Top 5 škola stranih jezika u Beogradu

фебруар 24, 2019
škole stranih jezika

Učenje jezika u školi stranih jezika je neizostavna stavka na spisku aktivnosti kako za mlade, tako i za one koji žele da napreduju u karijeri. Naučiti jedan jezik stvar je jednako usvajanja gramatičkih pravila, kao i odgovornosti škola stranih jezika da polaznike nauče kulturološkim, tradicionalnim i drugim vrednostima koje nosi korišćenje određenog jezika.

Znati jezik znači razumeti njegovu kulturu, običaje i spoznati to kako jedna nacija ili narod razmišlja, kao i različiti govornici istog jezika. Ovaj pristup podrazumeva i jedno opšte poštovanje, a to je ono što i mi u Belano apartmanima negujemo kada se susrećemo sa stranim gostima u bilo kojem od naših stanova u glavnom gradu. Učiniti da se svaki gost jednako oseća dobrodošlim znači i razumeti njegove potrebe, a taj put ne počinje samo kada gost stigne, već i kroz prvi upit, transfer sa aerodroma, savetovanje vezano za to šta videti u Beogradu, koji su najbolji restorani, najbolji kafići u Beogradu ili gde postoje dobra mesta za rekreaciju, noćni provod u Beogradu ili neki spa centar.

Zato je učenje stranog jezika esencijalno, a Beograđani imaju tu privilegiju da su neke od najboljih škola stranih jezika na raspolaganju.

  1. Institut za strane jezike

www.isj.rs

Institut za strane jezike je jedna od najstarijih škola stranih jezika u Srbiji i u ovom delu Evrope. Institut je osnovan 1952. godine, a zvanično je počeo da radi 1953. godine pod nazivom Institut za fonetiku, patologiju govora i izučavanje stranih jezika.

Raznorodne delatnosti Instituta za fonetiku, patologiju govora i izučavanje stranih jezika, kao i veoma različit položaj svake od ovih delatnosti na tadašnjem tržištu, doveli su do izdvajanja Centra za nastavu stranih jezika u posebnu ustanovu, koja od 1.7.1963. radi pod nazivom Institut za strane jezike.

Što se nastavnog kadra tiče, u Institutu za strane jezike trenutno radi preko 100 profesora jezika, diplomiranih filologa, što ovu školu stranih jezika svrstava u jednu od najstručnijih škola u zemlji.

Nalazi se u blizini naših apartmana na Dorćolu i smeštaja kod Kalemegdana, ali i na preko 20 lokacija širom grada, Novom Beogradu, Banovom brdu, Šumicama, Vračaru, u Zemunu…

Adresa: Gospodar Jovanova 35

Telefon: Sekretarijat (od ponedeljka do petka): 2623-022, 2623-034, 2623-078, FAX: 2625-525

e-mail: office@isj.rs

  1. Berlitz

www.berlitz.co.rs

Davne 1930. godine u Beogradu radila je škola stranih jezika po podernoj metodi Berlitz-a, smeštena na Terazijama u Skopljanskoj ulici 1, a malo kasnije u Pašićevoj ulici. U školi su organizovani kursevi engleskog, francuskog, nemačkog i drugih jezika. Polaznici su mogli da uče zasebno i u grupama. Nastavnici su dolazili iz inostranstva. Bio je zastupljen veoma bogat nastavni program. I tu se duh prošlosti otkriva.

Naročito su bili važni specijalizovani kursevi za bankarske činovnike i trgovačke pomoćnike, zatim trgovačka korespondencija, organizovane su dopisne škole učenja stranih jezika, kao i još tada popularni letnji kursevi stranih jezika. Istražujući istoriju ove škole, nalazimo i oglas u kome stoji da škola radi prevode po povoljnim cenama.

Posle 70 godina Berlitz je ponovo u Beogradu. Isti su i metod i princip rada, samo je nastavni materijal savremeniji no onda. Posle svega ovoga suvišno je govoriti o tradiciji i kvalitetu kao garanciji uspeha, jer samo kvalitet obezbeđuje trajanje i trag u vremenu. Profesionalnost u skladu sa novim dobom i savremenim načinom života odlika je današnjeg Berlitza, koji nikada nije izgubio korak s vremenom i uvek se razvijao odgovarajući novim izazovima.

