Javne garaže u Beogradu: 8 najkorišćenijih

март 25, 2019
javne garaže u beogradu

To je to! Konačno ste uspeli da za sebe i svog saputnika pronađete stan u Beogradu. Međutim, ukoliko na put krećete kolima ili nameravate da koristite usluge rent a car-a, ne zaboravite da će odgovarajući smeštaj u Beogradu biti neophodan i vašem četvorotočkašu u vidu javne garaže u Beogradu. Svakako da ćete u poseti srpskoj prestonici uživati više, kada nemate briga o tome da li je vaš auto propisno parkiran ili će vas na brisačima sačekati ’’čestitka’’ Parking servisa. Mnogo je lepših načina da u Beogradu potrošite svoj novac dok je, za to vreme, vaš ljubimac na četiri točka bezbedno parkiran i pod video nadzorom u nekoj od javnih garaža.

 

Javne garaže u Beogradu – rastuća potreba i izvor frustracija

 

Poslednjih godina, značajna sredstva uložena su u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih garaža za parkiranje, širom Beograda. JKP Parking servis trenutno upravlja sa 8 javnih garaža, kapaciteta gotovo 2.800 parking mesta, čije korišćenje ste u mogućnosti da platite gotovinski (u dinarima) ili putem POS terminala. Gotovo svaka od garaža, kao i ulice, koje ka njoj vode, opremljene su svetlećim info znakovima sa prikazanima brojem trenutno slobodnih parking mesta.

Plaćanje se vrši po započetom satu ili u formi jednokratnog, dnevnog parkiranja. Ukoliko u Beogradu boravite i duže, za vas će onda povoljnija biti mesečna pretplata. Osobe sa invaliditetom imaju pravo na tri sata besplatnog parkiranja u svim garažama. Radno vreme javnih parking garaža je 00-24h, 365 dana u godini. Na vama je samo da pronađete najbližu!

 

Garaže u Beogradu – parkirajte se bez brige

 

  1. Garaža ’’Baba Višnjina’’

 

Na adresi Baba Višnjina 38-42, u blizini Vukovog spomenika nalazi se garaža, kapaciteta 351 parking mesto, dok je za osobe sa invaliditetom obezbeđeno 20 mesta za parkiranje. Ukoliko pronađete svoj smeštaj na Vračaru i odlučite da u blizini nađete parking, to će vas po započetom satu koštati 120 dinara, dok je dnevno parkiranje (u trajanju od 24 sata) potrebno izdvojiti 1200 dinara. Ali, budite oprezni! Ako vam se dogodi da izgubite ili oštetite parking karticu, izložićete sebe dodatnom trošku.  Ova garaža je idealno rešenje ukoliko tražite smeštaj kod Vuka, stan na Zvezdari ili Bulevaru.

 

  1. Garaža ’’Botanička bašta’’

 

Čak i ukoliko se smestite na teritoriji opštine Palilula, nećete ostati bez svoj parking mesta. U neposrednoj blizini Botaničke bašte, u ulici Vojvode Dobrnjca smeštena je garaža sa kapacitetom od 244 parking mesta. Ono što zameramo je što je za osobe za invaliditetom obezbeđeno samo jedno mesto za parkiranje. Parking karta po započetom satu je duplo jeftinija nego na Vračaru i košta 60 dinara, a dnevna karta stajaće vas 1000 dinara. Za naše stanove na Paliluli i smeštaj kod Skadarlije, al ii ukoliko planirate izlazak u neki od beogradskih klubova na Paliluli.

 

 

  1. Garaža ’’Dr Aleksandra Kostića’’

 

Garaža se nalazi u istoimenoj ulici na Savskom vencu, u blizini nekadašnje Glavne železničke stanice. Relativno je blizu uključenja na auto put E-75, ali njen nedostatak se odnosi na skromni kapacitet od svega 59 mesta za parkiranje i samo jedno za osobe sa invaliditetom. Svaki započeti sat parkiranja plaća se 100 dinara, dok je za dnevnu kartu potrebno izdvojiti 1500 dinara. Za brze obaveze u centru grada, al ii ukoliko ste se opredelili za opciju dnevni odmor ili stan na dan, ovo je možda idealna garaža za vas.

 

  1. Garaža ’’Masarikova’’

 

Ovu garažu definitivno nećete moći da promašite, jer se nalazi odmah do najvišeg oblakodera u užem centru grada, popularne Beograđanke. Raspolaže sa 456 parking mesta, jednim mestom za osobe sa invaliditetom i dva ’’porodična’’ i parking mesta za trudnice, a ukoliko se parkirate na nekom od viših nivoa, do automobila se možete popeti i liftom. Trg Nikole Pašića, ulica Kralja Milana, Trg Slavija… toliko lokacija postaje vam lako dostupno za prepešačiti do njih, ukoliko odlučite da se parkirate u ovoj garaži. Cene parkiranja su istovetne kao i u prethodnoj, 100 dinara za započeti sat i 1500 za dnevno parkiranje.

