Najbolje škole srpskog jezika za strance u Beogradu

јануар 18, 2023

Škole srpskog jezika u Beogradu ukoliko ste stranac i želite da naučite naš jezik su prava stvar. Sigurno vam je poznata ona izreka „govori srpski da te ceo svet razume“. Možda zvuči kao šala, ali zapravo potiče iz vremena kada je srpski jezik bio jedan od 4 zvanična jezika u Osmanskoj državi koja se protezala na 3 kontinenta.

Danas naravno, to nije slučaj, diplomatski jezici su jezici najmnogoljudnijih svetskih zemalja, ali je znanje srpskog jezika višestruko korisno te vam u ovom tekstu prestavljamo najbolje škole srpskog jezika u Beogradu. Prvo, zahvaljujući nekadašnjoj zajedničkoj državi i regionu, ko zna srpski, lako se može sporazumevati na celom regionu, od Vardara pa do Triglava.  I drugo, Srbija i Beograd je zanimljiva zemlja sa bogatom kulturom i tradicijom, njen jezik je posebno melodičan i lep.

Samo u Beogradu postoje brojne sertifikovane škole srpskog jezika koje obučavaju strance da tečno i ispravno koriste srpski jezik u poslovnoj i svakodnevnoj komunikaciji. Pripremili smo vam izbor od nekoliko najboljih po ocenama korisnika.

Akademija Oxford

Iako vam se zbog imena može učiniti da u okviru ove škole možete naučiti samo engleski, zapravo se ovde može naći veliki broj kurseva jezika, ali i kurseva programiranja i drugih korisnih veština u današnjem poslovnom svetu.

Kursevi su namenjeni polaznicima koji žele da uče srpski jezik, kako zbog studiranja, posla, tako i zbog svakodnevne konverzacije i olakšanog boravka u našoj zemlji. Iako tako nama ne deluje, srpski je veoma specifičan jezik.

U Akademiji Oxford kurs srpskog se bazira na konverzaciji i brojnim interaktivnim metodama koje omogućavaju da se komplikovana gramatika savlada kroz razgovor. Cilj ovog pristupa je da se sa što manje suvoparnog „bubanja“, propriča na jeziku koji se uči. Časovi su organizovani u grupi, kao poluindividualni i individualni. Postoji mogućnost pohađanja nastave onlajn, što omogućava malo fleksibilniji pristup, bez gubljenja kvaliteta nastave.

Kurs srpskog za strance traje 4 meseca po nivou. Na kraju se polaže ispit i dobija sertifikat, a akademija Oxford spada u bolje škole srpskog jezika.

M Lingva

Za sve ljude kojima srpski nije maternji osmišljen je kurs za strance na kom se dobija osnovno znanje neophodno za svakodnevnu komunikaciju ili posao.

Rad je organizovanu manjim grupama i baziran na interaktivnoj i zabavnoj komunikaciji, Uz govor se razvijaju i ostale jezičke veštine (pisanje i slušanje). Kurs je podeljen na 4 nivoa i sastoji se od 70 školskih časova.

U zavisnosti od nivoa koji pohađate, akcenat je na različitim segmentima znanja i primene srpskog jezika.

Nivo A1 – Na početnom A1 nivou naučićete da čitate i pišete na srpskom jeziku uz poznavanje osnova gramatike. Znaćete ukratko da se predstavite, govorite o sebi, svojoj porodici, prijateljima, poslu i rodnom gradu. Na časovima ćete naučiti kako da se izražavate u jednostavnim, kraćim rečenicama što će vam omogućiti da odmah nakon završetka kursa budete u mogućnosti lako da se sporazumete na sprskom jeziku bilo da ste u prodavnici, na pijaci, u restoranu ili na ulici.

Nivo A2 – Osnovni nivo A2 nudi vam prošireno znanje srpskog jezika uz povećan obim dosadašnjeg vokabulara. Znaćete da koristite opisne prideve i detaljnije govorite o sebi, svojoj okolini, događajima i svakodnevnim aktivnostima. Dodatno, bićete u stanju samostalno da vodite telefonski razgovor ili napišete kraće pismo.

Nivo B1 – Srednji B1 nivo podrazumeva učenje i primenu složenijih elemenata gramatike srpskog jezika. Na ovom nivou pravi se razlika između formalnog i neformalnog govora. Takođe, uči se primena složenijih i detaljnijih opisa u svakodnevnom govoru.

Nivo B2 – Viši B2 nivo obuhvata razvoj šireg i opširnijeg govora o složenijim temama istorijske ili dnevno-političke prirode. Na ovom nivou govor se odvija u složenim, zavisnim rečenicama.

