6 najboljih plesnih škola u Beogradu

фебруар 28, 2019
plesne-skole-u-beogradu

Sećam se vremena u kojem su deca bez opterećenja imala mogućnost da se oprobaju u raznim hobijima. Tu su bile razne sekcije-matematike, fizike, odbojke, košarke, zatim plesne škole, drama, fotografija, šah, karate, recitacija… U ovom teksu ćete pronaći najbolje plesne škole u Beogradu za mališane, ali i one nešto starije.

Danas je tu veliki izbor aktivnosti koje su tu za decu, uz možda očiglednu razliku što sada roditelji za dodatne i vannastavne aktivnosti plaćaju, dok su ranije mnoge bile besplatne i odlično organizovane pri samim školama.

Upravo zato je roditeljima značajno da deca tokom aktivnosti uče ne samo određenu veštinu, već i stiču brojna neophodna znanja i razvijaju svoje psiho-socijalne veštine, dinamiku rada u grupi, jačaju koncentraciju, telo i duh.

Ne treba zaboraviti da hobiji kao što je ples nisu samo za decu. Danas je sve više odraslih koji žele da se oprobaju u nečemu novom, u ovim vremenima otuđenosti da se druže, zabave uživo, a možda i otkriju i razviju novi talenat.

Ples kao hobi za telo i duh

Pored toga što ples oslobađa kreativnost, on je i način na koji mogu da se ublaže efekti brojnih svakodnevnih stresova i donese sreća onima koji ga prihvate. Ples je možda na neki način i beg od stvarnosti. Uz zvuke i učenje plesa, možete da se sasvim izgubite u muzici i pokretu.

Nikada nije kasno da se počne učenje plesa, i ne morate biti profesionalac da biste iskoristili njegove benefite.

Ako se upišete na časove plesa i krenete da ih pohađate recimo nakon posla, brzo ćete uvideti da je ovo odličan način da se aktivirate u svom životu. Ples može biti pravi način da stignete do nove sreće.

Psihologija kaže da nas ples čini srećnijim nego da vežbamo u teretani ili idemo na trčanje. Studija sprovedena na Univerzitetu u Londonu uključivala je pacijente koji pate od anksioznih poremećaja. Pacijenti su posvetili vreme jednom od sledećih terapijskih časova: čas vežbanja, čas plesa, čas matematike ili su birali muzički čas.

Od svih aktivnosti, čas plesa je bila jedina sredina u kojoj se pacijentima smanjila anksioznost u značajnom iznosu.

Još jedna prednost plesa često je u tome što stimuliše um i izoštrava kognitivne sposobnosti u svakom dobu. Ples stimuliše različite aktivnosti mozga istovremeno, uključujući emocionalno, racionalno, kinestetičko i muzičko mišljenje. Ovo povećava način na koji vaš mozak funkcioniše na izuzetno pozitivan način.

Ples kao hobi je skoro kao pronalaženje nove osobe u sebi. Ovo je i savršen fitness program u kojem treba da uživate. Ples kao hobi takođe uliva osećaj samopouzdanja u vas.

Praksa svakako čini osobu veštom u bilo kojoj oblasti i to važi i za ples. Važno je posvetiti barem malo vremena za praksu, jer određeni plesni koraci zahtevaju nešto više vežbe. Ples je takođe oblik vežbanja koji pored rada na fizičkom stanju tela doprinosi i takozvanom feel-good faktoru, odnosno sveopštem osećaju sreće.

U nastavku saznajte koje su to najbolje plesne škole Beograd po našem izboru.

  1. Beodance plesna škola

https://www.beodance.co.rs/

Plesni klub Beo Dance osnovan 1990 godine, a registrovan je u februara 1991. godine. Danas je Beo Dance najuspešniji klub u zemlji i lider u sportskom plesu.

Osim sportskom i takmičarskom plesu, veliku pažnju poklanjamo i školi plesa za sve uzraste. Zahvaljujući iskusnim i stručnim instruktorima, koji pored metodičkog rada imaju i odličnu demonstraciju, garantujemo kvalitetnu plesnu obuku koja će ujedno popraviti vaše držanje i liniju tela, poboljšati kondiciju, učiniti da steknete više samopouzdanja i, nadasve, da se dobro zabavite. Trudimo se da, uz profesionalan tim igrača i instruktora, velikom i raznovrsnom ponudom kurseva, omogućimo budućim članovima da zadovolje svoje potrebe, a sve to na jednom mestu – u samom centru grada. Plesnu obuku vršimo kroz tečajeve početnog, srednjeg i višeg nivoa za odrasle i decu. Pored već opštepoznatih plesova kao što su cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble, jive, engleski i bečki valcer, tango, slowfox i quickstep, možete naučiti i rock’ n’ roll, swing, boogie voogie, merenge, salsu, disko, sirtaki, argentinski tango, polku…

