Jezero Ada Safari – prirodna oaza nadomak centra Beograda

октобар 2, 2019
ada safari beograd

Lepota Beograda često ne leži samo u njegovim poznatim i popularnim znamenitostima, u njegovim muzejima, parkovima, dešavanjima, koncertima, najboljim bazenima, najboljim koktel barovima, atraktivnim hotelima u Beogradu, apartmanima u Beogradu, niti u ulicama koje su otvorene i rado primaju sve.

Dok se izgled grada menja, a njegove ulice dočekuju nove turiste i goste koji koriste smeštaj u Beogradu, postoje ona mesta koja zadržavaju vanvremensku lepotu, koja traje, čuvaju duh i svedoče nekim jednostavnijim i mirnijim vremenima. Takvo je Jezero Ada Safari.

Jezero Ada Safari – Oaza u Beogradu, na Adi Ciganliji

Ada Safari posluje u okviru preduzeća Rebox d.o.o. Beograd i nudi razne sadržaje. Nalazi se na Adi Ciganliji na samo 5 km od strogog centra grada i 20 min od aerodroma, 5 km od železnicke stanice ili 5 km od luksuznih hotela „Hyatt Regency” i „ Crown Plaza”, a na samo 2 km od hotela „B” kategorije.

SPORTSKI RIBOLOV

Malo jezero je očišćeno 1994.god., pokošeno, poribljenio i postaje najatriktivnija komercijalna voda u EX Jugoslaviji sa najbrojnijim kapitalnim primercima šarana. Oživljen je sportski ribolov u sred Beograda sa vrlo strogim pravilima, a sve u cilju zaštite kapitalnih primeraka ove rečne lisice.

Jezero započinje svoju novu istoriju sa sloganom “Uhvati i pusti”. Stvara se svest o nužnosti da se šaran zaštiti i sačuva. I nakon 20 godina Ada Safari je simbol zaštite kapitalnih primeraka šarana i mesto za dobar ulov gde najbolje šarandžije Srbije ukrštaju svoje štapove i nastavljaju tradiciju ovog kako ga oni sami zovu ribolovačkog Vimbldona, sa 10 tona ribe i 250 komada kapitalaca preko 12kg., najvećim šaranom Kostom od 27kg.

ETNO RESTORAN “OPUŠTENO”

Restoran je podignut 2004.god., gde se služe nacionalna jela spremana po starim srpskim receptima iz originalnih posuda što budi interesovanje sve većeg broja građana i turista. Svojom pozicijom, iznad jezera, drvenom građom i baštom pod otvorenim nebom, pod krošnjama gustih jasenova, oraha, tuja uz najbolje domaće vino i hranu čini da se osećate kao da ste kilometrima daleko od užarenog gradskog asfalta.

.

Dvorište je sređeno za opušteni boravak u senci stoletnog drveća gde se jedu nadaleko poznate girice i riblja čorba uz pivo ili sok po cenama prilagođenim za svačiji džep. Postalo je mesto gde možete uživati u prirodi i lepoti ove male beogradske oaze neverujući da se nalazite na samo 4 km od centra grada.

Vajat iz 18. veka, sa svojim ograđenim dvorištem koji prika zuje život naših predaka predstavlja muzejski eksponat gde možete uživati u duhu prošlosti.

Originalan, prenet iz Šumadije 2010.god. Mnoge reportaže, razna snimanja su napravljena baš u i oko njega.

UMETNIČKE POSTAVKE

Sve se brižljivo radi kako bi se očuvao mikro eko sistem u sred Beograda, a originalnost ostala. Prijateljstvo sa našim slikarima i vajarima nam pomaže da to i ostvarimo, pa je urađena trodimenzionalna postavka ,,an sam blaž;spomenik šaranu;u dvorištu vajata, podni mozaik, motiv pravoslavni krst; drvena skulptura krsta po uzoru na Heraldični znak hrišćanstva.

Godine 2011. napravljen je most po ugledu na Most preko Ade ispod kojeg teče potok. Čudesna šuma je prostorno rešenje eksterijera koji sačinjavaju skulpture od različitih materijala postavljena 2014.god. One predstavljaju figure iz poznatih bajki tematski odvojene.

Cilj je dovesti decu u prirodu i odvojiti ih od elektronskih medija.

MINI ZOO VRT (nastao 2003.god)

Zoo vrt pun domaćih životinja otvoren za sve posetioce, omiljen je među najmalađima. Neke od njih slobodno šetaju družeći se sa posetiocoma. Veliki akvarijum koji poseduje neobične vrste šarana, od milja nazvane zlatne ribice, budi veliku pažnju svakog posetioca.

ORGANIZACIJA PROSLAVA ZA DECU

Shodno ambijentu na Adi safari, možete pronaći ponudu koja će zabaviti decu, a roditelje i odrasle goste opustiti i omogućiti im da uživaju.

Rekreatori za decu različitih uzrasta, organizuju zanimljive igre takmičarskog duha.

Roditelji – odrasli su smešteni u prijatnom dvorišnom delu Ade Safari. U slučaju lošeg vremena, program za decu bi se održao ispod pagoda, a roditelji bi bili smeštani u drvenoj kući – Vajatu (prima 25 osoba).

Posetite zvanični sajt https://adasafari.co.rs/

BELANO STANOVI NA DAN: Kontakt

A ako dolazite u Srbiju kako biste upoznali ovaj grad i tražite apartman u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete najbolji i jeftin smeštaj u Beogradu ili pronađete sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte.

A ako tražite smeštaj u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete idealan lokal u Beogradu i opustite se, doživite novi duh Beograda tokom svog boravka u našim apartmanima u Beogradu, da se dobro provedete ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, pronađete savršeni filmski klasik ili otkrijete novi način uživanja u ovoj umetnosti, a nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.