Kako izabrati rolo zavese za prozore? Saveti za najbolje uređenje prostora!

септембар 13, 2022
rolo zavese za prozore

Savremene i moderne zavese – rolo zavese za prozore spajaju lepo i korisno i donose ogromne prednosti svojom montažom. Viđamo ih sve češće i postaju sastavni deo svih prostorija u domu ili poslovnom prostoru, uvek i svuda.

Uređenje prostora nije kompletno bez odabira zavesa. Više ne morate da brinete o materijalima, bojama, šarama i kako će to izgledati u prostoriji. Zavese sa sistemom odgovaraju svakom dekoru i mogu biti neutralan deo ili da se ističu svojim izgledom, sve je moguće postići.

Zebra zavese su nadaleko čuvene, ali su one samo jedan segment rolo zavesa za prozore koje mogu služiti i za izolaciju, za zatamnjivanje prostora, za dekoraciju ili objediniti sve karakteristike u jednom.

Rolo zavese za prozore – savršenstvo zavesa sa sistemima

Bilo da koristite rolo zavese za prozore ili balkonska vrata, uvek i svuda će imati odličan izgled i funkcionalnost na svakom mestu. Zbog čega su one toliko savršene?

Rolo zavese su zavese sa sistemima koji služi da pomera platno gore-dole. To je potpuno novi, revolucionarni sistem koji menja dosadašnje klasično nabrane zavese i njihov sistem skupljanja.

Kutija mehanizma je tanka, aluminijumska i kači se ili na plafon ili na zid iznad prozora ili balkonskih vrata. Jedan sistem može da nosi nekoliko metara dužine platna sa maksimalnih 3m širine. To je više nego dovoljno tako da rolo zavese za prozore odgovaraju čak i tamo gde su velike staklene površine i prekrivaju ih uz minimalno zauzimanje prostora.

Kada kažemo minimalno zauzimanje na to i mislimo. Svako uređenje prostorije je efektnije i bolje ako se postigne efekat prostranosti i otvorenosti prostora. Verovatno ste primetili ogromnu razliku kada zavese skinete, koliko je prostorija veća i svetlija. Nabrane, klasične zavese zauzimaju previše prostora, preko 1m2  za svaki prozor i vrata što nije slučaj sa rolo zavesama na prozorima ili vratima.

One se postavljaju neposredno ispred stakla ili na prozorsko krilo tako da ne zauzimaju previše prostora kada su spuštene. Platno je zategnuto i nije nabrano pa se i tako stvara vizuelan efekat većeg prostora, a šare na platnu se bolje vide. Tako se dobija efektnije uređenje i bolje uklapanje sa celokupnim dekorom.

Rolo zavese za terasu – odgovaraju svakom tipu vrata

Bilo da imate jednokrilna, dvokrilna ili harmonika vrata, rolo zavese za terasu predstavljaju najbolji izbor.

Prva prednost jeste tanka kutija koja se montira iznad vrata i neprimetna je, a zavese tanke, ali dovoljne da delimično ili potpuno prekriju staklo.

Kada se prolazi kroz balkonska vrata, rolo zavese za terasu ponovo predstavljaju najbolji izbor jer se namotavaju u kutiju i omogućavaju potpuno otvaranje balkonskih vrata, ali i mnogo lepši izgled prostora kada su zavese delimično spuštene ili podignute.

Rolo zavese po meri – uvek najbolji izbor

Da bi rolo zavese bile ono što zapravo jesu – najbolja opcija za svaki prozor one bi trebalo da budu urađene po meri da bi bile efikasne i dobro izgledale.

To znači da vam treba stručna i profesionalna firma koja će uzeti tačne dimenzije širine i pomoći u odluci gde tačno postaviti kutiju i koje maksimalne dužine treba da budu rolo zavese po meri.

Kvalitetna proizvodnja i renomirana firma garantuje i za kvalitet platna pa su rolo zavese po meri i antibakterijske što je potpuna novina u svetu izrada pokrivanja za prozore. Uz to, ovi modeli se ne skidaju i ne peru klasično, već se platno povremeno briše vlažnom krpom i to je sve što je potrebno za održavanje celog sistema.

Ovako, ne samo da se dobijaju rolo zavese po meri za najbolji izgled u prostoru, već se i lako održavaju i uvek izgledaju prelepo.

Savršeni materijali i veliki izbor – rolo zavese dezeni

Prilikom odabira rolo zavese dezeni su predstavljeni u različitim kombinacijama boja i šara pa će se obezbediti uklapanje uz svaki enterijer.

Platno se ne menja pod dejstvom sunca, ne bledi i ne prlja se, tako da, kada su u pitanju rolo zavese dezeni uvek ostati isti, jasni i prelepo istaknuti.

Važno je naglasiti i to da se platno pravi kao delimično propusno ili ono koje služi za potpuno zatamnjenje prostora pa pored izgleda, boje i šara, postoji i ova mogućnost izbora koju stari modeli nikada nisu mogli da postignu.

Ako želite čistiji prostor, prelepo dekorisan, da izgleda prostranije, a da promena bude jeftina – rolo zavese za prozore i vrata su najbolji izbor svaki put.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.