Neverne bebe u Kombank dvorani za Međunarodni dan žena

март 7, 2022

Neverne bebe poznat kao bend koji obožava javne nastupe i živi za kontakt sa publikom, Neverne bebe pripremaju još jedan muzički spektakl u Kombank dvorani. Nabavite karte na vreme za 8. mart i opustite se na koncertu koji simbolično nosi naziv „Kad kažem Mi, mislim Ljubav.“ Ovo romantično i razigrano veče provedite uz dobro poznate hitove benda koji već skoro 30 godina kreira kretanja naše muzičke pop scene.

Karijera u usponu

Neverne bebe je 4. aprila 1993. godine Valjevu osnovao Milan Đurđević, bivši član legendarne grupe Smak. Noseći muzičko iskustvo iz prethodnog benda, sa željom da muzički kvalitet spoji sa dobrim prijemom kod što šire publike, napravio je mnogobrojne prepoznatljive hitove. Kvalitetni vokali, pevljive melodije, muzika koja u sebi nosi talenat i iskustvo, učinili su da bend postane omiljen kod publike i da puni koncertne dvorane u narednim decenijama postojanja.

Bend je tokom vremena menjao stilove i razvijao se iz progresivnog rok benda u pop sastav koji u poslednjim svojim pesmama sarađuje i sa umetnicima kao što je poznati reper Sky Wikluh. Do sada su održali preko 2000 koncerata i javnih nastupa, što u zemlji, što u inostranstvu. Bili su predgrupa čuvenoj grupi „Toto“ (poznajemo je po pesmi „Africa“) na njihovom koncertu u Beogradu 2006. godine.

Album Neverne bebe I

U vreme kada se bend pojavio, sastav su činili Milan i Vladan Đurđević (i to je konstanta benda koja je i do danas osovina Nevernih beba), dok su ostatak benda činili Čeda Macura, Bane Jelić i Bili King. Prvi koncert su održali iste godine, a svoj prvi album, nazvan Neverne bebe I, snimili su početkom 1994. godine. Sa tog prvenca su se istakle pesme „Veliki je Bog“ i „1000 godina“ za koje je i snimljen spot.

Album Neverne bebe II

Posle odličnog zapaženog prvog albuma, menja se postava benda. Neki članovi grupe napuštaju bend, ali se pridružuju Saša Ranđelović i Dušan Šubarević koji će muzici dati nov pristup i sa kojim će se snimiti drugi album, Neverne bebe II. Pesma „Dvoje“ sa ovog albuma postala je ultimativni hit, najprepoznatljivija pesma ovog benda. Ona je i proglašena za najbolju baladu u Srbiji i Crnoj Gori u poslednjih 10 godina po mišljenju kritičara i anketa mnogobrojnih radi i tv stanica. Gitarski uvod u ovoj pesmi osmislio je i odsvirao poznati crnogorski džez gitarista Milorad Šule Jovović. U Kotoru sa 470. koncertom, ova postava završava svoje nastupe i iz grupe izlazi Bili King.

Godine 1997. završava se snimanje albuma „Neverne bebe II” koji se u prodaji pojavljuje početkom godine za izdavačku kuću „Red line records“ iz Minhena kao izdanje broj 1. Sa ovog albuma snimljeni su spotovi za pesme „Stranac“, „Dvoje“, „Divlje svinje“ i „Godine srama“. Tokom 1998. godine je odsvirano rekordnih 147 koncerata i tada pesma „Dvoje“ postaje veliki hit i zaštitni znak benda.

Novi vek, novi izazovi

Sredinom 2001. godine izlazi novi CD „Neverne bebe III – Južno od sreće“ sa koga su se posebno izdvojile pesme „Ljubav“, „Gotovo“, „Balkan“ i „U beznađu“.[2]

U klubu „Oh Sinema”, 25. februara 2001. god. proslavljen je veliki jubilej – 1000. koncert, bend po prvi put predstavio novi koncept autorske muzike sa gostima, tj. ženskim gudačkim kvartetom. Iste godine, 19. juna, u istom klubu, u Beogradu, održana je promocija novog CD-a, i to je ujedno bio i 1041. održani koncert.

Godine 2002. desio se vrhunac ove postave –Neverne bebe su prvi put održale samostalni koncert. Bend je, 4. avgusta 2002. godine u Milanovom i Vlajkovom rodnom Valjevu imao najveći koncert do tada, kada se počinje razmišljati o LIVE albumu.

