Najbolje škole slikanja i crtanja u Beogradu

јул 1, 2022

Možda je dugi letnji raspust idealna prilika da se posvetite hobiju i  kreativno iskoristite vreme, onako kako želite. A možda je za slikanje uvek pravo vreme, samo je potrebno da izaberete mesto na kome ćete da usavršite svoj talenat. Ukoliko ste u potrazi za pravom školom gde ćete naučiti sve o tehnikama crtanja i bojenja, kao i mestu gde ćete od pravih profesionalaca dobiti savete i inspiraciju, pogledajte naš pregled najboljih škola slikanja i crtanja u Beogradu.

Minina škola crtanja i slikanja za decu i odrasle

U okviru ove škole crtanja nalazi se nekoliko programa rada sa polaznicima: Crtuljko (škola crtanja i slikanja za decu), časovi crtanja i slikanja za odrasle, pripreme za upis u srednje umetničke škole i individualni časovi crtanja i slikanja.

Rad Crtuljka osmišljen je tako da prioritet imaju dečije uživanje, opuštanje i izražavanje prirodne dečje radosti. Kroz taj opušten, ali kreativan rad deca neosetno a efikasno usvajaju osnovne likovne elemente i postepeno ovladavaju raznovrsnim likovnim tehnikama. Crtuljko je mesto gde se dečje mišljenje ceni i prihvata i gde kroz igru i smeh nesputano dolaze do izražaja dečja priroda i karakter. U ovoj školi dete može da na najzdraviji način ispolji sebe onakvo kakvo jeste. Crtanje pomaže i da se razviju neke pozitivne osobine kao što su istrajnost i upornost, otvorenost, radnu motivaciju i koncentraciju. Radi se u malim grupama, a tim akademskih slikara se posvećuje svakom polazniku.

Časovi crtanja i slikanja za odrasle vam omogućavaju da napredujete i razvijate vaše talente kroz razne oblasti likovne umetnosti, bez obzira na nivo prethodnog znanja. Prilagođeno je početnicima.To važi i za kvalitetnu pripremu polaznika za upis u srednju umetničku školu.

ARS AS

Škola slikanja Art As postoji više od 10 godina. Za to vreme uspeli su da razviju jako kvalitetan i sadržajan program na srpskom i engleskom jeziku koji se po nivou znanja i dužini rada u potpunosti prilagođava svakom polazniku ponaosob. Ovde možete upisati jednomesečni, tromesečni kurs, možete raditi u grupi ili organizovati individualne časove. Pribor za sad je obezbeđen, ali ako želite da kupite štafelaj, četkice, boje, za to možete dobiti povlašćene cene od dobavljača.Slike koje su urađene na časovima su u vašem trajnom vlasništvu.

Rad prate stručnjaci, akademski slikari i profesori.Na kraju kursa polaznici dobijaju sertifikat o završenoj obuci.

Ars As se avi i pripremama za upis u srednju dizajnersku, umetničku školu, kao i pripremama za upis na likovnu akademiju.

Škola slikanja Artino


Ovo je škola osnovana 1996. godine,ima preko 25 godina iskustva i preko 500 međunarodnih nagrada i priznanja. Najviše rade na promovisanju i edukaciji u oblastima likovnog stvaralaštva za decu i mlade. Ovde možete da dobijete časove crtanja, slikanja, vajanja, pripreme za upis u srednje umetničke škole i fakultete. Bave se rekreativnim slikanjem, organizuju međunarodna takmičenja a tu su i internacionalni likovni konkursi, likovne kolonije. Polaznicima su u ponudi letnje škole u prirodi i zimske na Malti, studijska putovanja, kreativne radionice, izložbe, seminari i predavanja.

Poseban pečat ovoj školi slikanja daje akademski slikar Svetlana Vesić Ralević, koja je za doprinose u oblastima dečije pedagogije dobila brojna priznanja u zemlji i inostrnstvu. Član je mnogobrojnih međunarodnih žirija u oblasti dečijeg stvaralaštva, što ovoj školi daje dodatnu vrednost.

Rad u školi slikanja Artno se odvija u malim grupama što omogućava individualni pristup polaznicima. Cilj ove škole je edukacija, sticanje praktičnih znanja u oblasti slikarske tehnike, ali i razvijanje maštovitosti u jednoj podsticajnoj, stvaralačkoj atmosferi. Korekcije i sugestije se doživljavaju na pravi način, pažljivo se prati razvoj i napredovanje pojedinaca, a za najbolje polaznike organizovano je učešće na izložbama i kolonijama.

Zagarantovano je jedno prijatno i dragoceno iskustvo.

Krznarić

Škola slikanja i ikonopisa Krznarić je započela svoj rad 1993. godine pod stručnim vođstvom Milovana Krznarića koji ima preko 40 godina slikarskog i pedagoškog iskustva i koji samostalno izlaže od 1972. godine.

Učenje se odvija u prelepom radnom ambijentu, po starosnim grupama ili na individualnim časovima. Starosne grupe su prilagođene deci koja idu u osnovnu školu, srednju školu i časovi za odrasle. Rad u grupi od 6 polaznika se izvodi jednom nedeljno po 3 sata u dogovorenom terminu.

Osim razvijanja kreativnosti, ovde se mogu sticati znanja iz svih slikarski tehnika, posebno iz ikonopisa. Polaznici se mogu pripremati za upis u srednje stručne škole – dizajnersku, politehničku, primenjenu i likovnu akademiju…

U okviru škole održavaju se i časovi latinskog i starogrčkog jezika. Veliki broj zadovoljnih polaznika vam je garancija kvaliteta, stručnosti i ambijenta koji ćete u ovoj školi pronaći.

Svako može da nauči da crta

Vođeni mišlju da je crtanje veština koju može svako da nauči ukoliko ima pravilna uputstva i dobro vođenje, osnivači ove škole slikanja su organizovali časove koji su motivišući, edukativni i kreativni za sve uzraste i sve nivoe znanja.

Najznačajniji program u ovoj školi crtanja je trodnevna radionica crtanja koja je bazirana na metodi crtanja desnom stranom mozga. Ova radionica daje fenomenalne rezultate jer je naučno zasnovana i demistifikuje pojmove talenta, inspiracije, prirodnog dara, genetike, urođenih predispozicija. Zato je napredak koji možete napraviti u ovoj školi, mnogo veći nego u bilo kojoj drugoj školi crtanja.

Škola nudi edukaciju u vidu mnogih tehnika i tehnologija crtanja i slikanja. Pre svega, polaznici će naučiti da BUDU umetnici, kako da umetnički posmatraju i kako da kao slikari posmatraju svet oko sebe. Polaznici će raditi u tehnikama sa suvim pastelom, akvarelom, akrilom ili uljanim bojama. Ikonostasi se rade jajčanom temperom, poput starih majstora od pre nekoliko vekova.

Ukoliko nikada niste o sebi razmišljali na umetnički način, a želeli biste da se bavite kreativnim hobijem, ova škola vas i samim svojim imenom ohrabruje da je upišete.

Neka vaš boravak u Beogradu bude kreativan i inspirativan. Ukoliko ste u potrazi za adekvatnim smeštajem, tu je agencija Belano sa najboljim izborom stanova koje možete iznajmiti u periodu koji vam je potreban.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.