Najbolje fizijatrijske ordinacije u Beogradu po našem izboru

октобар 4, 2021

Savremeni način života menja naše navike i utiče na naše zdravlje. Ukoliko radimo teške fizičke poslove, ako smo prirodom posla prinuđeni da stalno radimo u istom položaju, ako dugo sedimo za kompjuterom čak i u časovima dokolice, vrlo je verovatno da ćemo biti u grupi 8 od 10 ljudi koji imaju problema sa bolovima u kičmi. Ti bolovi su učestaliji kako vreme prolazi i zato je potrebno da se odmah javimo proverenim lekarima, najboljim specijalizovanim fizijatrijskim klinikama ne bi li se precizno utvrdila priroda naših bolova.

Bilo da su u pitanju svakodnevni bolovi u kičmi ili sportske povrede, u Beogradu postoje odlične fizijatrijske ordinacije koje vode iskusni stručnjaci, a mi smo za vas odabrali 7 najboljih.

Fizio Vračar

Specijalizovanu ordinaciju Fizio Vračar vodi iskusni fizioterapeut Milan Ilić iza koga je 30 godina iskustva u radu sa fizikalnim terapijama i naročito rada sa sportskim povredama i profesionalnim sportistima. U svom radu koristi savremene tehnologije i proverene metode, a naročito je fokusiran na probleme sa leđima i bolovima u kolenu.

Fizio Vračar je i jedina klinika u Beogradu u kojoj se primenjuje „myARP koncept“ u oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije. Ovaj koncept se zasniva na primeni neuroimpulsa na problematični mišić koji posle ove terapije treba da „zapamti“ pravilan pokret usled čega neće nastajati bol. Terapija je veoma uspešna kod mladih sportista, dok kod iskusnih sportista čini da period oporavka traje znatno kraće.

Osim ordinacije na Vračaru, možete ih naći i na Novom Beogradu, Fizio NBG, pored koje se nalazi i teretana gde se mogu nastaviti rehabilitacioni procesi. Ukoliko je potrebno, možete zakazati i kućnu posetu.

Master Physical

Ova poznata ordinacija za fizikalnu terapiju postoji već 20 godina i realizuje veliki broj programa za terapiju i oporavak: fizikalnu terapiju, kineziterapiju, kiropraktiku, masažu i mnoge druge. Terapija se zasniva na individualnom pristupu svakom pacijentu, u odnosu na dijagnozu, kliničku sliku, želje i potrebe pojedinaca kako bi se obezbedio najbolji terapijski ishod. Dugogodišnji su saradnici sa zlatnom vaterpolo reprezentacijom Srbije!

Fizikalna terapija Beograd „Master Physical“ ima veliko iskustvo u radu sa najmlađima, pri čemu se posebno izdvajaju vežbe za bebe, vežbe namenjene deci, a zbog odličnih uslova za rad preporučujemo i mini školice sporta koje se nalaze u okviru centra. Osim klasične fizikalne terapije, stručnjaci u centru se bave i kiropraktikom, shockwave terapijom, presoterapijom, a sportiste bi mogla da zanima LPG-endermologija (francuska tehnologija za relaksaciju mišića pre i posle treninga).

Možete ih naći na dve adrese – na Novom Beogradu i odnedavno i u Lionu.

UniFizio

Ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju UniFizio, pruža uslugu kompletne fizikalne terapije u komfornom i veoma prijatnom ambijentu. Rehabilitacija se sprovodi najsavremenijim aparatima za fizikalnu medicinu.

Sve terapijske procedure su pažljivo dozirane i prilagođene potrebama pacijenata. Za svakog pacijenta se pravi individualni plan lečenja koji se svakodnevno prilagođava trenutnom stanju. U ovoj ambulanti možete se rešiti bolova u leđima, bolova i ukočenosti u vratu (spondiloza), išijasa, bolova u kukovima, kolenu ili ramenu, a takođe mogu da se saniraju i sportske povrede. Ovde sportisti dolaze zbog lečenja preloma kostiju, povrede mišića ili ligamenata.

Kažu da sve veći broj dece ima loše držanje kičmenog stuba (kifoza, skolioza) i ravne tabane. Sve možete izlečiti na ovom mestu u odličnim uslovima i pod nadzorom proverenih i iskusnih ljudi. Osnivač ambulante je Draško Milosavljević, dipl. viši fizioterapeut sa petnaestogodišnjim iskustvom kome su pacijenti na prvom mestu.

Ordinacija UniFizio se nalazi u ulici Jurija Gagarina.

