Koncert Ane Bekute u Sava centru 27. novembra 2019.

новембар 8, 2019
Koncert Ane Bekute u Sava centru 27. novembra 2019.

Kategorija: Koncertni program

Datum: 27 novembar 2019 20:00

Gde: Velika dvorana

Telefon: 220-60-60

Cena ulaznica: 1500, 1800, 2000 i 2500 dinara

Ana Bekuta nastavlja sa spektakularnim tradicionalnim koncertima u Beogradu – 27.novembra 2019. godine u Velikoj dvorani Sava centra održaće svoj veliki solistički koncert.

Ana Bekuta je jedna od najkvalitetnijih i najpopularnijih pevačica domaće folk scene, a prepoznatljiva je po velikom broju hitova i prelepom osmehu. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja, a krase je perfektne vokalne mogućnosti. Važi za jednu od najuglednijih pevačica na našoj muzičkoj sceni, veliki je profesionalac, a svoju vernu publiku uvek oduševi atmosferom koju pravi na koncertima.

Ove godine odlučila je da svojoj publici pokloni nešto drugačiji repertoar u odnosu na prethodne godine, te će izvoditi i neke pesme koje do sada nije pevala na svojim koncertima.

Beogradski novembarski koncerti su odličan uvod za novogodišnju euforiju i doček nove godine u Beogradu. Smeštaj u Beogradu u ovo vreme brzinom svetlosti biva bukiran, te morate voditi računa da blagovremeno obezbedite sebi svoj apartman u Beogradu. Iz godine u godinu je Beograd sve poželjnija i privlačnija destinacija za turiste, ali se i sve više naših sugrađana iz raznih delova Srbije odlučuje da upravo ovde provede novogodišnji doček i bar deo praznika. DOlasci na ovakve koncerte su takođe veoma čest povod za kraži put i iznajmljivanje stana na dan ili dva.

Iza sebe Ana ima bogatu karijeru sa 18 snimljenih albuma i mnogobrojne hitove kao što su: Veseljak, Rano moja, Ne živim sama, Neću se smiriti, Ime sreće, Kumina pesma, Ja nisam rođena da živim sama, Kriv si samo ti, Bekrija, Ostavljena ja, Đavole, Tugo moja crnooka, A ti me izneveri, Pao mrak, Hvala ljubavi …

Kao i uvek očekuje se pred prepunom dvoranom centra “Sava” da dovode atmosferu do usijanja priređujući još jedan nezaboravni koncert.

Ko je Nada Polić?

Ana Bekuta je zapravo pseudonim, što možda niste znali. Ana je rođena kao Nada Polić u mestu Pribojska Banja, 6. septembar 1959, i srpska je pevačica narodne, folk i pop-folk muzike.

Na estradi je više od trideset godina, a do sada je snimila osamnaest albuma i hitove – Ja nisam rođena da živim sama, Ti mi trebaš, Rano moja, Bekrija, Ostavljena, Veseljak, Imam jedan život, Oluja, Kralj ponoći, Zlatiborske zore, Zavoleh te, Sve sam stekla sama, Umri muški, Uspomene, Treba vremena, Crven konac, Brojanica, Manite se, ljudi…

Prvi pevački angažman imala je 1980. godine i narednih pet godina pevala je po restoranima i hotelima širom tadašnje Jugoslavije.

Umetničko ime Ana Bekuta je uzela 1985. na predlog Predraga Vukovića Vukasa, jer je tada na sceni bilo više Nada koje su se bavile narodnom muzikom (Nada Topčagić, Nada Mamula, Nada Obrić).

Godine 1985. snima svoj debitanski album za PGP-RTB pod nazivom „Ti si mene varao“, na kom se nalazi jedan od njenih najvećih hitova „Ja nisam rođena da živim sama“. Usledili su albumi Ti mi trebaš (1986) sa istoimenim hitom, Samo ti (1987), Uvek postoji nada (1988). 1989. godine sa pesmom Rano moja pobedila je na festivalu MESAM i iste godine objavila album sa hitovima: Rano moja, Stani, stani, zoro, Bog te kaznio, Kako mi je, pitaš sad, Šta bi bila ja, šta bi bio ti. Albumi iz 1991, 1993. i 1995. godine doneli su hitove: Tugo moja crnooka, sa kojom je učestvovala na MESAM-u 1991. godine, Tu sam ruku da ti pružim, Bekrija, Ostavljena, Veseljak, Imam jedan život, Pitaš kako živim, Oluja, Ne žalim ja i Taj život moj.

.

U saradnji sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom, 1996. godine objavljuje album Opet imam razloga da živim sa hitovima: Kralj ponoći, Zlatiborske zore, Sve sam stekla sama, Umri muški, Zavoleh te, Opet imam razloga da živim. 1999. godine postala je deo Grand produkcije i snimila album sa kog su danas popularne pesme Uspomene, Ne živim sama i Godinama. Sa albuma, objavljenih 2001, 2003. i 2005. godine izdvojile su se pesme: Crven konac, Kako da te ljubim posle nje, Treba vremena, Brojanica, Otkud baš ti. 2006. godine učestvuje na Beoviziji (pesma Konak), pobeđuje na festivalu „Dragiša Nedović“ sa pesmom Dobro jutro, lepi moj[5], osvaja drugu nagradu žirija na festivalu Bar (pesma Praznik) i drugu nagradu publike za pesmu Luduva mesečina na festivalu Valandovo u Makedoniji.

Iste godine, objavila je svoj petnaesti album. 2007. godine učestvovala je na festivalu „Dragiša Nedović“, pevajući duetsku pesmu sa svojom kumom Mirom Škorić, a naredne godine na drugom Grand festivalu otpevala je baladu Ničija. Sa albuma iz 2009. i 2013. godine izdvojile su se pesme Blago meni, Oči crne, oči lažne, Pao mrak, Hvala, ljubavi, Voli me, voli i Što je moje, to je samo moje. Nakon nekoliko singlova, objavljenih od 2014. do 2017. godine, 2018. godine objavila je album Ime sreće.

Dobitnica je Povelje Kulturno-prosvetne zajednice za doprinos narodnoj muzici (2015), priznanja Naj žena 21. veka u oblasti narodne muzike (2016. godine), a 2018. godine Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije dodelio joj je nagradu za životno delo. Njena pesma Veseljak izabrana je za jednu od šezdeset najlepših pesama narodne muzike.

Počev od 2011. godine, svake godine priređuje koncerte u beogradskom Sava centru.

BELANO APARTMANI: Ukoliko vam je potreban smeštaj tokom koncerta…

Ako tražite smeštaj blizu Sava Centra, želite preporuku za to gde da pronađete pomoć tokom vašeg boravka u našim Belano apartmanima u Beogradu, želite da se dobro provedete ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

.

Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.