Letovanje u kamp prikolicama – prednosti i nedostaci

јул 9, 2021
letovanje u kamp prikolici

Kako se bliže letnji odmori, interesovanje za letovanje raste, a građani imaju brojne destinacije i mogućnosti smeštaja – kamp prikolice, apartmani, sobe i hoteli.

Ako spadate u prvu grupu građana, a već duže vreme razmišljate o odmoru u kamp prikolice,, u ovom članku moći ćete da pročitate koje su prednosti i nedostaci ovog izbora!

Letovanje u kamp prikolice je jedna od avanturističkih stvari koje morate probati u životu, posebno ako želite da imate „mobilni“ smeštaj koji će vam omogućiti odmor na više lokacija, umesto na samo jednoj.

Ali koje su prednosti letovanja u kamp prikolice? Koji su nedostaci? U ovom članku ćete imati priliku da saznate odgovor na ova pitanja, da biste konačno doneli konačnu odluku o odmoru 2021 godine!

Prednosti

Prednosti letnjeg odmora u kamp prikolice su brojne, ali pokušaćemo da vam pokažemo samo one za koje mislimo da će biti od najveće važnosti u vašem području interesa.

Privatnost i sjajni trenuci kojih ćete se sećati sa porodicom

Letovanje u kamp prikole omogućiće vam da budete bliže porodici, pa čak i da putujete duže ture koje će biti praćene sjajnim trenucima za pamćenje, i naravno, povremenim pauzama za spavanje!

.

Osim ovoga, na mestu gde ćete biti stacionirani mogli biste bez problema imati roštilj, boraviti na najboljim plažama u blizini najpopularnijih auto-kampova, i tako dalje.

Pored toga, uživaćete u slobodi posećivanja različitih mesta, umesto da budete smešteni na samo jednom mestu, a ovo će se sigurno svideti i vama i vašoj porodici, ako nikada u životu niste napustili takav korak ili napustili zonu udobnosti.

Druga prednost koju vam nude kamp prikolice je ekonomičnost, što znači da nećete morati da plaćate skupe aranžmane za smeštaj u hotelima ili apartmanima na destinacijama na kojima planirate da odmarate.

Zašto? Jer vaši kamp prikolice su ustvari mesta za smeštaj na 4 točka koji nude veliku udobnost, ali i odgovor na vaše zahteve – krevet, krov nad glavom i pogled.

Naravno, udobnost ne bi bila ista kao u hotelima sa 5*, ali, u svakom slučaju, na tržištu, uključujući MojTrg, moći ćete da izaberete moderne karavane koji će sigurno zadovoljiti vaše zahteve.

 Pored toga, ne biste bili ograničeni na smeštaj u luksuznim destinacijama gde su cene smeštaja visoke i često nedostižne za obične građane.

Ali ako planirate da leto provodite u kamp prikolice, to vam ne bi predstavljalo problem, niti biste bili ograničeni na ono što će biti konačno odredište za letnji odmor.

Veći prtljag

S obzirom na činjenicu da karavani mogu da ponude smeštaj za 2, 3 ili više osoba (u zavisnosti od veličine), oni su takođe dizajnirani tako da sa sobom možete da nosite više prtljaga.

Naravno, ako putujete autobusom, avionom ili automobilom da biste stigli do turističke lokacije, prtljag bi vam bio ograničen ili biste morali platiti više.

Ali kada leto budete provodili sa karavanima, imaćete slobodu da ponesete sve potrebne stvari bez ikakvog brige!

Ispod „prtljaga“, pored najosnovnijih stvari za letovanje, imali biste priliku da povedete i svoje ljubimce – mačke i pse, što je još bolje, jer su i oni sastavni deo vašeg doma i porodice!

Nedostaci

Nijedna odluka u životu ne može vam u potpunosti ponuditi samo prednosti, a to je slučaj kada biste letnji odmor odlučili provesti u kamp prikolice, pa ono što sada sledi je da se informišete o potencijalnim nedostacima.

Kućni aparati i sanitarni uslovi

U poređenju sa apartmanima, hotelima i sobama, letovanje u kamp prikolice znači manji izbor bele tehnike – televizora, klima uređaja, mašina za pranje veša, mašina za pranje sudova itd. Takođe, luksuzna kupatila, „spa“ iskustvo koje možete imati sa ostalim mogućnostima smeštaja ne mogu se uporediti sa onima koje nudi sam karavan, i to je sasvim normalno.

Naravno, nećete biti potpuno izostavljeni iz najosnovnijih sanitarnih uslova, jer mnoge plaže, auto kampovi imaju tuševe, toalete itd.

Ali u svakom slučaju ne biste imali isti tretman kao u apartmanima i hotelima. Ali ako ste porodica koja voli avanturu, sigurno vam ovo ne bi smetalo, tako da, ovaj nedostatak nije prevelik.

Kamp prikolice nisu pogodne za svako vozilo

Putovanje sa kamp prikolicom nije lako, a to se može dodatno zakomplikovati ako vaše vozilo nije dovoljno veliko ili dovoljno snažno da izdrži težinu same kamp prikolice.

Međutim, čak i ako imate moćno vozilo, vožnja bi i dalje bila pomalo stresna zbog činjenice da morate biti oprezni oko to dali je prikolica dobro pričvršćena za vozilo, čuvajte se potencijalnih oštećenja na putu i ​​na kraju obratite pažnju na brzini kojom se vozite, jer ćete zbog opterećenja morati da prilagodite brzine, što znači da će  ona biti niža od standardna.

Ali to nije sve, jer pre nego što uključite vozilo i krenete na odmor sa kamp prikolice preporučljivo je pročitati zakone stranih zemalja, jer mnogi od njih karavani zabranjuju smeštaj putnika tokom vožnje.

.

Pa, šta mislite o odmoru u kamp kućicama? Ako je vaš odgovor da, budite uvereni da vam neće trebati dugo vremena da na tržištu pronađete odlične kamp prikolice, jer na MojTrg postoji sjajna ponuda prikolice koji su dovoljno dobri da udovolje vašim potrebama!

Konačno, opšte mišljenje o kamp prikolke je da oni nude mnogo više prednosti nego nedostataka, ali vi imate poslednju reč, tako da, odlučite sami!

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.