Il Divo: Legende klasične muzike ove jeseni u Beogradu

септембар 5, 2022

Internacionalna svetska muzička atrakcija Il Divo održaće u toku 2022. godine 60 koncerata u okviru svoje turneje „Il Divo – najveći hitovi!“, a jedan od gradova domaćina biće i Beograd. Izvođenjem svojih najpoznatijih numeradaće omaž preminulom članu ansambla, Karlosu Marinu. On je za vreme novogodišnje turneje u Velikoj Britaniji preminuo od virusa Covid-19. Stoga će ovi koncerti slaviti život, a ansambl će sa svojom publikom negovati uspomenu na ovog harizmatičnog tenora, ujedno proslavljajući i prvih 20 godina postojanja.

14. oktobra 2022. u Štark areni očekuje vas spektakularni nastup triju tenora: Dejvida Milera, Sebastijena Izambara i Ursa Bilera, kojima će se pridružiti i sjajni meksički bariton Stiven Labri. Pre koncerta za najveće fanove biće organizovan „Meet and greet“, druženje sa članovima ansambla.

Planetarna popularnost za kratko vreme

Il Divo je multinacionalna muzička grupa, koju su do nedavno činila četiri tenora: Dejvid Miler (Amerika), Sebastijen Izambar (Francuska), Urs Biler (Švajcarska) i Karlos Marin (Španija).

Poznati muzički i televizijski producent Sajmon Kauel, inspirisan zajedničkim nastupima tri slavna tenora, Plasida Dominga, Hosea Karerasa i Lučana Pavarotija, kao i uspehom dueta „Time to say goodbye (Con te partiro)“, u izvođenju Andree Bočelija i Sare Brajtman, došao je na ideju da formira grupu koja će u operskom maniru izvoditi pop muziku. Malo ko je verovao u uspeh ovakve zamisli, čak su i članovi benda bili skeptični u šta se upuštaju. Međutim, publika širom sveta bila je fascinirana jedinstvenim spojem predivnih glasova i popularnih pesama, da je njihov uspeh bio gotovo momentalan.

Prvi album „Il Divo“

Prvi album, „Il Divo“, objavljen je krajem 2004. godine i prodat u skoro pet miliona primeraka, dok već naredne godine izlazi „The Christmass Collection“, sa obradama prazničnih pesama. U čak 14 zemalja ovi albumi bilisuu top deset najprodavanijih.Njihova originalna numera „I believe in you“ izabrana je 2006. godine za jednu od zvaničnih pesama svetskog fudbalskog prvenstva.

Posvećeno Karlosu Marinu

Prvi izabrani član benda, Španac Karlos Marin, plenio je kako svojom fizičkom lepotom, tako i neverovatnom harizmom i čarobnim glasom. Njegove kolege ističu da je plenio svojom vedrinom i smislom za humor, bio veoma posvećen, i ansamblu, i publici.

Tokom novogodišnje turneje u Velikoj Britaniji, dva dana nakon svog poslednjeg koncerta, zbog virusa Covid-19 biva hospitalizovan u Mančesteru, gde je nedugo zatim preminuo. Gubitak kolege i prijatelja veoma je pogodio članove benda, koji su rešili da u 2022. godini održe niz koncerata u njegovu čast. Odlučeno je da kroz pesmu slave život i neguju sećanje na jedinstvenu ličnost kakav je bio Karlos Marin.

60 gradova, turneja „Il Divo – Najveći hitovi!“

Poslednji put Il Divo je u Beogradu nastupao, sada već davne, 2014. godine.

Na ovogodišnjoj svetskoj turneji, na listi 60 izabranih gradova u kojima će nastupati, našao se i Beograd. Publika u Štark Areni 14. oktobra 2022. godine može očekivati pravi spektakl. Baršunastim glasovima triju poznatih i voljenih tenora pridružiće se i bariton Stiven Labri. Zajedno će izvoditi najpoznatije numere: „Unbreak my heart (Regresa a mi)“, „Hallelujah“, „Wicked game (Melancolia)“ i druge. Ne propustite jedan od najraskošnijih koncerata ove godine

Bend Il Divo je u potpunosti u pravu. Najbolji način da se proslavi život je muzika i konekcija sa obožavaocima širom sveta. Ako želite da budete i vi deo ove pozitivne energije, rezervišite ulaznice na vreme i pobrinite se da 14. oktobra Beograd bude vaša destinacija. Oni koji iz nekog drugog mesta dolaze na ovaj koncert u Beograd, informacije o najboljem smeštaju mogu pronaći na sajtu agencije Belano.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.