Kako do jedinstveno uredjenog apartmana?

март 4, 2024

Ulaganje u nekretnine je oduvek isplativo, ali je važno da ukoliko planirate da se bavite izdavanjem vaš izbor bude neko atraktivno i posećeno mesto. Bez obzira da li želite apartman za svoj odmor ili želite da se bavite turizmom, morate mu dati lični pečat. Na taj način i vi i gosti ćete se u njemu osećati komforno i kao kod kuće. Zbog toga će vaš apartman biti omiljen među gostima, a vi super domaćin. Obavezno vodite računa o detaljima koji će privući goste da u vašem apartmanu provedu svoj odmor.

Dekoracija prostora je važna, ali pored lepog dizajna bitna stavka je i praktičnost i funkcionalnost čitavog prostora. Uređenje može biti izazovno, naročito ukoliko je budžet, sa kojim raspolažemo mali i ograničen, ali isto tako kreativnost vam može uštedeti novac. Mnoge stvari prilikom uređenja možete odraditi sami, ili uz pomoć porodice i prijatelja, i na taj način značajno sačuvati budžet. Ako je apartman male kvadrature, najveći izazov je kako od celokupnog prostora napraviti funkcionalan, ali i atraktivan dizajn. Sa druge strane ako je kvadratura apartmana veća, prostor ne treba pretrpati i na taj način ugušiti.

Tapete za zid – mala promena koja puno znači

Apartmani ne treba da budu monotoni, bez obzira koja im je namena. Za onog ko tu provodi vreme poželjno je da se oseća komforno i pre svega kao da se nalazi kod svoje kuće. Tapete za zid su odlično rešenje, kako kod malih tako i kod većih apartmana. Dovoljno je da samo jedan zid ili deo zida dekorišete na ovaj način i desiće se ogromna promena. Tapete za zid su oduvek u trendu, a veliki izbor dezena omogućava da svako pronađe one po svom ukusu. Na ovaj način osvežićete prostor i to bez velikog opterećenja svog budžeta. Mogu se postaviti u kuhinji, dnevnoj sobi, spavaćim sobama pa čak i u kupatilu. Efekat će biti još jači ukoliko pravom rasvetom istaknete postavljene tapete.

Uložite u nameštaj koji je praktičan

Prilikom odabira nameštaja, obratite pažnju na dimenzije svakog komada koji planirate da unesete u svoj apartman. Nikako nemojte birati kabaste i ogromne komade nameštaja, jer će oni izgledati pretrpano, naročito u manjim apartmanima. Manji komadi, sa druge strane, ostavljaju pojam prostranosti i pre svega praktičnosti. Sada su dostupne garniture koje se mogu transformisati i njeni delovi se mogu menjati prema potrebama gostiju. Nekada su ovakvi komadi nameštaja bili preskupi, ali danas je drugačija situacija i mogu se nabaviti po pristupačnim cenama. Isto važi i za komode i stočiće, birajte one koji su praktični i koji vam omogućavaju bolju iskorišćenost prostora.

Moderne zavese za dnevnu sobu daju savršeni ambijent

Zavese su takođe trend koji nikada nije izašao iz mode. Svedoci smo stalnih inovacija na ovom polju, pa sada pored klasičnih imamo i razne sisteme koji su funkcionalni i estetski uklopivi u svaki prostor. Moderne zavese za dnevnu sobu osvežiće celokupnu prostoriju, ali pazite da ih uklopite i sa ostatkom nameštaja. Birajte svetlije materijale, koji će omogućiti da u apartmanu bude dovoljno svetlosti. Možete izabrati jednobojne ili pak neke sa zanimljivim šarama, koje će prostor učiniti zanimljivijim. Moderne zavese za dnevnu sobu možete ostaviti da padaju nekoliko centimetara po podu, i tako dati određenu dozu elegancije i stila apartmanu. Takođe, možete ih kombinovati sa draperijama, koje ćete postaviti sa strane.

Detalji za toplinu prostora

Stavite slike na zid u spavaćoj sobi, dodajte ukrasne jastuke i na krevetima ali i na garnituri u dnevnoj sobi, i dobićete ušuškaniji i topliji ambijent. Malo detalja je neophodno, ali nemojte preterivati, jer možete skliznuti u kič i sebi dodatno otežati čišćenje prostorija. Vaza sa svežim cvećem je uvek dobrodošla, kao i neki tradicionalni predmeti koji će zaokružiti atmosferu.

Ogledala su poželjna, ali isto tako sa njima ne treba preterivati. Ogledala će svaki prostor učiniti vizuelno većim, a to manjim apartmanima itekako treba. Dobro je postaviti ih na osvetljena mesta, jer će na taj način skrenuti pažnju sa nekih manje atraktivnih delova apartmana. Detalji u vidu tepiha, će zaštititi vaše podove ali i dati lični pečat i stil. Izaberite one tepihe koji su tanki i koji su napravljeni od akrila i polipropilena, jer oni ne upijaju prljavštinu i pogodni su ukoliko neko pati od alergija. Prirodni materiali su skupi, i nisu praktični za apartmane koji se izdaju, jer će se brzo ishabati.

Spavaća soba kao oaza opuštanja

Sveža i lepo dizajnirana posteljina mora biti imperativ u svakoj spavaćoj sobi. Gosti obraćaju veliku pažnju na higijenu i estetiku, pa one moraju biti na najvišem nivou. Peškiri su isto detalj koji je veoma bitan za svakog gosta, pa i njih možete staviti na krevet ili od njih napraviti neku figuru kojom ćete oduševiti svoje goste. Mirisne sveće na nočnom stočiću ili autentične i moderne lampe, upotpuniće ambijent spavaće sobe. I u spavaćoj sobi je poželjno ogledalo, a ukoliko nemate dovoljno prostora možete ga postaviti na ormar. Birajte ormare sa dovoljno polica ali i sa delom na koji se mogu okačiti ofingeri, kako bi gosti imali dovoljno prostora za svoje stvari.

Kuhinja neka bude praktična

Kuhinja je srce svakog doma, pa i mali prostori mogu imati funkcionalnu kuhinju. Pre svega postarajte se da ubacite sve elemente koji će gostima olakšati boravak. Zatim obratite pažnju na uređaje i aparate, jer frižider i šporet se podrazumevaju. Mali aparati poput tostera, kuvala za vodu, aparata za kafu, sokovnika ili blendera, biće samo plus u apartmanu. Gosti vole udobnost i komfor, i žele da se osećaju kao kod svoje kuće. Potreban pribor, šerpe, tanjiri, čaše i šolje neophodni su za udoban boravak, ali se potrudite da i oni budu u nekom dezenu ili neobičnom obliku, a ne monotoni.

Mir na terasi

Ukoliko vaš apartman ima terasu to je samo ogroman plus. Terasa, pa makar i mala, pruža dodatni komoditet gostima. Dovoljno je da na njoj imate mali stočić i par stolica, nekoliko saksija sa cvećem i uživanje je zagarantovano. Gosti vole da popiju jutarnju kafu na terasi, ili da se uveče opuste uz čašu omiljenog pića pred spavanje. Na njoj možete postaviti i manji tepih ili ukrasiti zidove drvenim panelima, i na taj način stvoriti prijatniju atmosferu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.