NAJPOPULARNIJI BAZENI I KUPALIŠTA NA TERITORIJI BEOGRADA

јун 27, 2023

Bazeni i kupališta, glavno mesto okupljanja Beograđana tokom letnjih dana. Beograd, glavni grad Srbije, širom regiona, Evrope pa i sveta poznat po svojoj živahnoj atmosferi. Za Beograd kažu da je grad koji nikada ne spava, a nije toliko poznato da je Beograd izuzetno bogat mogućnostima za rekreaciju i opuštanje, između ostalog bazeni i kupališta.

Dolaskom leta i vrelih letnjih dana svima nam je prva misao zabava i opuštanje uz vodu. Zamisljamo sebe kako zaranjate u vodu, ostavljajući za sobom sve brige i obaveze koje nas opterećuju. Oslobađamo se napetosti pri samoj pomisli da smo se našli na nekom bilo kom beogradskom kupalištu.

Bazeni i kupališta mogu biti mesto gde ćete uživati sa svojim partnerom, decom ili prijateljima. Većina bazena u Beogradu se nalauzi u okviru sporskih centara pa će Vam pored kupanja na raspolaganju biti razni sadržaji za sporske aktivnosti i rekreaciju.

Dakle šta čekate, odaberite gde ćete provesti ovo leto u Beogradu.

KUPALIŠTA NA RECI

Kupališta na rekama će i ove godine biti besplatna za sve posetioce, tako da ovde možete uživati apsolutno bez bilo koje propusnice onako kako vi želite. Čak, ukoliko budete imali sreće postoji mnogo mesta na kojima čak ni parking nećete morati da platite.

  • ADA CIGANLIJA –  Najpopularnije izletište Beograđana je jedno od najomiljenijih mesta za rashlađivanje u vrelim danima. Kupalište na Adi nudi oko sedam kilometara prostrane plaže, uređene sa ležaljkama, ljuljaškama i suncobranima gde se možete opustiti i uživati. Osim toga poseduje predivno zelenilo u kom se možete skloniti od jakog sunca, ili osvežiti u nekim od kafića i restorana koji se nalaze dužinom šetališta.
  • LIDO  –  Kupalište Lido je jedno od najpoznatijih i najomiljenijih beogradskih kupališta. Smešteno je na Dunavu. Bilo da dolazite iz Zemuna, ili sa Novog Beograda biće Vam zgodno da posetite ovo kupalište jer se nalazi gotovo na granici.

GRADSKI BAZENI

Ove godine, gradski bazeni biće besplatni za sve Beograđane, pa ukoliko ste iz Beograda, trk u opštinu i izvadite propusnicu zahvaljujući kojoj možete uživati na svim gradskim bazenima i to potpuno besplatno.

11. APRIL, BANJICA, TAŠMAJDAN

  • 11 APRIL – Nalazi se na Novom Beogradu i popularno je mesto za plivanje i opuštanje. Poseduje dečiji, srednji i veliki bazen. Veliki bazen ima olimpijske dimenzije i pruža mogućnost rekreativnog plivanja i upražnjavanju sportskih aktivnosti. Kao što smo napomeuli, pored ovog bazena postoje i dva manja, za decu, zbog čega je ovo idealno mesto za porodične izlete. Pored bazena, ovaj sporski centar nudi i terene za sporske aktivnosti.
  • BANJICA – Ovaj Bazen je smešten u mirnom delu grada na Banjici. On je omiljeni za porodična uživanja. Pored olimpijskog bazena za plivaje, ovde postoje dečiji bazen za igranje i bazen za tobogan. Ovaj sportski centar je okružen zelenilom pa ako ne volite sunčanje, možete leškariti na travnatim površinama. Obzirom da ovaj bazen pripada sportskom centru Banjica, ovde imate veliki broj sportskih terena za košarku, odbojku, tenis, fudbal, itd.
  • TAŠMAJDAN – Bazen Tašmajdan se nalazi u samom centru Beograda. Nalazi se uz sam Tašmajdanski park. Poseduje predivan olimpijski bazen, manji bazen za decu, vodeni tobogan i prostor za sunčanje. Ovaj bazen je vrlo savremen i poseduje savremeni sistem filtriranja vode. Pa je higijena na ovom bazenu na zavidnom nivou. U blizini ovog bazena imate veliki broj kafića i restorana gde se možete opustiti i uživati u dobrom obroku.

KOŠUTNJAK, OLIMP, SPORTSKI CENTAR MILE GALE MUŠKATINOVIĆ

  • BAZEN KOŠUTNJAK – Ovaj bazen se nalauzi u beogradskom parku Košutnjak . Ovo kupalište ima bazen olimpijskih dimenzija kao i manji dečiji bazen. Posetiocima se i ovde nudi sunčanje, plivanje, brčkanje i uživanje. Poseduje brojne terene za sportske aktivnosti kao i kafiće i restorane.
  • OLIMP – Ovaj bazen se nalazi na Zvezdari. Veliki olimpijski bazen Vam pruža mogućnost plivanja i opuštanja. Pored velikog bazena, poseduje i manje bazene koji su ispunjeni dečijim sadržajima, pa kog god da ste uzrasta , ovaj sporski centar je sigurno dobar izbor za rekreaciju.
  • SPORTSKI CENTAR MILAN GALE MUŠKATINOVIĆ ( 25. MAJ) – Nalazi se u centru grada, ispod Kalemegdana, pored istoimenog šetališta okružen rekom i zelenilom s pogledom na veliko ratno ostrvo.  Kao i svaki sporski centar i ovaj Vam pored predivnih bazena za plivanje i rashlađivanje nudi terene za sporske akivnosti.

Ukoliko niste iz Beograda, takođe možete birati neki od ovih sportskih centara koji Vam se dopadnu. Cene ulaznica su daleko pristupačnije od cena ulaznica na privatnim bazenima, pa je ovo svakako dobra opcija. Ukoliko u Beogradu boravite na odmoru, a tražite smeštaj, mi Vam možemo ponuditi sjajnu ponudu u bilizini svih ovih sporskih centara. Pa ako budete boravili u našim apartmanima, lako ćete i na vreme zauzeti dobro mesto na bazenu. Ponudu stanova na dan pogledajte na belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.