Ono što možda nije poznato široj publici, Nina Badrić pored popa, R&B i soula, izvodi i duhovnu muziku. Kao što je sama više puta izjavila, u veri pronalazi mir, te je 2013. i 2016. godine je nastupala na festivalu duhovne muzike Bonofest. Na koncertima redovno izvodi „Kamenita vrata“ koji organizuje molitvena zajednica Srce Isusovo.

Svestrani talenat

Da li znate da se Nina okušala i u glumačkim vodama?

Imala je gostujuću ulogu u HRT-ovoj humorističnoj seriji Bitange i princeze 2005. Godine, dok je u dugometražnom filmu Libertas, 2016. godinne glumila pevačicu u krčmi, a 2010. godine bila je gost u seriji Lud, zbunjen, normalan. U hrvatskoj sinkronizaciji dugometražnog crtanog filma Mačak u čizmama, Nini je 2011.godine pripala glavna uloga, gde je pozajmila glas Kitty Mekoj Šapi, a 2014. godine glumila je Shy u Magacin Kabare Show.

2018. godine je pozvana da uz Tončija Huljića, Petra Grašu, Jacquesa Houdeka i Andreu Andrassy bude članica žirija u muzičkom šou Zvijezde na RTL-u, a saradnja se nastavila i sledeće sezone.

Beogradski koncert Nine Badrić

Podsetićemo da je Nina Badrić do sada objavila sedam solističkíh albuma, mnogobrojne lajv albume, singlove i duete s eminentnim muzičarima širom  regiona, ali i sveta. Jedna je od najtiražnijih hrvatskih pevačica,  a dobitnica je i osam nagrada Porin, kao i mnogih drugih muzičkih nagrada kako u Hrvatskoj, tako i u regionu. Autorka je većine svojih pesama, a poslednjom pesmom Pamtim, koju opisuje kao najposebniju do sada, nastavlja plodnu diskografsku karijeru.

Solistički koncert u Beogradu, povodom Dana zaljubljenih, Ninin je poklon svima onima koji sve ove godine uživaju u njenim romantičnim numerama. Tog dana će MTS dvorana biti savršeno mesto za izlazak u dvoje, prilika da u zagrljaju voljene osobe uživate u nežnim melodijama i ljubavnim tekstovima u interpretaciji pop dive za koju sa ponosom možemo reći da je vlasnica jednog od najmoćnijih glasova Balkana. Nemojte propustiti priliku da uživate u spektaklu koji vam je pripremila. Prodaja ulaznica obavlja se preko sajta tickets.rs i karte se mogu pronaći po ceni od 3500 do 4500 dinara.

Smeštaj u Beogradu

Uvek je pravo vreme za ljubav i romantiku. Ako je koncert Nine Badrić povod za romantično veče i ako dolazite u Beograd baš zbog toga, pogledajte smeštaj na sajtu Belano.rs koji će vam se savršeno uklopiti u vaše planove. Lokacija, komfor, udobnost, luksuzna i kompletna opremljenost, čine da se u našim apartmanima osećate kao u najboljem hotelu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.