ITALIJA U BEOGRADU – GDE SE JEDE NAJBOLJI PASTA?

ITALIJA U BEOGRADU – GDE SE JEDE NAJBOLJI PASTA?

март 14, 2023

Italijanska kuhinja zauzima uvek najviše pozicije svih lista hedonista. Ona je očaravajuća, po svačijem ukusu. Takođe i ambijenti italijanskih restorana su prijatni, i specifični, ušuškani , a kao i ukusi prilagođen taman onliko da se na prvi trenutak vežete.

Jedna od sigurno bitnijih karika zaljubljivanja u italijansku kuhinju jeste pasta. Savršenstvo u jednom zalogaju zaludelo je populaciju širom sveta, pa gotovo da na celoj planeti nema restorana u kom nećete pronači pastu na meniju. Svaki deo sveta ima neki svoj recept, a godinama se iznova pojavljuju novi, pa čak i kada mislite da ste sve probali, kuvari nekog restorana u nekom uglu sveta će Vas iznenaditi.

Istorijat paste

Postoji više teorija o nastanku, većini je poznata ona je ona da je Marko Polo pastu doneo u Italiju iz Kine 1925. Godine, međutim prve rezance u Siciliju doneli su Arapi još u VII veku kao hranu koju su jeli vojnici jer je bila laka za pripremu i skladištenje na brodovima. Ono što je zanimljivo, prva testenina se tad jela bez ičega, za razliku od današnjih za koje postoiji bezbroj soseva po najrazličitijim receptima iz celog sveta. Svoju ekspanziju kao i pizza, pasta sosevi su doživeli s pojavom paradajza u XVI veku, koji su u Evropu doneli Španci. A kažu da prvi pisani recept za pastu potiče iz 1839. godine.

Kada je reč o Beogradu, koji je u mnogim listama pri vrhu kada je reč o hrani, on nudi izuzetno bogatu ponudu restorana u kojima ćete pojesti odličnu pastu. Ipak, ako nijanse odlučuju svako će izuzeti neku po svom ukusu. Ovom prilikom mi Vam dajemo neke predloge restorana, koje morate posetiti, ukoliko želite da probate najbolje paste u Beogradu.

Kada je reč o smeštaju, u blizini svih ovih restorana, ogromnu ponudu atraktivnih stanova na dan po najpovoljnijim cenama možete pogledati na belano.rs.

Najbolji italijanski restorani u Beogradu

DI NAPOLI

Mnogi su nam Beograđani, pri anketi u trenutku rekli da je ovo definitivno najbolji italijanski restoran  u Beogradu. Od samog otvaranja ovaj restoran drži standard ne samo kad su paste u pitanju , već generalno njihova kompletna usluga. Veoma bogat meni će Vam oduzeti daleko više vremena od vremena koje ćete čekati svoju porudžbinu, jer ovde je brzina usluge pored kvaliteta u vrhu kada su  restorani u pitanju. Ukoliko ste na Novom Beogradu, nesmete propustiti da probate odličnu pastu po izuzetno povoljnim cenama u odnosu na veličinu porcija,  a i osetite autentični ambijent ovog restorana.

LORENZO & KAKALAMBA

Kada spojite Firencu i Pirot dobijete jedan izuzetni porodični restoran koji je osvojio srca svojih posetilaca pri prvom dolasku. Zašto je to tako, sigurno je kvalitet usluge, međutim ono zanimljivije je što postoji priča koja kaže da je zamisao o restoranu potekla od muža koji je svojoj voljenoj ženi rekao „Draga, jedino što sigurno mogu da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna“ Sve ostalo po čemu je ovaj restoran zauzeo najviše pozicije svih lista gastronoma, morate da probate, ali i doživite, jer ambijent ovog restorana ne može da se ispriča. Cvijićeva ulica se hvali ovim kutkom hedonizma, pa ukoliko ste u centru, rezervišite svoje mesto.

PASTA BAR

Samo ime obećava. Gde pojesti najbolju pastu? Pa verovatno u Pasta baru. Ono što je ovom restoranu vrlo bitno je standard od koga godinama ne odstupaju kada je kvalitet u pitanju. Njihove testenine sami proizvode, pa će se i na taj način potruditi da Vas očaraju. Osim izuzetno dugog menija, ono  što u drugim restoranima nećete naći, a pasta bar Vam nudi su slatke paste. Kako Vam zvuči pasta sa nutelom, čokoladom, voćem? Sjajno? Ljudi koji ovde rade, stvarno vole pastu. Probajte koliko. Novi Beograd je lokacija.

KOMODO

Žeite odličnu pastu na reci. Evo naše preporuke. Ovaj ušuškani splav se nalazi na keju, u blizini hotela Jugoslavija uz samo šetalište na Dunavu. Uživanje u rapsodiji ukusa s pogledom na Kalemegdan… može. Vidimo se na splavu Komodo.

LA PIAZZA

Vračar ima svoj odgovor kad su restorani sa najboljom pastom na upitu. Ovo mesto se u celom gradu izdvojilo po najrazličitijim prelivima za testeninu. Nalazi se u Mileševskoj ulici, pa ako ste u centru, neće Vam biti problem da ih  posetite, i sa sobom povedete neku dragu osobu s kojom ćete podeliti čarobni trenutak kušanja najbolje italijanske hrane u srcu Beograda.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.