Ako zelite da se zabavite i zategnete svoje telo, onda je latin workout pravi program za vas. Radi se uz bržu, atraktivnu i ritmičku latino muziku. Sadrži koordinacione i kondicione vežbe kroz različite koreografije latino plesova. Zabavite se i zategnite svoje telo uz latino ritam.

„Beodance“ – teatar pokreta, program modernog baleta pored zategnutih mišića stomaka, nogu, gipkosti i snage celog tela,  ima za cilj da putem kvalitetne nastave doprinese sveopštem razvoju ljudi svih uzrasta tj. savremene igre. Moderan savremeni smer igre danas u svetu predstavlja jedan od najdominantnijih vidova rekreativnog vežbanja odnosno scenskih „jezika“. Časovi modernog baleta koncepcijski su organizovani kao svojevrsna simbioza različitih igračkih tehnika, elemenata džez baleta, pilatesa i joge, tehnike kontakta i strukturalne improvizacije kao i parterne vežbe snage i gipkosti. Pored rekreativno-fizičkog, ovakav pedagoški i umetnički pristup prevashodno omogućava formiranje svestranih igrača modernog senzibileta i ekspresije.

Za one ambicioznije, nakon plesne škole moguće je dalje napredovanje u revijalnom ansamblu, pred-takmičarskim i takmičarskim grupama. Ova škola plesa postoji čak 25 godina, kao i zvaničan podatak o 75 osvojenih titula državnih prvaka u svim disciplinama i kategorijama.

Osim redovnih kurseva, u plesnom studiju se održavaju i mnogobrojna tematska druženja i igranke na kojima polaznici, u pravoj plesnoj dvorani, kroz muziku i igru, primenjuju stečena znanja i, ujedno, stiču nova prijateljstva. Beo Dance je i organizator velikog broja plesnih manifestacija domaćeg i međunarodnog karaktera. Pored kvalifikacionih i rejting turnira, državnih prvenstava, Beo Dance je organizator i najvećeg internacionalnog takmičenja na ovim prostorima, „WDSF International Beo Dance OPEN – TROFEJ BEOGRADA“, koji se svakog septembra održava u Beogradu.

  1. Tango Natural plesna škola

http://tangonatural.com/

Tango Natural je najveća tango organizacija u Evropi.

Plesnom edukacijom svih generacija, raznovrsnim projektima i organizacijom velikih plesnih, kulturnih i rekreativnih događaja, Tango Natural promoviše i širi kulturu argentinskog tanga kao kulturu zdravog i kreativnog odnosa prema životu.

Pored Beograda, Tango Natural sa velikim uspehom radi i u Banjaluci, Kolašinu i Podgorici, a prepoznatljivi sistem rada i vrednosti naše organizacije uticali su na stvaranje i razvoj tango zajednica u čitavom regionu, pa i šire.

Postoji razlog zbog kog zaljubljenici u tango provode toliko vremena na časovima! Tango je neizmerno elegantan i ima za cilj lepo držanje, fluidnost i lakoću u pokretu, dok plesači izvode figure zadnjeg oća i hira. Ukoliko tražite pomenute karakteristike u svakodnevnom okruženju, plesača tanga ćete uočiti izdaleka.

  1. Urban Studio škola plesa

http://www.urbanstudio.rs/index.html

Pored pozitivne i tople atmofsere po kojoj je prepoznatljiv, URBAN DANCE STUDIO nudi rekreaciju i edukaciju uz pomoc profesionalnih instruktora sa dugogodisnjim iskustvom u radu kako sa decom tako i sa odraslima.

URBAN DANCE STUDIO je novootvoreni i savremeno opremljen studio na odličnoj lokaciji, nalazi se preko puta tržnog centra Usće u ulici Milentija Popovića 1 lokal 9. (Plato hotela Hajat, odmah iza NIS pumpe). Ova škola je u blizini luksuznih apartmana na Novom Beogradu, smeštaja kod Sava Centra i stanova kod Arene.

Studio vrši stalni upis novih članova na kurseve orijentalnog plesa, hip hop-a, dancehall-a, jazz i savremenog plesa.

