Kako odabrati pravu stolicu za hranjenje bebe?

јун 10, 2024
Kako odabrati pravu stolicu za hranjenje bebe?

Uvođenje čvrste hrane kod beba često označava početak potrage ili istraživanja hranilica za bebe. Mališani vole da budu deo porodičnih obroka, oponašajući odrasle dok sede za stolom. Korišćenje hranilice može biti od velike pomoći u učenju novih veština koje treba da savladaju.

Međutim, kao što je slučaj sa mnogim proizvodima namenjenim bebama, na tržištu postoji mnoštvo opcija. Kako biste osigurali udobnost i sigurnost vaše bebe tokom obroka, jako je važno da odaberete pravu stolicu za hranjenje. U nastavku pročitajte na šta treba obratiti pažnju prilikom odabira.

1.   Odaberite hranilicu za bebe koja će pratiti rast vašeg deteta

Vaš mališan raste brzo, ali prelazak na stolicu za odrasle ili sedenje ispod nivoa stola može otežati obroke za decu. Uštedite novac na duže staze tako što ćete potražiti stolicu za hranjenje beba koja može da se prilagodi kako vaša beba bude rasla.

2.   Obezbedite svom detetu udobnost tokom obroka

Vaša beba će više uživati u zajedničkim trenucima ako je udobno smeštena. Potražite stolicu za hranjenje sa čvrstim naslonom i naslonom za noge kako bi vašě malo čedo  bilo dobro podržana.

Takođe je važno da stolica za hranjenje ima mekanu presvlaku ili jastučić. Osim toga, izaberite hranilicu sa sigurnosnim pojasom koji je dovoljno čvrst i udoban kako bi vaše dete bilo sigurno i stabilno dok jede ili se igra. To će vam omogućiti da budete opušteni, dok vaša beba uživa u svakom obroku.

3.   Birajte hranilicu koja se lako održava

Pronađite stolicu za hranjenje beba koja se lako čisti. Preporučljivo je da ima odvojivu tacnu. Kada su u pitanju prvi obroci, mogu biti prilično prljavi, zato potražite dizajn koji se jednostavno održava i navlake koje se mogu oprati.

Vaš mališan može koristiti tu tacnu za razne druge aktivnosti kada ne jede, poput crtanja ili slaganja slagalica. Većina stolica za hranjenje na tržištu je napravljena tako da se lako čisti, ali moderne dizajnerske linije kombinuju praktičnost sa stilom, ne ostavljajući mesta za skrivene ostatke hrane.

4.   Odaberite stolicu za hranjenje koja će se savršeno uklopiti u vaš dom

Ako imate problem sa nedostatkom prostora, razmislite o stolici za hranjenje koja se može lako sklopiti i spremiti kada nije u upotrebi. Odaberite model koji je izrađen od visokokvalitetnih materijala kako bi se lepo uklopio u vaš enterijer i trajao dugi niz godina.

Na primer, možete odabrati hranilicu sa ultra-kompaktnim sklapanjem koja ima jednostavan dizajn i ugrađenu ručku za nošenje, koja je praktična za prenošenje i lako skladištenje nakon korišćenja.

5.   Da li je jednostavno staviti bebu u hranilicu i iz nje?

Stolice za hranjenje dolaze s različitim mehanizmima za postavljanje i vađenje deteta. Kod nekih modela, možete pomeriti ili čak ukloniti poslužavnik kako biste imali više prostora za postavljanje bebe. Međutim, kod drugih stolica, ova opcija nije dostupna.

Stolice koje nemaju poslužavnik obično pružaju najveći prostor za smeštaj bebe. Naš najbolji savet: povedite svoju bebu sa sobom prilikom kupovine hranilice i probajte da je stavite i izvadite iz stolice. Takođe, isprobajte kako se skida ili pomera tacna, kako se odvezuju pojasevi i koliko se lako sklapa stolica.

Da li stolica za hranjenje bezbedna?

Naravno, najvažnije je da je vaše dete osigurano i zaštićeno, čak i tokom obroka. Ne biste želeli da koristite stolicu koja nije namenjena za hranjenje, jer to može ugroziti bezbednost vaše bebe.

Možda zvuči primamljivo koristiti nešto poput stolice koja se ljulja ili sedišta za sto, ali takve opcije nose određene rizike koji nisu vredni preuzimanja.

Međutim, čak i stolice za hranjenje mogu biti izvor rizika. Svake godine, deca se povrede dok koriste stolicu za hranjenje, obično zbog pada.

Zbog toga je važno obratiti pažnju na određene karakteristike koje bi trebalo da ima najbolja stolica za hranjenje:

  • Prilagodljivi sistem vezivanja (sa tri ili pet tačaka vezivanja).
  • Sigurnosni mehanizmi za fiksiranje.
  • Mogućnost podešavanja visine sedišta.
  • Centralna podrška.
  • Bez oštrih ivica ili izloženih delova.
  • Široka i čvrsta osnova.
  • Točkovi sa kočnicama.

Koliko košta stolica za hranjenje bebe?

Hranilice su jedan od onih bitnih komada opreme za bebu, baš kao i kolica za bebe, krevetac ili auto-sedište. One su tu da pruže udobnost i sigurnost dok vaš mališan uživa u obrocima. Cena stolice za hranjenje može biti različita, krećući se od 50 do 200 evra, ali treba imati na umu da će vaša beba provoditi dosta vremena u njoj.

Možda je primamljivo razmotriti jeftinije opcije, s obzirom na to da će beba brzo rasti i izrasti iz hranilice. Ipak, držanje bebe u krilu tokom obroka može biti nepraktično, ometajući vašu slobodu pri jelu i često prouzrokujući veći nered.

Prenosive hranilice ili one koje se mogu lako pričvrstiti za sto pružaju praktična rešenja koja su istovremeno i ekonomična. Osim toga, ovakve hranilice su fleksibilne jer se mogu koristiti ne samo kod kuće, već i tokom putovanja ili izlazaka u restorane i kod prijatelja.

Investiranje u kvalitetnu hranilicu donosi dugoročne koristi jer prati razvoj vaše bebe i pruža praktičnost koja traje, čak i nakon treće godine. Kada sve saberemo, kvalitetna stolica za hranjenje se pokazuje kao dugoročno i praktično rešenje za vašu malu sreću.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.