Najbolje internacionalne škole u Beogradu po našem izboru

јул 4, 2022

Da je status koji Beograd ima u ovom delu Evrope opravdan, pokazuje i veliki broj kvalitetnih međunarodnih škola, koji boravak u ovom gradu čini povoljnim i za cele porodice. Predstavljamo vam neke najbolje internacionalne škole, koje su se pokazale pouzdanim i kvalitetnim kod velikog broja dece koje su ih pohađale.

Beograd neguje status diplomatske i poslovne prestonice ovog dela Evrope i imidž grada u kome je lepo živeti sa porodicom. Nalazi se na ušću reke Save u Dunav i iz najstarijeg dela grada, sa Kalemegdana, pruža se neki od najupečatljivijih pogleda u Srbiji. Beograd je grad koji ima dobru, kontinentalnu klimu tokom cele godine, a odličnim saobraćajnim vezama povezan je sa ostatkom sveta, Evrope i Srbije.

Burna istorijska prošlost obogatila je Beograd mnogim spomenicima kulture, grad je živ tokom cele godine, a nadaleko poznat noćni život je pravi način da upoznate njegov duh i karakter. Beograd je dobar za život pojedinaca, a takođe vrlo zahvalan, bezbedan i pun mogućnosti za porodice.

International school

Koncipirana kao mesto na kome učenici na kreativan i moderan način saznaju svet oko sebe, ova škola je inspirativna sredina za ambiciozne mlade ljude koji teže postizanju visokih ciljeva i koji se pripremaju za dalju međunarodnu karijeru. Ovo je mesto na kome će vaša deca u modernom okruženju da prate nastavu koja objedinjuje na najbolji mogući način metodičke trendove, informacione tehnologije i nastavne sadržaje. Učenje je aktivno, izbegava se pasivna reprodukcija, nastava se pohađa na engleskom jeziku, a mogu se dobiti prestižne Cambridge i IB diplome.

Za učenike su pripremljene i brojne vannastavne aktivnosti koje su bazirane na blagovremenom prepoznavanju talenta i rada na poboljšanju kvaliteta svakog učenika ponaosob. Zahvaljujući najboljem kadru prosvetnih radnika i predavača, đaci se osećaju dobro, imaju osećaj poverenja i poštovanja i osećaju podršku na svom putu razvoja.

Škola je izbacila iz svog sistema rada sve zastarele oblike učenja, pa se rad odvija u manjim grupama, a đaci su upućeni na više istraživačkog i otkrivalačkog rada. Ovakve metode su dobre kao priprema za fakultet, a podsticajno deluju i na samu motivaciju učenika koji žele da doprinesu nauci svojim zalaganjem.

Proverite zašto International school zovu i školom budućnosti.

Prima international school

Ova internacionalna škola nudi svojim učenicima najbolju kombinaciju britanskog i međunarodnog obrazovanja u okruženju koje je bezbedno i podsticajno za sve porodice koje su u potrazi za najboljim obrazovanjem za svoju decu.

Prima international school ima akreditovane Cambridge programe za decu predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i reputaciju jedne od najboljih obrazovnih institucija u Beogradu. Postoji mnogo razloga zbog čega roditelji biraju Primu za okruženje u kome će se njihova deca obrazovati i vaspitavati. Prvo, to je međunarodno okruženje jer ovu ustanovu pohađa preko 45 različitih nacionalnosti. Tako će se deca od malena učiti multikulturalnosti i osećaće se manje usamljeno i otuđeno u nepoznatoj sredini. U ovoj ustanovi se grade jaki odnosi sa roditeljima sa kojima se uspostavlja odnos poverenja i poštovanja.

Nastava se odvija u najsavremenije opremljenim učonicama i laboratorijama, dok je posebna pažnja posvećena informatičkim programima koji se odvijaju na kompjuterima najnovijih generacija. Škola poseduje odlične sale, atletske terene, košarkaški i odbojkaški teren, travnati fudbalski teren i letnju pozornicu na otvorenom. Program škole obuhvata najsavremenija znanja i brojne dodatne aktivnosti koje razvijaju umetnički i sportski kapacitet vaše dece.

