Koncert Dejan Petrović Big Band-a 19. novembra 2019. u Sava Centru

новембар 10, 2019
Dejan Petrović Big Band

Kategorija: Koncertni program

Datum: 19. novembar 2019 20:00

Gde: Velika dvorana

Telefon: 220-60-60

Cene ulaznica: 1300, 1500, 1700 i 2200 dinara

“Trubom kroz Srbiju” – Veče narodne muzike 19.novembra u Velikoj dvorani Sava Centra u Beogradu.

Dejan Petrović sa prijatelјima: Snežana Djurišić, Merima Nјegomir, Radiša Urošević, Čeda Marković, Nacionalni ansambl “Kolo” i Orkestar Mićo Petrović! U vrtlogu dobrih vibracija predstaviće muziku Srbije koja ostavlјa bez daha i reči, a “Onde gde prestaju reči, tu počinje muzika”.

.

Kao i brojni drugi koncerti, i ovaj koncert donosi ogromnu pozitivnu energiju u Sava centar kao i spektakl za pamćenje. Pogledajte našu ponudu kako biste pronašli idealan stan na Novom Beogradu i apartman kod Sava centra za događaj koji se ne propušta.

Ko je Dejan Petrović?

Dejan Petrović rođen je 1985. godine u Užicu, u selu Dubokom, kao sin naslednik najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića. U muzičkoj manufakturi ove porodice, Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača. Trubu je prvi zasvirao Dejanov pradeda Tanasije, a od njega se ova veština prenosila sa kolena na koleno.

Tanasija je nasledio Danilo, a Danila sin Mićo, koji je prvi svetom proneo slavu ovog instrumenta. Dejan je najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba sveta, sa istog Sabora.

Do sada, iza sebe ima 4 diskografska izdanja, a pored autorske muzike koju radi sa svojim bendom, u repertoaru imaju mnoštvo stranih obrada i internacionalnih numera čija je interpretacija veoma autentična, zahvaljujući samoj koncepciji benda, odnosno spoju instrumenata koji ga čine.

Tu je u pitanju fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih instrumenata koji predstavljaju suprotnost tome, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari. Kao pri svakoj fuziji, oslobađa se velika energija, koju nije bilo teško prepoznati ni u ovom slučaju.

 Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementima.  Učestvovao je na svim većim, domaćim, muzičkim festivalima i nebrojeno puta je predstavlјao Srbiju na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima, i to uvek sa velikim uspehom. Jednom rečju – Ambasador srpske trube.

Sa orkestrima Dejan Petrović počinje da nastupa od 1996. godine, čiji je osnivač i mentor bio Mića Petrović. Na čelu sa Dejanom Petrovićem, grupa golobradih dečaka, od svog prvog učešća na takmičenju, kreće sa osvajanjem nagrada i započinje dug put ka vrhu.

Bilo je potrebno pet godina da orkestar stasa i da napusti nadmetanja u konkurenciji mladih takmičara. Od 2001. godine, Orkestar Dejana Petrovića, prepoznatljivog zvuka i imidža, stoji čvrsto utemeljen u samom vrhu srpske trubačke scene.

Dejan Petrović Big Band

U proleće 2006. godine Dejan Petrović, rešen da izađe iz kolotečine i napravi nešto drugačije, započinje rad sa svojim orkestrom, malo izmenjene koncepcije. Tačnije, prvobitnoj postavi duvačkih instrumenata priključuju se klavijatura, bubanj, perkusije i ženski vokal, kada nastaju prvi koraci Big Band-a i stvaranje potpuno novog zvuka.

Debitantski nastup bio je već u jesen iste godine na „Etno Fest”-u, u Novom Sadu. Sa radom se nastavilo, neki članovi su se izmenili, ali je ostao dobar zvuk i ono po čemu je ovaj bend prepoznatljiv.

Ekipi se 2007. godine priključuju gitara i muški vokal, a ubrzo za tim održava se i prvi „Kustendorf Festival”, gde je bend trebalo da nastupi. Tek od tog nastupa i pojavljivanja u Drvengradu kreće pravi uspon Big Band-a. Dejan Petrović Big Band sada u svojoj postavi ima još i bas gitaru, brojne nastupe iza sebe i sve potencijale da osvaja publiku širom sveta.

Učestvovao je na svim većim, domaćim, muzičkim festivalima i nebrojeno puta je predstavljao Srbiju, na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima, festivalima, i to uvek sa velikim uspehom. Nastupali su u Londonu, Torontu, Moskvi, Atini, Solunu, Milanu, Torinu, Trstu, Briselu, Pragu, Cirihu, Skoplju, Sofiji, Bukureštu, Ljubljani, Sarajevu i drugim svetskim gradovima.

U dvoranama – veliki koncert u Sava Centru, u Beogradu, zatim u beogradskoj Areni i hali Milenijum u Vršcu. Na gradskim trgovima u Negotinu, Kraljevu, Banja Luci, Svilajncu, Paraćinu, a veoma uspešni koncerti su bili na festivalima Guča i Beer fest, u Srbiji.

Nagrade i priznanja Sabora u Guči

 • Najbolji orkestar – 1998./2000./2003./2010.
 • Drugi orkestar – 2005./2006.
 • Najizvornije muziciranje – 2002.
 • Zlatna truba – 2005./2009./2010.
 • Majstorsko pismo – 2006.
 • Druga truba – 2008.
 • Prva truba – 1999./2009.
 • Prva truba Međunarodnog takmičenja trubača – 2010.

Diskografija

 • Orkestar Dejana Petrovića
 • Ruža vetrova
 • Udahni duboko
 • Truba Libre

Ne propustite priliku da budete deo ovog dugo očekivanog spektakla.

BELANO STANOVI NA DAN U BEOGRADU: Kontakt

Ako tražite smeštaj u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete pomoć tokom vašeg boravka u našim Belano apartmanima u Beogradu, želite da se dobro provedete ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

.

Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.