Euroschool

Kurs srpskog jezika za strance u ovoj školi namenjen je ljudima iz inostranstva koji žive, rade ili studiraju u Srbiji. Polaznici ove škole su pre svega Italijani, Englezi, Francuzi, Rusi, Nemci, Poljaci, Grci kao i državljani arapskih država. U okviru ponude srpski za strance EuroSchool škola stranih jezika nudi početni, srednji i visok nivo kursa, a to podrazumeva da na srpskom jeziku naučite da govorite i pišete.

Kurs je zasnovan na simulacijama (RolePlay) koje će doprineti da se snađete u svakodnevnoj komunikaciji i organizuje se kroz individualni u grupnu nastavu.

Grupna nastava se sprovodi u interaktivnim grupama do 4 polaznika. Individualna nastava je namenjena polaznicima koji žele da predavač bude posvećen isključivo njima za vreme trajanja kursa.

Posebna pogodnost za sve potencijalne polaznike koji nemaju slobodnog vremena predstavlja online kurs srpskog jezika. Potreban je samo računar sa web kamerom i stabilna internet konekcija da biste počeli da postižete fantastične rezultate na srpskom jeziku.

Kurs srpskog organizuje se u terminima koji odgovaraju polaznicima. Fleksibilnost termina podrazumeva da možete zakazati termine pre podne, popodne ili uveče. Nastava se odvija dva puta nedeljno po 90 minuta ili češće ukoliko izaberete intenzivan kurs.

Uz specijalno obučene predavače u EuroSchool školi stranih jezika učenje srpskog jezika za strance nikad nije bilo lakše. Uz najsavremenije tehnike i metode iskusnih predavača naučićete lako srpski na kreativnim i interaktivnim kursevima. Iako se kaže da je srpski jezik težak, lako ćete savladati padeže, rodove imenica i uskoro nećete samo znati da opsujete na srpskom.

Mogi

Učenje stranog jezika može biti zastrašujuće – kao kad uplovite u jedan potpun nepoznati šifrovani univerzum. Zato je bitno da se što pre opustite i zahvaljujući najboljim metodama i predavačima što pre ovladate jezikom.

U ovoj školi stranog jezika i srpski se uči po najsavremenijim metodama. Konverzacija počinje odmah jer je cilj da se srpski progovori što je pre moguće.Ovde se uz konverzaciju savladava i gramatika, pa su polaznici ohrabreni da pišu utiske i govore na srpskom.

Sami časovi su organizovani veoma fleksibilno –u grupi ili individualno, uživo ili online, u terminima kada vama odgovara.

St. Nikolas School

Ova škola organizuje kurs srpskog jezika za strance koji dolaze da rade i žive u Srbiji. Kurs srpskog jezika se održava uglavnom na engleskom jeziku, ali takođe polaznicima se nudi mogućnost da kurs slušaju i na nemačkom, španskom, francuskom, italijanskom, ruskom i arapskom jeziku. Kurs srpskog jezika je organizovan tako da svim polaznicima može pružiti tačno ono što im je potrebno i zbog čega su poželeli da nauče srpski jezik .
Polaznici koji upišu kurs srpskog jezika za strance će, pored učenja jezika, imati priliku i da se upoznaju sa kulturom i životom ljudi u Srbiji. Nastavu je moguće pohađati u malim grupama, ali i individualno tokom cele godine.

Linguista

Ko kaže da usvajanje srpskog jezika mora da bude komplikovano. Jeste, imamo dijalekte, ekavicu i ijekavicu, sporazumevamo se na dva pisma ćirilicu i latinicu, imamo padeže i svaka imenica ima svoj rod. Ali uz prave metode i entuzijazam odličnih profesora, učenje srpskog može biti zabavno i efikasno.

U ovoj školi, kurs srpskog za strance traje 4 meseca i ima fond od 64 časa. Izvođenje nastave je fleksibilno, časovi se mogu održavati u grupi ili individualno.

Pre nego što odlučite da pošaljete vašeg kolegu ili prijatelja u neku od škola za učenje srpskog, podsetite ga da već zna jednu srpsku reč (a nije psovka!). Reč vampir, koja je postala internacionalna i koju koristi ceo svet je srpskog porekla. Reč vampir je jedina srpska reč koja je postala opšteprihvaćena u svim jezicima. Ukoliko želite smeštaj koji će biti na najboljem mestu, blizu vašeg posla i vaših edukacija, potražite odgovarajuću lokaciju na sajtu Belano.rs.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.