Kako da izaberete najbolja sobna vrata?

мај 9, 2022
sobna vrata

Potpuno ste u pravu ako odabiru sobnih vrata posvećujete posebnu pažnju: ona su dopuna dekoraciji enterijera, mogu se lepo uklopiti u vaš dizajn, mogu doneti poseban vizuelni sklad, a od kvaliteta i materijala zavisiće i njihovo dugogodišnje trajanje i održavanje.

Kako postoji veliki izbor ponude na tržištu, ponekad biranje ovako važnog detalja, može izazvati pravu glavobolju. Ako ste u nedoumici, niste sigurni u pogledu dizajna ili nemate dovoljno iskustva, pogledajte naše savete kako da izaberete najbolja unutrašnja vrata za vaš stan ili poslovni prostor.

Krenite od boje

Vrata za prostorije u vašem stanu ili poslovnom prostoru treba birati spram stila koji dominira celom prostorijom. Zato se na početku zapitajte kakav je enterijer koji negujete u vašim prostorijama. Da li je u pitanju jednostavan, minimalistički koncept, modernog dizajna? Ili je u pitanju starinski, klasični i rustični stil u kome dominiraju puno drvo i prirodni materijali?

Vodite računa i o veličini prostorije. Manjim prostorima više odgovaraju svetliji tonovi koji ne guše prostor i čine ga većim. Tamnije boje su preporučljive za veće i prostranije sobe koje će praviti kontrast sa svetlijim bojama zidova. Imajte na umu da se bela boja lako uklapa u svaki enterijer (naročito je preporučljiva za manje stanove), a ona vrata u boji drveta imaju lepu i prirodnu teksturu (idealno za kuće i prostrane stanove velike kvadrature).

Koji materijal da odaberete?

Možda već imate materijale koje preferirate i mislite da bi vam se savršeno uklopili u dekoraciju vaših prostorija. Međutim, da li ćete odabrati puno drvo, furnirani medijapan, farbani medijapan ili staklena vrata, zavisi od mnogo faktora, gde je estetika najvažniji od svih.

Sobna vrata su uglavom izrađena od medijapana. Farbana su poliuretanskom farbom ili su presvučena različitom vrstom folije, što ih čini lakim i praktičnim za održavanje. Vrata od medijapana lepo reaguju na toplotne promene i vlagu, izgledaju moderno i zbog toga su često prvi izbor kupaca.

Ukoliko i dalje niste sigurni u pogledu tehničkih karakteristika, najbolje je da se posavetujete sa stručnjacima koji će zbog svog velikog iskustva napraviti najbolji izbor za vas.

Odabir okvira i konstrukcije

Još jedna stvar o kojoj treba voditi računa je kako ćete uokviriti svoja vrata. Ako su vrata više ukrašena, jednostavniji okvir će ih više istaći. Ako je dizajn vrata jednostavniji, onda bi detaljnije oblikovanje moglo da donese malo dinamičnosti u vap enterijer. Lajsne baze mogu biti deblje u zavisnosti od visine plafona i prostora pored samih vrata. Tip konstrukcije označava kvalitet, sigurnost, termo i zvučnu izolaciju.

Ne zaboravite da obratite pažnju na izbor kvake i brave za vaša sobna vrata, jer će njihove boje i materijali uticati na ukupan dizajn i izgled, kako vrata, tako i celokupne prostorije. Uz vrata iz naše ponude odlično se uklapa magnetna brava AGB minimalističkog dizajna, koja oogućava precizno i bešumno zatvaranje. Kada je reč o šarkama, naš tim bira brodske šarke koje se ugrađuju po 3 i koje imaju kuglična ležišta velike nosivosti.

Birajte vrata koja su laka za održavanje

Ako ste se nekada u životu pozabavili čišćenjem i održavanjem vrata, onda znate koliko to može biti naporno. Da li će vam to biti lakša ili teža disciplina, u velikoj meri zavisi od kojih materijala su vrata napravljena. Zato se naročito za prostorije kao što su kuhinja ili trpezarija preporučuju vrata napravljena od medijapana sa zaštitnom folijom koja je otporna na grebanje, habanje, cigarete i kućnu hemiju. Održavaju se jednostavnim brisanjem vlažnom krpom, te su zbog toga daleko zahvalnija od svih ostalih materijala.

Zbog toga što je ovaj materijal otporan i na paru, vrata od medijapana su odličan izbor i za kupatila.

Vodite računa o otvaranju vrata

Isplanirajte na koju stranu će se otvarati vrata jer to određuje gde će biti postavljene šarke. Zato zamislite kako biste obično ušli u prostoriju i šta vam je najudobnije. Ukoliko niste sigurni koji izbor vrata je najbolji za vaše namene, posavetujte se sa prodajnim stručnjacima.

Odnos cene i kvaliteta

Na kraju, ono što je najbitnije u izboru vrata je odnos cene i kvaliteta. Altimax d.o.o. je zato za vas pripremio najbolji izbor sobnih vrata od najkvalitetnijeg medijapana koji će se savršeno uklopiti u dizajn vašeg enterijera. Zahvaljujući ovim vratima imaćete dugogodišnju garanciju stabilnosti i održivosti, uz zvučnu izolaciju u svakoj prostoriji doma ili kancelarije. Birajte vrata sa prorezima za staklo, dvokrilna ili klizna, različitih stilova po najpovoljnijim cenama. Kod njih možete naći kvalitetna vrata sa vrhunskim okovima i ispunom od kartonskog saća.

Za sve informacije možete ih kontaktirati – tu su da vam pomognu da napravite najbolji izbor za vaš enterijer.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.