Ničim izazvan koncertom proslavljaju deset godina postojanja benda

Ničim izazvan koncertom proslavljaju deset godina postojanja benda

октобар 6, 2022

Nakon velikog broja nastupa tokom leta, poznati pop rok bend, Ničim izazvan održaće, 15. oktobra u MTS dvorani, koncert kojim će obeležiti jubilej. Nastupom koji počinje u 20h, bend će krunisati deset godina postojanja na javnoj mužičkoj sceni, a publika iz Beograda i regiona imaće priliku da uživa u omiljenim hitovima.Ulaznice za koncert mogu se kupiti preko sajta tickets.rs po ceni od 1800i 2300 dinara za mesta dalja od bine i 2800 dinara za vip mesta. Požurite, dok još ima dostupnih karata, da ne biste ostali bez svog mesta na ovom veličanstvenom događaju. Kako organizatori najavljuju, spremite se za najveći i najlepši koncertovog benda, do sada.

Sa proslavom jubileja bend je započeo na proleće objavljivanjem EP pod nazivom „Pokorimo noć“ na kome se nalaze četiri pesme koje su idejno i stilski povezane i čine celinu. Za svaku od pesama Mesto za prve poljupce, Jer te više ne volim, Mama ti je rekla i Pokorimo noć, bend je snimio i spot. Ideju da svake sedmice objave po jednu pesmu i tako zaokruže promociju na mesec dana, uspešno su izveli. Svake nedelje nova pesma je sa nestrpljenjem očekivana. Publika je oduševljeno prihvatila ovaj projekat, pesme su se odmah zavrtele na radio stanicama, dok se Mesto za prve poljupce izdvojila kao letnji hit.

Istorija benda

Bend Ničim izazvan nastao je 2012. godine. Osnovali su ga prijatelji Boris Bakalov i Bojan Gluvajić, frontmeni benda, a osim njih bend čine još sedam talentovanih muzičara. Već deset godina bend uspešno funkcioniše na relaciji Vrbas – Beograd. Prvi album pod nazivom „Ničim izazvan“ objavili su 2014. godine. Odmah su privukli veliku pažnju, a singl O tebi osvojio je srca publike i iste godine proglašen je za hit godine radija B92. Pored čestih nastupa, bend je radio i na novim singlovima – Trideset, Rekla je, Bo bo bom,  koji su bili priprema za drugi album. Drugi studijski album pod nazivom „Odlaziš?“ objavili su u jesen 2015. godine. Ovaj album obeležila je saradnja sa velikim muzičarem Darkom Rundekom, a njihova duetska pesma Beskućnikkoja je odmah je osvojila srca publike, ujedno predstavlja i prvi duet koji je bend uradio. Nakon toga, u saradnji sa muzičkom grupom S.A.R.S snimili su singl Glupost.

2017. godine osvojili su nagradu MTV Best Adria Act koja se dodeljuje najboljim izvođačima u regionu. Album „Aurora“, njihov treći album po redu, objavljen je krajem 2018. godine. Ovaj album potpunosti je sniman u studiju Emsi Pavaroti u Mostaru, a produkciju albuma radio je Đani Pervan, nekadašnji bubnjar sastava Letu Štuke i orkestra Darka Rundeka, sa kojim sarađuju od samog početka.

Nakon što su 2022. godinu posvetili proslavi jubileja postojanja, bend najavljuje i četvrti album do kraja godine.

Zašto volimo Ničim izazvan

Ove talentovane muzičare iz mase izdvaja kvalitetna autorska muzika i iskreni tekstovi u kojima se svako od nas može pronaći. Njihovo muzičko stvaralaštvo  karakterišu melodične pesme, lagani ritmovi i raznovrsnost i sinhronija instrumenata. Tekstovi pesama su bazirani na svakodnevnim situacijama, inspirisani životom, ljubavlju, patnjom, strahovima i radostima koji su deo života svakog od nas. Bend Ničim izazvan peva ono što mi živimo.

Društveno angažovanom muzikom koju uspešno kreiraju, izdižu se iznad banalnosti svakodnevnice kojoj u svojim pesmama daju notu romantičnosti i optimizma. Osećaj da nije sve tako crno provejava stvaralaštvom benda i nimalo ne čudi popularnost koju imaju kod publike. Svaku njihovu pesmu prati i prigodan spot, pa publika može imati potpun doživljaj onoga  što muzičari svojom muzikom žele da predstave.

Šta možemo očekivati u MTS dvorani, 15. oktobra?

Tokom protekle decenije bend je nastupio na velikom broju festivala u Srbiji, kao i na velikom broju koncerata, kako u zemlji tako i širom Balkana. Publika ih je sa radošću dočekivala i sa oduševljenjem uživala u svakom njihovom nastupu. Nema sumnje da će i ovaj koncert, koji predstavlja krunu njihove dosadašnje karijere,  biti pravo uživanje za sve poštovaoce njihove muzike. Takva su i očekivanja samog benda.

“Ako smo pre više od dve godine ovaj koncert najavljivali kao najveći i najlepši do sada, možemo slobodno dodati da je i najiščekivaniji. Ali nećemo se baviti odlaganjima već onim što nas čeka 15. oktobra. Ove godine slavimo 10 godina benda i ovaj koncert je planiran kao neka vrsta završne proslave – Ničim izazvan u proširenom sastavu, sa dopunjenim aranžmanima u najlepšoj koncertnoj sali u Beogradu. Na bini će biti 16 muzičara, jer će nam se pored pratećih vokala pridružiti i gudači, duvači i perkusije. Po prvi put ćemo nastupiti u ovom broju. Ovo će biti lepa prilika da odsviramo sve ono što je publiku privuklo u prethodnoj deceniji i neke nove buduće hitove,” kaže Bojan Gluvajić, frontmen benda.

Vernu publiku, koja ih je do sada već slušala uživo, na ovom koncetu očekuje ono što nisu imali prilike da čuju i dožive, dok će oni koji ih prvi put slušaju uživati u jedinstvenom spektaklu. Bend će po prvi put nastupiti u proširenom sastavu i nema sumnje da će nastup biti veličanstven i poseban. U duhu njihovog singla Hajde dođi da popraviš stvari pozivamo vas da dođete i popravite sebi raspoloženje, slušajući kvalitetnu muziku. Budite deo spektakularne proslave jubileja benda koji će se tek slušati i čije ćemo jubileje tek slaviti. Ako dolazite u Beograd, rezervišite najbolji smeštaj na vreme – apartmani Belano će vam ponuditi najbolji izbor.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.