Guitar Art Festival 2018. u Beogradu

јануар 17, 2018
Некатегоризовано
guitar art festival 2018

XIX Guitar Art Festival u Beogradu

Lepota inspiracije i gitare koja povezuje – Be Connected

 

Od 16. do 21. marta 2018. u Beogradu će biti održan XIX Guitar Art Festival pod sloganom „Be Connected“.

Tokom šest večeri publika će imati priliku da čuje deset koncerata koji će se održavati u Zadužbini Ilije M. Kolarca, Sava centru, Domu omladine Beograda i na Trgu republike.

 

Guitar Art Festival 2018. – mesto za povezivanja muzičara

Guitar Art Festival predstavlja jedan od najznačajnijih gitarskih centara za promociju novih dela, za izvođenje svetskih premijera, koncerte, ali je i mesto za razmenu znanja i prakse među gitaristima iz celog sveta.

Koncept ovogodišnjeg Guitar Art festivala „Be Connected“ još jednom će povezati muzičare sa ovih prostora sa svetskim gitarskim legendama.

guitar art festival

Kao što je i praksa festivala, tokom ovih pet dana radiće se na promociji novih talenata, a ljubiteljima gitare u Beogradu biće predstavljeni najviši dometi i savremene tendencije muzičke umetnosti.

Do sada je na beogradskim festivalima gitare moglo da se čuje već petnaest nacionalnih i deset međunarodnih premijernih dela. Organizovano je više od 350 koncerata sa muzičarima iz pedesetak zemalja.

Kao i uvek, biće održano i takmičenje u kategoriji „solo gitara“ i takmičenje „gitara u kamernoj muzici“ koja će obuhvatiti po četiri kategorije podeljene po starosnim godinama takmičara.

Prve tri kategorije takmičenja „gitara u kamernoj muzici“ obuhvataju gitaru sa drugim instrumentima, a četvrta kategorija – revijalno takmičenje orkestara gitare.

Prijavljivanje je u toku.
(http://www.gaf.rs/sr/festivali/guitar-art-festival/2018/pravila-prijavljivanje)

Prijavljivanje je u toku i za majstorske radionice koje će držati učesnici festivala.
(http://www.gaf.rs/sr/festivali/guitar-art-festival/2018/majstorske-radionice)

 

ISTORIJAT GUITAR ART FESTIVALA

„Guitar Art“ festival je nastao 2000. godine i danas, 18 godina kasnije i dalje predstavlja vrhunsku profesionalnu i stručnu manifestaciju koja svake godine okuplja klasične i ostale gitariste svih profila, od đaka osnovnih i srednjih škola, preko studenata, do njihovih profesora i eminentnih gostiju, vodećih svetskih gitarista.

Važna suština ovog festivala leži i u činjenici da se ovde odvija i razmena znanja, prakse i iskustva, kao i upoznavanje sa domaćim i svetskim tokovima u savremenoj gitarističkoj pedagogiji i koncertnoj praksi.
Ono što je neophodno svakom, posebno mladom, klasičnom muzičaru jeste nadgradnja edukativnih osnova, a to je upravo ono što ovaj projekat omogućava i to tokom cele godine.

Kada je reč o klasičnom obrazovanju gitarista, nije bilo jednostavno doći do edukativnoh tečajeva, inputa i iskustava saradnje sa najvećim imenima, a to je baš ono što ovaj festival donosi. Pristup najvećim imenima struke, inspirativnim umetnicima, kulturna i stručna razmena, ali i medijski i psihosocijalni značaj festivala su nemerljivi. Entuzijazam svakako ne izostaje i u organizaciji i među publikom i to je svakako razlog što ovaj festival doseže svetsku popularnost, ima svoju redovnu publiku, pa i toliko traje.

 

Izdavaštvo i promotivne aktivnosti

Posebnu aktivnost festivala predstavlja izdavaštvo koje svake godine neposredno pred naredni festival donosi originalno CD izdanje, autorizovanu kompilaciju najboljih snimaka iz prošle festivalske godine.

U posebnom izdanju festivalske knjige se nalazi i detaljan program, kroz koji možete bliže da se upoznate i sa učesnicima i drugim dostignućima festivala.