Adresa: Makenzijeva 37, 11000 Beograd

Telefon: + 381 11 308 74 66 , + 381 (69) 308 74 66

e-mail: info@berlitz.co.rs

  1. Akademija Oxford

www.akademijaoxford.com

Akademija Oxford je škola stranih jezika koja posluje u sedamnaest centara. Jedan od zasigurno najvećih jeste centar u Beogradu, koji sa svojim koordinatorima pruža usluge održavanja nastave na preko dve stotine različitih kurseva jezika, prilagođenih zahtevima svakog polaznika. Samim tim, ova škola stranih jezika u Beogradu je posebna, specifična, a rad u njoj je profesionalan, te je zasigurno škola koja radi po najvišim standardima usavršavajući svoj pristup učenju jezika svakodnevno.

Profesori u Akademiji Oxford Beograd su iskusni profesionalci koji svoje znanje prenose na najadekvatniji način, održavajući i unapređujući standard koji smo do sada postigli. Nastava se odvija u učionicama koje su prilagođene individualnoj, poluindividulnoj i grupnoj nastavi u zavisnosti od potreba polaznika na preko trideset jezika. Veoma često, u našoj školi stranih jezika u Beogradu rade profesori koji su izvorni govornici predviđenog jezika. Samim tim istaknuti program je na najvišem nivou, kao i sama mogućnost kvalitetne konverzacije, što nije isključeno ni kada su u pitanju svi ostali profesori sa kojima imaju saradnju.

Ova škola stranih jezika u Beogradu organizuje više desetina kurseva stranih jezika. Stručni kadar od preko 30 profesora uz maksimalnu posvećenost i profesionalni pristup, svakom polazniku garantuju lako savladavanje jezika.

Adresa: Makenzijeva 53, četvrti sprat, 11000 Beograd

Telefon: +381(0)11/405-80-05, +381(0)69/30-80-584 – Škola,  +381(0)69/30-80-627 – Prevodilačke usluge

e-mail: beograd@akademijaoxford.com

  1. Galindo

http://www.inlingua-beograd.com/

Inlingua® Galindo je prva privatna škola stranih jezika u Beogradu, osnovana 1990. godine. Više od 20.000 polaznika do sada je završilo kurs engleskog jezika ili nekog drugog stranog jezika u ovoj školi stranih jezika u Beogradu.

inlingua® Galindo Beograd radi po metodi međunarodnog lanca inlingua international®, koji predstavlja najveću globalnu mrežu za učenje stranih jezika.inlingua international® radi u 300 centara, u više od 30 zemalja, na 5 kontinenata. Karakteriše je jedinstveni inlingua® Metod.

Učenje kroz razgovor osnovna je odlika jedinstvenog Inlingua metoda. Jezik učimo kroz konverzaciju, bez učenja samo iz udžbenika. Uz Inlingua metod jezik se usvaja prirodno i omogućava da razmišljate na jeziku koji učite. Brzo, lako i zabavno.

Adresa: Milentija Popovica 9

Telefon: 011 311 45 68

e-mail: info@inlingua-beograd.com

  1. Equilibrio

Škola stranih jezika Beograd EQUILIBRIO već punih 18 godina jedna je od najpoznatijih i najuglednijih institucija za učenje stranih jezika na teritoriji naše prestonice. Osnovni cilj je da polaznicima pruže najsavremeniji način učenja i usvajanja stranih jezika i budu lider iz oblasti interkulturalnog, neformalnog obrazovanja na teritoriji čitave Republike Srbije.

Visokokvalitetni kursevi, najmodernije metode nastave, odlični tehnički uslovi i opremljenost, nastavna sredstva renomiranih svetskih izdavača, kao i neprekidno usklađivanje programa školovanja sa razvojem tržišta, imperativ su u radu.

Metod po kome je Obrazovni sistem EQUILBRIO daleko poznat je brižljivo osmišljen konverzacijski metod sa primenom individualnog pristupa u radu, sa fokusom na specifične potrebe svakog polaznika. Kreiranjem realnih okolnosti u učionici, jezik usvajate na potpuno spontan i prirodan način, a kroz konstantnu interakciju i komunikaciju isključivo na ciljnom jeziku. U potpuno dinamičnom okruženju, postižu se brzi i konkretni rezultati, čija je primenljivost više nego primetna u izuzetno kratkim vremenskim rokovima.

Adresa: Bulevar despota Stefana 22

Telefon: +381 11 33 74 075, +381 69 33 74 075

e-mail: sekretarijat@stranijezici.com

BELANO Kontakt

A ako dolazite u Srbiju, te tražite smeštaj u centru Beograda, sigurno želite i preporuku za to gde da se odlično provedete ili pronađete sve što želite kako bi vaše vreme u Beogradu bilo idealno i savršeno. Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i ukoliko planirate da dođete na odmor, studirate ili učite strani jezik, a  slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.