Chartwell

Internacionalna škola Chartwell neguje program koji je zasnovan na britanskom modelu nastave po Cambridge modelu. Spada u jednu od najboljih obrazovnih instituacija u Srbiji kojoj je glavni cij akademsko prilagođavanje i lične potrebe svakog deteta ponaosob.

Kako deca u školi provode veći deo dana, ova internacionala škola se bavi celokupnim razvojem deteta, stvarajući jednu prijatnu, dobrodošlu atmosferu, pogodnu za rad i druženje.

Učenje je organizovano za sve uzraste, počevši od obdaništa, nižih razreda osnovne škole, viših razreda osnovne škole i srednje škole. Škola se nalazi u prelepom, mirnom, stambenom delu Beograda, sa velikim parkovima koji obuhvataju vrtove u kojima se može lepo provesti pauza, ali i kompletne sportske terene za fudbal, košarku, odbojku i tenis. Postoje više od 20 godina, imaju preko 500 učenika 40 različitih nacionalnosti.

British International School Belgrade

Ove godine upisuju 22. generaciju učenika koji će pohađati ovu renomiranu međunarodnu instituciju. Zahvaljujući strogoj profesionalnosti koja brine o svakom segmentu rada, uspeli su da obrazuju i vaspitaju veliki broj učenika i pripreme ih za dalje korake u profesionalnoj i akademskoj karijeri.

Obrazovanje je prilagođeno raznim nivoima školovanja, za decu od 3 do 18 godina. Nastava se odvija po najboljim akreditovanim programima, u odlično opremljenim učionicama koji sate provedene u školi čini prijatnim i laganim. Nastavnici su najbolji edukatori i pedagozi posvećeni individualnom napretku svakog đaka. Deca provode časove u učenju i u druženju, usvajajući znanja i razvijajući pozitivno ponašanje i navike. Posebno se vodi računa o dodatnim aktivnostima koje služe da bi se ispratili dečiji talenti i da bi se deca na vreme orijentisala ka oblastima koje ih interesuju i koje im idu dobro.

Najbolji deo – svake godine škola organizuje putovanja za svoje učenike. Osnovne škole imaju ekskurzije po Srbiji koje traju 4 dana. Destinacije su Kopaonik, Vrnjačka Banja, Palić, Uvac… Srednjoškolsko putovanje traje 7 dana i đaci posećuju neku od ovih zemalja: Veliku Britaniju, Italiju, Francusku, Španiju, Rusiju, Skandinaviju…

Brook Hill International School

Jedan od najvažnijih životnih izazova je pružanje najboljeg mogućeg obrazovanja budući generacijama. Važnu ulogu u procesu odrastanja ima podrška koju deca dobijaju tokom školovanja. Zato je u ovoj školi posebanakcenat na pružanju podrške učenicima kako bi postali obrazovani, zdravi i uspešni ljudi čije će znanje biti priznao i poštovano širom sveta.

Brook Hill je sa tom idejom nastao 2012. godine i od tada beleži izvanredne rezultate na međunarodnim nivoima u mnogim oblastima. Nastava se odvija u raznim starosnim grupama – predškolci, osnovci i srednjoškolci, a uslovi za rad su idealni. Prijatno okruženje, podrška pri svakom koraku učenja, odlično opremljena učionica, stručni i motivisani nastavnici. Školski program je sertifikovan i priznat i pruža odličnu polaznu osnovu za dalje školovanje na inostranim univerzitetima.

U ovoj školi se organizuju druženja, klubovi u kojima se razvijaju talenti i interesovanja, a posebna pažnja je posvećena sportskim aktivnostima. Osim terena za grupne sportove, u sastavu škole se nalaze i zatvoreni bazen i teretana na otvorenom.

Školovanje u Beogradu je kvalitetno i dobro organizovano. To isto važi i za smeštaj preko agencije Belano. Ukoliko vam je potreban stan na određeno vreme, možete ga lako izabrati preko naše agencije koja ima veliki broj luksuzno opremljenih,novih stanova u ponudi. U njima ćete se osećati isto kao i u našem glavnom gradu – udobno, prijatno i bićete prijateljski dočekani.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.