Ovo je svakako događaj koji ne smete propustiti. Za Beograd je značajno i to što ovaj događaj privlači i veliki broj turista i gostiju, pa je apartmanski smeštaj, hotelski, privatni prilično popunjen. Pored posetilaca, smeštaj tokom trajanja festivala potreban je i izvođačima, pa se često odlučuju za stan u centru grada u neposrednoj blizini Kolarca i Doma Omladine ili stan na Novom Beogradu u blizini sala u kojima se izvode koncerti.

belano apartmani stan na dan

 

XIX Guitar Art Festival – program

Petak, 16. mart
Dom omladine Beograda (Velika sala) – svečano otvaranje festivala
20.00… Assad Brothers – Sérgio & Odair Assad

Subota, 17. mart
Trg republike – Belgrade Guitar Day
12.00-24.00… Michael Hill Blues Mob Trio + beogradska gitarska scena

Nedelja, 18. mart
Dom omladine Beograda (Velika sala)
18.00… Zoran Anić & Nenad Ljubenović
19.00… Joaquin Clerch
21.00… Puerto Flamenco

Ponedeljak, 19. mart
Dom omladine Beograda (Velika sala)
18.00… Duo Melis – Susana Prieto & Alexis Muzurakis
19.00… Pacho Flores & Jesus “Pingüino“ Gonzáles
21.00… Srđan Bulatović & Darko Nikčević Ansambl

Utorak, 20. mart
Sava centar
20.00… Dulce Pontes

Sreda, 21. mart
Zadužbina Ilije M. Kolarca
20.00… Péter Girán; Nejc Kuhar & Aleksandar Sedlar; World Guitar Orchestra; Omladinski simfonijski orkestar El Sistema

guitar art festival beograd

Ulaznice

Sve informacije i rezervacije se mogu dobiti u kancelariji Guitar Art festivala (Sava Centru, Milentija Popovića 9, Delegatska 1) ili na telefon 011 220 62 44 i e-mail: office@gaf.rs

 

Tomi Emanuel – Sava Centar

Karte za koncert 23. marta 2017. u Sava Centru su u prodaji na svim blagajnama EventimaDD Tickets-a, u prostorijama Guitar Art Festivala, kao i na blagajni Sava Centra, po sledećim kategorijama i cenama:
I – 3.190,oo RSD
II – 2.790,oo RSD
III – 2.390,oo RSD
IV – 1.990,oo RSD
V – 1.590,oo RSD

 

Zadužbina Ilije M. Kolarca – „Fuzija latinoameričke klaskike“ Roberto Aussel, Aleksandar Nikolić & Kamerni Orkestar Anima Musicae

Karte za svečano otvaranje 18. Guitar Art Festivala, 20. mart 2017. u 20 časova u prodaji su na blagajni Kolarčevce zadužbine, na  blagajnama Eventima, i u prostorijama Guitar Art Festivala.

Cena ulaznica iznosi: I -600, II – 900, III – 1.200 RSD

 

Dom omladine Beograda

Karte za sve koncerte koji će se održati u Domu omladine Beograda (21., 22., 24. i 25.. marta 2017.) su u prodaji, i mogu da se kupe isključivo na blagajni Doma omladine – mreža Eventima i u prostorijama Guitar Art festivala. Sve informacije i rezervacije se mogu dobiti u kancelariji Guitar Art festivala (Sava Centru, Milentija Popovića 9, Delegatska 1) ili na telefon 011 220 62 44 i e-mail: office@gaf.rs

Cene jedne ulaznice za dva koncerta od 18:00 i 19:00 je 600 dinara, a za koncert od 21:00 časa cena ulaznice iznosi 900 dinara.

 

Utorak, 21. mart – Dom omladine (Velika sala)

18.00 – Sanel Redžić i 19.00 – Nemanja Ostojić (600,00 RSD)

21.00 – Bojan Ivanovski Jobby(900,00 RSD)

 

Sreda, 22. mart – Dom omladine (Velika sala)

18.00 – Darko Bageski i 19.00 – Srđan Bulat (600,00 RSD)

21.00  – Giorgos Georgopoulos kvartet (900,00 RSD)

 

Petak, 24. mart – Dom omladine (Velika sala)

18.00 – Radoš Malidžan i 19.00 –  Mak Grgić (600,00 RSD)

21.00 – Ultra High Flamenco & Rosario Toledo (900,00 RSD)

 

Subota, 25. mart – Dom omladine (Velika sala)

20.00 – World Guitar Orchestra & Carlo Domeniconi Gitarske integracije (600,00 RSD)

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.