NAŠA PREPORUKA: GDE U BEOGRADU JESTI NAJBOLJI SUŠI?

NAŠA PREPORUKA: GDE U BEOGRADU JESTI NAJBOLJI SUŠI?

мај 5, 2023

Kada turisti stignu u Beograd većina nas bi mislila da kada je hrana u pitanju, žele uglavnom tokom svog boravka jesti nacionalnu kuhinju, međutim zbog nekih anegdota koje smo imali kroz dug rad ovim poslom uverili smo se da postoje i oni koji žele isprobati neke druge kuhinje pripremljene na „domaći“ način, recimo suši.

Naime, jednom prilikom agenciju Belano su kontaktirale dve dame iz Švajcarske, inače naše česte gošće u želji da rezervišu  smeštaj. Jedini uslov koji su imale ovaj put je da je smeštaj na zgodnoj poziciji u odnosu na njihove omiljene restorane azijske kuhinje jer kažu da su u Beogradu jele najbolji suši. I da prosto kad god ih posao navede da borave u Beogradu obavezno istražuju suši restorane.

Ukoliko i vama ovo zvuči kao sjajna ideja, mi ćemo Vam izaći u sustret s našom raznovrsnom ponudom smeštaja koju možete pogledati na belano.rs

Istorija sušija

Ono što verovatno svi znate je da je suši japansko jelo. Verovatno znajući da je suši jedno od prepoznatljivijih jela japanske kuhinje u svetu, ne bi vam nikada palo na pamet da je suši nastao u Kini.  Ljubitelji koji dobro poznaju istoriju kažu da su prve prve konzumacije sušija bile u IV veku pre nove ere i to poptuno slučajno jer su ribari na taj način u pirinču pokušavali da sačuvaju namirnice iz mora što duže. Nakon što se ovaj simpatični spoj ribe i pirinča proširio po celoj Aziji , tek u 8 veku nastanio se u Japanu, gde je njegova priprema usavršena i gde se priprema danas po nekoj drugoj recepturi zbog čega je i prihvaćen u svetu kao deo japanske kuhinje. Ono što je izdvojilo način japanske konzumacije je što su Japanci prvi počeli uz sirovu ribu konzumirati i kuvani pirinač, a pored toga u 19. veku su prvi počeli suši pripremati sa pirinčanim sirćetom.

Šta je suši?

Suši je tradicionalno japansko jelo koje se priprema od  kuvanog pirinča u koji je umotana sveža riba ili neka druga namirnica izvađena iz mora. Međutim današnji recepti za suši su toliko raznovrsni da suši pripremaju sa povrćem, voćem, a verovali ili ne ponekad i sa mesom. Pored toga obavezno probajte slatki suši. Dakle ako ne volite svežu ribu, ne odustajte od sušija, probajte neki drugi recept i uverite se zašto su milioni ljudi potpuno ludi za ovim jelom. Dakle, nema lošeg sušija, ima samo ukus koji niste probali, a kada probate bićete očarani.

Gde jesti najbolji suši u Beogradu?

Kao što smo Vam malopre napomenuli, nije baš jednostavno proceniti u koji bi vas suši restoran uputili jer zaista Beograd ih danas ima jako puno, zahvaljujući sve većoj potražnji, ali naše gošće su nam rekle da su ovo njima najbolji suši restorani koje su one posetile u prestonici.

SAKURA

Jedan od najboljih restorana u kom možete jesti suši , a i najbolji provod za kako oni kažu urbane samuraje smešten je u beton hali. Sakura ima čaroban pogled na ušće Sasve u Dunav. Osim pozicije, Sakura ima izuzetno specifičan ambijent koji će očarati i one sa najistančanijim ukusom. Pored toga , petkom i subortom imaju od 21 i scenski program pa ako ovo mesto posečujete vikedom obavezno proverite da li su rezervacije dostupne.

GO SUSHI

I da nisu dame predložile ovaj restoran svakako bi mogli očekivati da ovaj lanac restorana sigurno ima izvrsnu ponudu. Kažu da ovaj restoran je svakako najbolji odnos cene i kvaliteta. Ovaj lanac ima svoje restorane čak na 6 lokacija, pa ukoliko želite vrlo jednostavno gde god da se nalazite možete poručiti svoju porciju koju ćete u najkraćem roku imati na željenoj adresi.

W SUSHI

W je nastao 2012 godine, a ideja potiče od japanskog kuvara Yoshi Maru Honda. Kuvari koji su doneli recepte u ovaj restoran putovali su celim svetom i isprobavali suši, težeći da naprave najbolji recept koji će oduševiti svakog gosta. Lokaciju ovog restorana možete pronaći u centru i na senjaku, što vam svakako neće biti daleko za koji god da se odlučite ako se nalazite u centru grada. Ipak ukoliko želite da konzumirate ovo izrsno jelo u toplini svog doma, oni će se takođe pobrinuti oko dostave. Vaše je samo da poželite.

Prijatan boravak i savršeni zalogaj u Japana u Beograda želi Vam Belano team.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.