Koktel barovi po preporuci stranca koji je zbog njih zavoleo Beograd

фебруар 9, 2023

Koktel barovi su nezaobilan deo svakog izlaska u grad.

„Ako se desi nešto loše, piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo, piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava, piješ da bi se nešto desilo.“ Koliko ste samo puta pročitali ovu čuvenu Čarlsa Bukovskog?

Pričao nam jedan gost iz inostranstva koji je vremenom postao i naš prijatelj, kako je jedno veče zahvaljujući jednom beogradskom koktel baru na čijem je zidu pročitao ovu mudru izreku Bukovskog zavoleo Beograd, Beograđane i kako je od jednog uživaoca viskija postao ljubitelj koktela, a koktel barovi su mu omiljena destinacija za izlazak. Od tad je prošlo mnogo godina, ali je on neko ko i dan danas kad god ga put navede, uvek svraća u Beograd da obiđe svoje omiljene koktel barove i svoje prijatelje.

Interesantno je da on uvek izabere isti spa apartman iz ponude belano.rs , uvek obilazi iste koktel barove, a uvek pije različite koktele. Kaže da ponuda njegovih omiljenih koktel barova je tolika da ne može da se odupre potrebi i želji da proba svaki od njih, pa se svaki put uz konsutaciju s barmenima odlučuje za neki novi.

Od njega smo saznali mnogo zanimljivosti o koktelima, pa ćemo neke podeliti sa vama.

Istorija koktela

Kokteli kakve danas pijemo, potiču iz 19 veka. Nastali su u Severnoj Americi, kada su barmeni tadašnjih lokalnih barova mešali viski i razna evropska pića. Tada su nastali  mnogi klasični gorki kokteli koji postoje i danas. Međutim svoju slavu u SAD kokteli su doživeli tek u 20. veku za vreme prohibicije, kada su ljudi zbog zvanično zabranjenog konzumiranja alkohola, morali svoje omiljeno piće „maskirati“ u sok. Pa se od tad popularnost koktela svetom širila brzinom epidemije, i toliko ušuškala u trend, da danas gde god da odete nećte moći da pronađete ni jedan ugostiteljski objekat koji u svojoj karti pića nema bar po neki koktel u ponudi.

Koji ukus u koktelu i čiju tradiciju ćete preferirati je individualno, ali je zajedničko da koktel mora imati i unikatno osmišljeno posluživanje, pa je osnova kojom započinje magija izbor čaše u kojoj će vam piće biti posluženo i ukrašeno.

Kokteli su izraz ukusa i stila. Oni su hedonizam u par gutljaja, uzbuđenje i uvek više od čaše alkoholnog pića.

Ovo su koktel barovi koje je naš šarmantni gost odabrao za preporuku kao one koje morate posetiti u Beogradu.

WITCH

Koktel Bar Witch nije mesto u bajci ali je iz bajke. Smešten je u starom delu Beograda sa pogledom na Kalemegdan. Osim svojom posebnošću i unikatnim nazivima, čarobni napitci u ovom baru kako sami kažu žabu pretvaraju u princa, a devojčice nakon samo jednog gutljaja postaju demončice. Mogu Vam poslužiti prinčeve bez belih konja, kao i princeze bez zrna graška. Nude vam koktele za dobar dan, dobro veče, koktele od 1l ili 3l, a u svakom slučaju nude vam sjajan svakodnevni spektakularnan i unikatan, a različit program u odnosu na druge koktel barove, zbog kog ćete se uvek iznova njima vraćati. Po njegovoj želji je i ovaj bar zauzeo prvo mesto.

CRUISE

Ako prošetate novobeogradskom stranom Savskog keja naićićete na drvenu kućicu najnepravilnijeg oblika smeštenoj na vodi. Pri ulasku zatećićete fantastično ljubazno osoblje, goste svih generacija, sa jednim zajedničkim interesom, svi su došli po svoj omiljeni koktel. Kažu da je njihova tajna uspeha što služe romantične koktele sa ukusom ljubavi, pa se mnogi mladi parovi odlučuju da svoj prvi „dejt“ provedu baš tamo. Takođe njihovi stručni barmenski tim je sastavljen od vrhunskih koktel majstora koji su krstarili svetom i sa svakog prelepog mesta na svetu pored iskustva i znanja doneli parče enegije i egzotike. Naš prijatelj „stranac“ kaže da tamo odemo da probamo ukus sveta u jednom gutljaju.

CENTRAL

Ušuškan je u starom gradu, u ulici Kralja Petra. Central bar nije samo jedinstven popularni prestonički koktel bar. Osim što je po mišljenju Beogrđana najpopularniji koktel bar u Beogradu , central bar je zaslužan za razvoj koktel kulture. Central bar je ujedno i sedište udurženja barmena tako da osim što ćete popiti najposebnije koktele na svetu, možete dobiti i informacije o obukama, kursevima, ali i ponudama poslova.

Central bar ima veliki dugački šank koji svojim gostima omogućava da gledaju spektakularnu pripremu njigovih izabranih napitaka što uz izuzetnu muziku ljubiteljima predstavlja pravu atrakciju.

Kokteli su pića za društvo, pića za proslave, ali u njima možete uživati i sami za šankom gledajući proces same pripreme jer kako kažu ljubitelji u tome i jeste najceći deo čari , takođe uvek možete se zabaviti uz program koji kao prateći sadržaj nudi Vaš omiljeni koktel bar.

Želimo Vam lep provod.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.