Najbolji pabovi u Beogradu

јануар 2, 2019
pabovi u beogradu

Pre nego počnemo da pisemo koji su to najbolji pabovi u Beogradu, hajde da vidimo šta pre svega znači reč pab. Pab (skraćeno od engleskih reči public house odnosno javna kuća) je ugostiteljski objekat tipičan za Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, Kanadu, Australiju, Novi Zeland i druge države na koje je uticala britanska kultura.

Pabovi su mesta na kojima se konzumira široka lepeza alkoholnih pića, pa ćemo u većini naći više vrsta piva, viskija, rakije itd. Pubovi su takođe veoma važna mesta okupljanja, pogotovo u manjim mestima gde su pabovi na neki način središta društvenog života, pomalo čak slična crkvama. Pabovi se kulturološki razlikuju od barova, kafića i pivnica. Svaki pab uglavnom ima svoje stalne goste koji svoj pab nazivaju lokalnim i obično je u blizini njihovog doma ili posla.

Setimo se samo serije Mućki i The Nag’s Head Pub-a u čuvenom Pekamu, a tako je zaista i danas, u svakom ćošku Londona i Engleske, odnosno Velike Britanije recimo, gde se u pabovima kreira jedan specifičan kulturno-socijalni život zajednica, što odraslih, što mladih.

Da ne biste gubili vreme istraživajući na internetu koje su „najbolje pivnice beograd„, ali evo liste naših omiljenih, kao i ličnog pojašnjenja zašto su na spisku.

  1. Irish Pub Three Carrots u Beogradu

Kada se otvorio ovaj prvi Irish pub u Beogradu pod imenom “The Three Carrots“, još od otvaranja davne 1996. godine, tradicionalno su se u njemu skupljale ekipe u prepoznatljivoj opuštenoj atmosferi i melodije irish, rock, blues i indie rock muzike. Ovde su se oduvek skupljali kako domaći, tako i strani gosti, naravno ne samo Irci,koji se ovde osećaju kao kod kuće, baš svi. I zaista, enterijer je uređen u klasičnom viktorijanskom stilu, sav je u znaku drveta i cigle, pa tako prostor odiše toplinom, a uz autentične detalje na zidovima imate osećaj kao da ste u nečijem domu.

Prvi put kada sam posetila ovo mesto, imala sam jedva 15 godina. Činjenica da ga i dan danas rado posetim dokaz je toga da je ovo prostor za sve. Tolike uspomene, okupljanja, sastanci i rastanci, najčešće na galeriji, ponekad u gornjem izdvojenom separeu, ali uvek u znaku crnog piva i druženja, ostale su uklesane negde duboko u samo tkanje cigle i drvenih stolova ovog mesta.

Kada je u pitanju ovaj lokal, potpuno sam subjektivna i shvatam da nekako dugo nisam bila tamo. Ispraviću.

Adresa: Kneza Miloša 16, Beograd

Radno vreme:

Ponedeljak-Četvrtak: 10AM–12AM

Petak-Subota: 12PM–1AM

Nedelja: 12PM–12AM

Telefon: 011 2683748

  1. Pub Žirafa 23 na Novom Beogradu

Pub Žirafa 23 je za mene bio otkriće. Ušuškano, jedva primetno, ulazak u ovo mesto je kao ulazak u neki od lokala u Nemačkoj ili Autriji. Odlično meso, burgeri, rebarca i naravno piva, ali pre svega jedna vedra opuštena, nepretenciozna atmosfera idealna je za druženje, opuštanje, predah.

Preko 25 točenih vrsta piva i preko 100 flaširanih piva iz celog sveta mogu se naći ovde. Uz pivo, tu su izvrsni sočni ćevapi, pikantne kobasice, krte butkice, savršena krilca….i naravno, ovakav pab mora da ima i domaće, vruće bavarske perece.

Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 34, Beograd

Radno vreme:

Ponedeljak-Subota: 09AM–12AM

Nedelja: 11AM–12AM

Telefon: 063 684749

  1. Pivo i kobaja

Volela bih da verujem da sam ovaj lokal otkrila praktično čim se otvorio,a prvi put sam tamo bila sa kolegama sa posla zapravo. Među njima je bio kolega iz Švajcarske, inače veliki gurman koji se i sam bavi ocenjivanjem restorana. Ako on kaže da ovde hrana valja-valja. Nisu samo bavarske perece i veliki izbor piva ono što je idealno ovde. Nije reč ni samo o raznim lokacijama širom grada, najpoznatija verovatno pri tom jeste ona na Vračaru. Reč je o konceptu koji vole svi ljubitelji mesa i hrane za dušu, koji vole druženje i neobavezna ćaskanja, mada se ovde često sreću i poslovni ljudi na pauzi, večeri ili sastanku.

Blizu Belano apartmana kod hrama Svetog Save nalazi se prvi pab “Pivo i kobaja” u ulici Braničevska 1, na Vračaru. Enterijer prati priču o pivu, kao i o bajkerima, koji su nazad dobili svoje mesto u Beogradu, gde se osećaju što se kaže “svoj na svome”.

Medjutim, bilo da ste bajker, student, mladi ili malo stariji uživaju u dobroj energiji, kvalitetnoj hrani i pivu. Puno truda, strpljenja i ljubavi je uloženo u lokal iz privatnih pobuda vlasnika i to se nekako vidi. Najtraženija je navodno (a verujemo i s razlogom) Pivska kobaja, koja je začinjena i pikantna.Na meniju je i doručak francuski, engleski i srpski, za sve ukuse i jutarnja raspoloženja.

Address: Braničevska 1, Beograd 11000

Radno vreme:

Ponedeljak-Subota: 08AM–1AM

Nedelja: 08AM–12AM

Telefon: 062 404885

 BELANO Kontakt

A ako tražite smeštaj u Beogradu, želite preporuku za to gde da se opustite i jedete na miru, šta sve da posetite tokom svog boravka u našim apartmanima u Beogradu, da se dobro provedete ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas. Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima kod Hrama, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, a slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.