Ova garaža je dosta prometna, u blizini je Beograđanke i česta opcija za brzo završavanje obaveza u centru grada.

 

  1. Garaža ’’Obilićev venac’’

 

Ukoliko pronađete apartman u blizini Knez Mihailove ulice, omiljene šoping destinacije Beograđana, ali i turista, ne plašite se za parking. U ulici Maršala Birjuzova nalazi se najveća, moderno opremljena garaža, kapaciteta 804 mesta za parkiranje, 28 mesta za osobe sa invaliditetom, 14 ’’porodična’’ i parking mesta za trudnice, a vlasnike vozila na električni pogon naročito će obradovati mogućnost da svoje vozilo mogu dopuniti na jednom od 6 parking mesta sa punjačima. Više ne morate juriti najbližu benzinsku stanicu, jer u ovoj garaži besplatno možete prekontrolisati i naduvati pneumatike.

Renovirana i spremna za sve one koji dolaze u Beograd da malo i razgledaju grad, kafiće u Beogradu, planiraju izlazak ili posetu nekom od muzeja u Beogradu ili da obiđu njegove brojne kulturno-umetničke spomenike, ovo je odlična opcija.

 

Do željene destinacije ipak ne želite kolima? Bez brige! Ostavite svoje vozilo u garaži na Obilićevom vencu i na istom mestu iznajmite jedan od 20 bicikala.

 

Cena parkiranja po započetom satu iznosi 120, a za vozila na alternativni i hibridni pogon nešto je niža, 100 dinara. Dnevno, jednokratno parkiranje staće vas 1500, a ukoliko vozite hibridno vozilo, platićete 1200 dinara. Za sve ono što vam garaža u samom srcu grada nudi, to je sasvim pristupačan iznos. Naša preporuka!

 

  1. Garaža ’’Pionirski grad’’

 

Na adresi Dragoslava Jovanovića 2, na korak od Novog dvora i sedišta predsednika Republike Srbije i na gotovo ekskluzivnoj lokaciji, kada su u pitanju apartmani na opštini Stari grad, svoje vozilo možete bezbedno parkirati na nekom od 461 parking mesta.  Za osobe sa invaliditetom obezbeđeno je 21 mesto, a za hibridna vozila čak 2. Po satu parkiranja moraćete izdvojiti 100 dinara, a ukoliko vozilo ostavite na period od 24h, cena će biti 1500 dinara. Sva parkingmesta pokrivena su video nadzorom, tako da bez brige možete uživati u lepotama ovog dela grada.

 

 

  1. Garaža ’’Vukov spomenik’’

 

Sam naziv garaže već govori o njenoj lokaciji. Po ceni od 80 dinara za započeti sat ili 1500 dinara za 24h, u garaži osrednjeg kapaciteta od 120 mesta i 1 za osobu sa invaliditetom, u bilo koje doba dana ili noći možete se dovesti i parkirati vozilo. U neposrednoj blizini nalazi se i taksti stanica, ukoliko odlučite da se do željene lokacije odvezete taksijem, a svoj auto ostavite na parkingu. Zanimljiv podatak je i da u ovoj i u još par garaža, uz ostavljanje depozita u iznosu od 300 dinara, na dva dana možete čak i da iznajmite kišobran. Korisno, zar ne?

 

  1. Garaža ’’Zeleni venac’’

 

U bivšoj ulici Narodnog fronta, a današnjoj Kraljice Natalije br. 13, imate mogućnost da ostavite svoje vozilo i imate izvanrednu vezu sa starim, ali i novim delom Beograda, ukoliko se odlučite za javni gradski prevoz. Sa čuvenog Zelenog Venca, autobusi idu u gotovo sve delove grada, čak i u one, u koje je uglavnom nemoguće naći pristojno parking mesto. Naša topla preporuka je da svoje vozilo ipak ostavite u garaži – uštedećete dragocene živce, ali i vreme u potrazi za parkingom. Zašto gubiti nerve, zbog 100 dinara po započetom satu, ili 1500 za dnevno, jednokratno parkiranje?

 

Sve u svemu – zaključak je da se dolazak automobilom u Beograd manje ili više isplati, na vama je! Kada na papir stavite koliko samo lepih trenutaka možete proživeti u srpskoj prestonici, uvidećete da tu nije mesto besomučnoj potrazi za nekim sporednim ulicama i nebezbednim, neosvetljenim parkiralištima. Samo napred i pun gas ka nekoj od beogradskih javnih garaža.

 

BELANO Kontakt

A ako tražite smeštaj u Beogradu, bilo poslom ili samostalno, tu smo za vas. Nema razloga da se brinete za parking mesta. Većina naših apartmana dolazi sa parking mesto, a sigurno možemo pomoći da bez brige usoete da se snađete u Beogradu. Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u luksuznim stanovima u Beogradu, pronađete svoje nove poslovne partnere, unapredite svoj biznis, a slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.