  1. Plesna škola Aurora

http://www.aurora.org.rs/

Plesna škola Aurora nudi Vam vrhunski plesni doživljaj koji odiše zabavom, udobnošću i kvalitetnim instrukcijama plesa u jednoj od najprijatnijih plesnih sala u gradu u blizini naših Belano apartmana na Zvezdari.

Plesna škola „Aurora“, tradicionalno, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, organizator je programa „Besplatni plesni februar“. Tokom zimskog raspusta časovi plesa za sve uzraste održavaće se dva puta nedeljno u prostorijama Plesnog kluba „Aurora“, Ustanička 189.

Sva zainteresovana deca uzrasta od 4 do 16 godina imaju mogućnost da u toku zimskog raspusta besplatno pohađaju časove plesa različitih plesnih stilova. Polaznici se mogu oprobati u tri plesna stila: latino plesovi, show dance i hip hop, a najmlađi polaznici – predškolci u modernom i klasičnom baletu.

Cilj programa je upoznavanje što većeg broja dece na našoj opštini sa prelepim svetom sportskog i modernog plesa.

Rezervacije i prijave, kao i dodatne informacije mogu se dobiti na telefon Plesnog kluba „Aurora“: 069/2881 776.

  1. Spin škola plesa

http://www.spindance.rs/

Plesni klub „SPIN“ je registrovan u ministarstvu sporta Republike Srbije i član je nacionalnog granskog saveza – Plesnog Saveza Srbije. Ova škola plesa počela je sa radom davne 1990 godine. Za 26 godine rada više hiljada mališana i odraslih družilo se sa nama i naučilo je da pleše dečije plesove, društvene plesove kao i sportski ples.

Takmičari ovog kluba osvajači su mnogih medalja na domaćim i stranim turnirima u standardnim i latinoameričkim plesovima, a posebno se ističe zlatna medalja juniorskog para na svetskom prvenstvu u latin show dance-u 2006 godine.

Plesna škola radi po svetskom plesnom programu i obuhvata:

Latinoameričke plesove (Ča ča ča, Rumba, Samba,Jive…)

Standardne plesove (Engleski valcer,Bečki valcer, Foxtrot, Tango…)

Društvene plesove (Bluz, Rock n Roll, Disco fox…)

Trener kluba Predrag Stojković trener je sportskog plesa sa diplomom fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

  1. Plesna škola Koloseum

https://www.plesnaskola-beograd.org.rs/

Plesna škola „Koloseum Novi Beograd“ nalazi se u ulici Aleksinačkih rudara broj 22, na teritoriji opštine Novi Beograd. Časovi plesa održavaju se u u svečanom holu OŠ „ Kralj Aleksandar I“, gde svakodnevno veliki broj zaljubljenika u ples, uči nove plesne korake. Kao najstarija plesna škola na Novom Beogradu, nudimo Vam mogućnost da uživate u poznatim ritmovima i savladate najrazličitije plesove. Deci i odraslima sa velikim zadovoljstvo predstavljamo popularne latino – američke i standardne plesove, u prijatnom ambijentu nedaleko od apartmana na Novom Beogradu, pod vođstvom iskusnih plesnih instruktora. Budući da ples važi za jedinstven spoj sporta i umetnosti, ispunićete Vaše biće pozitivnom energijom i posmatrati svet na lepši način. Naš plan i program obuhvata:

– školu plesa za decu

– školu plesa za odrasle

– rad sa takmičarima

– ubrzani kurs za mladence

– zumbu

Ples u pojedincu budi osećaj za muziku, ritam, prostor, prijateljstvo, što ujedno dokazuje i činjenica da su mnogo prijateljstva ali i po neka ljubav nastali baš u ovoj plesnoj školi. U ovoj plesnoj školi možete naučiti sledeće plesove: – Latino plesove:

* salsa

* samba

* rumba

* ča ča ča

* bachata

* argetinski tango

* jive

– Standardne plesove:

* engleski valcer

* bečki valcer

* foxtrot

* slowfox

* tango….

– Ostale plesove:

* argetinski tango

* disco

* rock `n ` roll

* merenge

* west coust swing

* lindy hop

* swing

BELANO Kontakt

A ako dolazite kako biste se takmičili na nekom od brojnih plesnih takmičenja i želite udoban i komforan smeštaj u Beogradu, tu smo za vas. Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu ili odmor oko priprema za nastup u formi dnevnog odmora koji vas čeka i u luksuznim stanovima u Beogradu, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.