Kako brzo i lako da prodate nekretninu u Beogradu?

фебруар 16, 2019
Kako brzo i lako da prodate nekretninu u Beogradu?

Da li vaša nekretnina već duže vreme stoji na oglasima, a niko se ne interesuje za nju? Razmišljali ste i cenu da spustite?

Ako se niko ne javlja za kupovinu nekretnine i nakon smanjenja cene, onda bi trebalo da obratite pažnju na nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći da brzo i lako pronađete kupca, a uz to i da dobro zaradite.

Stručnajci za prodaju nekretnina saglasni su da će vam sledećih nekoliko trikova pomoći oko brzoprodaje nekretnine. Naime, prodaja stanova u Beogradu je posebno interesantna mladim bračnim parovima, a raste i broj stranaca koji žele da imaju nekretninu u našoj prestonici.

 

1. Sve potrebne dokumente imajte kod sebe!

Kada vam se potencijalni kupav najavi i utvrdite vreme obilaska nekretnine, obaveyno kod sebe imajte svu neophodnu dokumenaciju. Budite pripremljeni ako zainteresovani kupac možda poželi nešto da protumači. Obavezno sa sobom ponesite vlasnički list, ali i priznanicu kao dokaz da su svi računi i dugovi izmireni.

 

2. Da li stan prodajete lično ili preko agencije za nekretnine?

Prvo i najvažnije što treba da uradite prilikom prodaje stana ili kuće jeste  da se odlučite da li želite lično da se bavite prodajom ili hoćete da unajmite agenciju za nekretnine. U zavisnosti od toga da li želite da unajmite agenciju trebalo bi da znate da svaka agencija uzima određeni procenat od vrednosti nekretnine, pri čemu agenti za nekretninu preuzimaju na sebe pribavljanje dokumentacije. Agencija vam štedi vreme, ali ako rešite lično da se bavite prodajom, sigurno je da ćete uštedeti novac, ali ne i vreme. Kada se upustite sami u svanturu zvanu prodaja nekretnine, treba će vam mnogo vremena nego što je to slučaj kada prodaje ide preko agencije. Imajte to na umu.

 

3. Prvi utisak je i poslednji utisak!

Ako želite da ostavite dobar utisak na budućeg kupca, onda znajte da je prvi utisak najčešće i poslednji. Naime, omogućite svakome ko bude želeo da pogleda stan ugodnu i prijatnu atmosferu. Odgovarajte na pitanja ljubazno i iskreno, a u nekom trenutku se povucite i ostavite malo prostora da zainteresovani kupci sami pogledaju prostor. I da, znajte da nema drruge šanse za prvi utisak.

 

4. Izgled stana je posebno važan!

Posebno je važno kako stan izgleda. Postarajte se da bude očišćen, izbacite đubre, sredite nered, obrišite prašinu. Ukoliko nije novogradnja u pitanju i ako stan nije renoviran, onda će svežina i čistoćaa ostaviti dobar prvi utisak. A on je ujedno i presudan!

 

5. Svež vazduh za prijatan osećaj!

Pre nego što stigne kupac postarajte se da stan bude izluftiran. Neka uđe svež vazduh, a uz male dodatne trikove, poput pune činije voća na stollu ili cveća učiniće da stan dobije posebnu draž.

 

6. Detaji prave razliku

Oplemenite prostor detaljima koji će posebno uticati na zaintersovane kupce. Dovoljno je da stan ima draperije jarkih boja, prekrivače nežnih, pastelnih nijansi i vaš stan će mnogo privlačnije delovati. Ukrasite zidove lepim slikama, dodajte malo veseih boja u prostor i sigurni smo da ćete brzo privući kupca za svoj stan.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.