Physical

Odlični renome ova ordinacija ima zahvaljujući dugogodišnjem radu na uklanjanju tegoba pacijenata, profesionalnom I stručnom osoblju i modernoj tehnologiji. Ordinacija postoji od 1993. godine, osnovala ju je prof. dr. Olga S. Popović Mladenović specijalista fizikalne terapije i medicine. Lečenje se vrši pod njenim nadzorom u cilju da se što adekvatnije terapije prepišu i da pacijent ima najbolju rehabilitaciju.

Terapije koje se ovde sprovode su: mehanoterapija, magnetoterapija, elektroterapija, termoterapija, hidroterapija. Posebno se izdvaja aparat za ostedenzionometriju Hologic Sahara pomoću koga je moguće utvrditi koštanu gustinu i postojanje osteoporoze. U terapiji bolesnika koristi se i lekovito blato.

Ordinacija se nalazi u najstarijem delu Beograda u blizini Skadarlije, a biciklisti imaju 10% popusta!

VIP Physical

Ovu ordinaciju je osnovao 2011. godine tadašnji terapeut rukometne reprezentacije Srbije, Predrag Jovičić. Danas je to svetski centar za oporavak i rehabilitaciju sportista u kome radi tim stručnjaka različitih profila kako bi klijent imao najbolji i najbrži oporavak. Tim fizioterapeuta, doktora i kondicionih trenera ima dugogodišnje iskustvo u profesionalnom sportu. Radili su sa fudbalskim klubovima, u rukometnoj reprezentaciji Srbije, odbojkaškoj reprezentaciji, tekvondo reprezentaciji, a kao krunu karijere ističu rad kao članovi medicinskog tima Olimpijskog tima Srbije!

Kvalitet ove ordinacije je stručni tim uz podršku savremene aparature, te tako ovde možete da očekujete sledeće terapije: fizikalne terapije, shockwave terapije, HIL terapije (uz pomoć visokointenzivnog lasera), tecar terapije, spinalne trakcije, limfne drenaže i mnoge druge.

Nalaze se u Nebojšinoj ulici na Vračaru, a uskoro prelaze na nov prostor i postaju zvanični terapeuti košarkaške reprezentacije Srbije!

Fizionova

Veliki broj zadovoljnih klijenata i preko 500 uspešno izlečenih pacijenata, komunikacija sa pacijentima na visokom nivou, saveti koje daju preko Youtube kanala, odlične su reference za ovu ordinaciju. Tim izuzetnih fizioterapeuta vodi Nenad Nešić koji je usavršavanjem u inostranstvu stekao znanja i veštine potrebne da sa mnoštvom inovacija vodi jedan savremeni i dobro opremljeni fizioterapeutski centar. Tu gde hirurzi preporučuju operacije kao jedino moguće rešenje za probleme, za ove terapeute je tek početak. U ovom centru dobijate potpuni oporavak bez operacije i vraćate se vrlo brzo svom normalnom životu! Ovo je i jedini centar u jugoistočnoj Evropi gde se leči vaskularna erektilna disfunkcija, takođe bez operacije.

Među poznatim klijentima ističu se teniserka Jelena Janković, glumac Boda Ninković, Slobodan Bitević. Ordinacija se nalazi u Zemunu.

Ascendens

Ovu ordinaciju je osnovao viši diplomirani fizioterapeut Slobodan Porčić sa petnaestogodišnjim iskustvom na VMA. Baveći se kliničkom praksom, ali I rehabilitacijom pacijenata u kućnim uslovima, susretao se sa raznim vrstama bolesti i teskoba kod pacijenata svih životnih doba. Fizioterapeutsku ordinaciju vodi sa istom željom – da pomogne i izleči na što bolji način.

Ovde možete dobiti fizikalne, manuelne, kinezitejping terapije, a posebno se ponose zvanjem McKenzie terapeuta.

McKenzie concept podrazumeva terapijske tehnike kod bolova u kičmi u predelu vrata, grudi ili slabina. Razlikuje se od drugih metoda jer ima za cilj samolečenje. Ti znači da se na prvom tretmanu utvrde tehnike i pokreti koje pacijent kasnije sam primenjuje. Vreme potrebno za izvođenje jednog samotretmana je svega nekoliko minuta, a cilj su smanjenje ili potpuno uklanjanje tegoba i bolova kao i povećana pokretljivost kičmenog stuba.

Nalaze se na Novom Beogradu u ulici Milutina Milankovića.

U slučaju da Vam je potreban smeštaj prilikom posete jedne od gore pomenutih ordinacija Belano apartmani su pravi izbor za Vas.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.