Međunarodni 58. beogradski sajam nameštaja

новембар 1, 2022

Jesen je, tradicionalno, godišnje doba u znaku opremanja enterijera i promocije drvne industrije. Nakon dve godine pauze, u Beogradu će od 8. do 13. novembra 2022. biti održan 58. međunarodni beogradski sajam nameštaja. Šestodnevni regionalni i evropski događaj okupiće poslovne ljude, kompanije, kao i mlade dizajnere. Sajam  u Beogradu je mesto koje tokom šest dana postaje bitna tačka susreta svih koji su povezani sa industrijom nameštaja kao i onih koji su zainteresovani za nju. Predstavlja manifestaciju na kojoj posetioci imaju priliku da vide najbolja i najsavremenija rešenja u oblasti industrije nameštaja. Mesto inspiracije za sve one kojima je potrebna, kao i mesto za dobre poslovne prilike, Sajam nameštaja u Beogradu otvoriće svoja vrata brojnim posetiocima iz zemlje, regiona i Evrope.

Kome je namenjen Sajam nameštaja?

Sajam nameštaja u Beogradu predstavlja jedan od najbitnijih događaja u Jugoistočnoj Evropi kada su u pitanju dizajn, proizvodnja i prodaja nameštaja. Sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije će, uz Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, biti mesto susreta proizvođača nameštaja sa inženjerima, arhitektama, dizajnerima i distributerima. Bilo da ste vlasnik firme koja se bavi proizvodnjom nameštaja, dizajner koji plasira svoje ideje, kupac koji je zainteresovan za kupovinu nameštaja ili samo ljubitelj lepih komada i dekorativnih rešenja, nemojte propustiti priliku da budete deo ovog jedinstvenog događaja.

Fokus

Sajam nameštaja privlači veliku pažnju šire javnosti i iz godine u godinu broj posetilaca se povećava. Ove godine fokus je na proizvođačima i kompanijama koje neguju proverene porodične vrednosti. Takođe, pružena je prilika mladim snagama koje treba da pokažu svoje kvalitete i obezbede svoje mesto na tržištu. Svoj internacionalni karakter Sajam i ove godine potvrđuje time što okuplja veliki broj poslovnih ljudi, kupaca, arhitekata, dizajnera i distributera iz regiona i svih krajeva Evrope. Veliki broj prestižnih kompanija koje će izlagati ove godine pokazuju da je beogradski sajam sve atraktivniji i da se, uprkos pauzi koja je zbog pandemije trajala dve godine, vraća na mapu bitnih evropskih dešavanja.

Obavezno posetite događaje koji prate Sajam nameštaja

Tokom trajanja Sajma posetioci imaju  priliku da posete Izložbu mladih dizajnera koja predstavlja mlade i perspektivne autore, fakultete i škole. Ova izložba je već dorbo poznata onima koji su redovni posetioci sajma nameštaja i u prvi plan stavlja mlade autore koji imaju potencijala za veliki uspeh.

Ono što predstavlja pravi dizajn događaj beogradskog sajma nameštaja  je Design Talks – Razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji se odvijasvih šest dana trajanja sajma. Ove godine Design Talks ima vrlo dinamičan program i okupiće veliki broj eminentnih govornika iz cele Evrope.

Nagrada Zlatni ključ

Vrhunac manifestacije predstavlja dodedljivanje nagrade Zlatni ključ, koju internacionalni žiri dodeljuje najuspešnijim izlagačima za 2022. godinu. Ove godine žiri je sačinjen od zanimljivih i uticajnih imena iz oblasti dizajna, arhitekture, medija i biznisa. Takođe, dodeljuje se i nagrada Sajamski ključ za doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i ukupan sajamski nastup.

Jedna od novina koja obeležava ovogodišnji Sajam nameštaja je Uvođenje Hosted Buyer programa. Prisustvo svetskih i regionalnih kupaca na sajmu otvora mogućnost za nove poslovne aranžmane i plasiranje domaćeg nameštaja na nova tržišta, podsticaj izvoza, kao i ugovaranja saradnje na obostrane interese.