Svežina novih vokala

U maju 2003. godine dolazi do ideje za velikom promenom u bendu i već 28. juna 2003. godine ova postava odsvirala je svoj poslednji koncert i zaustavila se na broju 1237, što znači da je za šest godina i osam meseci na binu izašla 767 puta. Tada iz grupe izlaze pevačica Gorica, pevač Taša i bubnjar Goran i dolaze bubnjar Duca i novi vokali Jelena Pudar i Jana Šušteršič koje daju potpuno novu energiju bendu.

Ova postava debituje 5. jula 2003. godine u Herceg Novom, u Yahting klubu i nastavlja s fantastičnim koncertima celo leto.

Album Neverne bebe IV

U periodu od septembra 2003. godine do februara 2004. godine urađen je novi materijal sopstvenih obrada sa dve nove pesme spakovan u CD „Neverne bebe IV – Best of – Dvoje“ i taj CD izlazi početkom maja 2004. godine za „BK sound“ i tek tada počinje da se primećuje novi zvuk Nevernih beba. Početkom jula 2004. bend je na festivalu Sunčane skale u Herceg Novom dobio nagradu za najbolji rok album u Srbiji i Crnoj Gori 2004. god. posle samo dva meseca od zvaničnog objavljivanja.

Urađeni su spotovi za pesme „Gde smo“, „Veliki je bog“, „Dabogda lažem“ i naposletku za „Tužnu pesmu“ koja je postala veliki hit i obeležila ovaj album.

Poslednja promena u bendu desila se krajem 2005. godine kada je bubnjara Ducu Ivaniševića zamenio Vladimir Ružičić – Kebac.

Neverne bebe V

Marta 2006. godine – u jeku koncertne turneje – bend ulazi u studio i počinje izradu novoga CD-a, radnog naslova Neverne Bebe V. Rad na novom CD-u potrajao je do aprila 2007. godine što samo po sebi govori koliko je energije, rada i truda uloženo u nove pesme. Krajem jula 2006. godine bend je snimio spot za pjesmu Da ima nas koja je predstavljala najavu novoga CD-a i uvid u to kako će on izgledati. U decembru se snima jos jedan spot i to za pesmu „Boje duge“ koja je urađena u saradnji sa Akijem Rahimovskim i taj spot predstavljao je direktnu najavu za album „…Iza oblaka“ koji je konačno ugledao svetlo dana 16. aprila 2007. god.

U periodu od 5. jula 2004. godine pa do 19. maja 2007. godine najnovija postava Nevernih Beba izašla je na binu 388 puta, dok ukupan broj odsviranih koncerata iznosi 1 826 zaključno sa mesecom oktobrom 2010. godine.

Album „Praštam“

Spot za pesmu Uzmi boje koja je najavila novi CD Nevernih beba – Praštam pojavio se u medijima 28. septembra 2010. godine. Za tačno mesec dana spot je na You Tube imao preko 45 000 pregleda, pesma je bila prisutna je na svim domaćim TV i radio stanicama, uključujući i odličan plasman i komentare na listi respektabilnu zastupljenost na jedinom muzičkom TV kanalu – Pink Music.

U martu mesecu 2012. godine u prodaji se pojavio novi album Nevernih Beba – Praštam, VI po redu.Na albumu se našlo 14 novih pesama, a prema prvim reakcijama slušalaca su se izdvojile pesme Leptir, Sudnji dan, Dan tvoj uz gostovanje Vlatka Stefanovskog, kao i duetska pesma sa Vannom „Samo za tvoje oči“, za koju je snimljen i spot.

Nevernim Bebama se u aprilu 2011. godine pridružila Tijana Sretković , a iz benda je izašla Jana Šušteršić.

Neverne bebe danas

To je jedna prepoznatljiva muzička grupa koja ima izuzetno veliko iskustvo u LIVE nastupima i koji svojim širokim dijapazonom tonova i mnogobrojnim hitovima uspeva da animira slušaoce širom zemlje i regiona. Na koncertu 8. marta u Kombank dvorani možete očekivati mnogo toga, a najviše balade, romantiku i dobru zabavu.

Nikada nije bilo jednostavnije doći i do dobrog smeštaja u Beogradu. Ukoliko 8. mart provodite u Beogradu, dajući značaja Danu žena, potražite raspoložive stanove u agenciji Belano. Najbolje, najluksuznije i najpovoljnije što Beograd nudi, nalazi se na jednom mestu – Belano.rs.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.