Važnost Sajma nameštaja

Sajam nameštaja prestavlja  tematski profilisan događaj koji spaja kreativnu industriju i privredu i  širom regiona je prepoznat kao prilika da se na jednom mestu vide proizvodi visokog kvaliteta, domaće i inostrane proizvodnje, kao  i dizajnirani komadi  dostupni na našem tržištu. Izlagački program sajma nameštaja objedinjuje sve segmente opremanja i uređenja enterijera, eksterijera, objekata različitih namena, pratistilove i potrebe savremenog čoveka u životnom prostoru i radnom ambijentu.

Na Međunarodnom sajmu nameštaja u Beogradu biće predstavljena cela drvna industrija, od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. Pod okrilje ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

Asortiman izložbene ponude je raznovrsan. Proizvodi za građu, površinsku obradu drveta i spajanje proizvoda, okovi i ukrasi za nameštaj kao i bogat izbor tekstila, tkanina, kože i tehnološki inoviranih materijala za nameštaj deo su onoga što vas na Sajmu očekuje.

Novi izlagači na Sajmu

Na Sajmu će se ove godine predstaviti novi internacionalni i regionalni izlagači koji se odlikuju velikom posvećenošću detaljima i kvalitetu, kao što su italijasnki Colombini Casa i Cappellini, hrvatski Hespo i Nunc, kao i danski Muuto, severnomakedonski Fagus i mnogi drugi. Posetioci će ponovo moći da vide kompaniju Prostoria iz Hrvatske, koja je poznata u regionu kada je reč o kvalitetu i okrenutosti inovacijama, zatim bosanski Artisan, Gazzda i Woak pored domaćeg Gira. „Ove kompanije svojim povratkom potvrđuju kvalitet manifestacije i činjenicu da Sajam predstavlja regionalni centar u oblasti proizvodnje nameštaja“, navodi se u zvaničnom saopštenju..

Pored toga učešće na Sajmu nameštaja neće ni ove godine propustiti i vodeće kompanije iz Srbije koje godinama drže visoke pozicije u svetu proizvodnje i prodaje nameštaja, Lesnina S, Emmezeta, Matis, Casa grande i mnogr druge. Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 500 izlagača iz 38 zemalja, a neke od zemalja učesnica su:  Nemačka, Švajcarska, Danska, Austrija, Švedska, Turska, Češka, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovenija i tako dalje.

Ne propustite priliku da budete deo 58. Sajma nameštaja

Među novitetima na ovogodišnjem sajmu su kolekcije nameštaja koje ne mogu ostati neprimećene, jer predstavljaju vrhunac u pogledu estetike i kvaliteta: spoj najsavremenije tehnologije i drveta, vizuelno sofisticiran, ali i funkcionalan nameštaj, bezvremene forme, nameštaj u koji su integrisani vrhunski svetlosni efekti, reinterpretirani tradicionalni komadi svežom i jednostavnom estetikom, kvalitetan minimalistički dizajn, sofisticirani aksesoari. Za svačiji ukus po nešto zanimljivo.

Učestvovanje na sajmu – privilegija

I ove godine će, Sajam nameštaja na beogradskom sajmu, kao internacionalni skup okupiti i povezati veliki broj poslovnih ljudi, kupaca, arhitekata, dizajnera i distributera iz regiona, svih krajeva Evrope i sveta. Sve kompanije posvećene inovacijama, vrhunskom dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, kao i mladi i neafirmisani dizajneri, dobiće priliku da svoje proizvode izlože na velikoj sceni. Prirodni resursi i potencijali Srbije, rast potražnje za drvetom kao sirovinom, perspektiva upošljavanja sve većeg broja ljudi u ovom sektoru, uz jasnu biznis orijentaciju sajma i afirmaciju domaćih prozvođača iz oblasti drvne industrije doprineli su da se ovaj događaj razvija i predstavlja sve širu paletu proizvoda velikom broju kupaca i posetilaca. Zato je velika privilegija svima koji mogu biti deo Sajma, bilo kao izlagač ili kao posetilac.

Boravak u Beogradu možete učiniti kompletnim iznajmljivanjem nekog od apartmana iz bogate ponude sa sajta Belano.rs.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.