GRUPA SCORPIONS OVOG JUNA U BEOGRADSKOJ ŠTARK ARENI

април 4, 2023

Već mesecima unazad, na svakom ćošku Beograda možete čuti komentare i ushićenja, izazvane zakazanim koncertom Škoripiona koji će se u junu, održati u novobeogradskoj areni. Legendarni rok bend okupljen je davne 1965 godine. Osim što su postali najpopularniji bend u Nemačkoj, uspeli su tokom svoje karijere steći ono čemu svaki umetnik teži – svetsku slavu.

Gotovo da ne postoji osoba, bilo kog uzrasta koja nikada nije zapevušila neki od legendarnih hitova kao što su „Wind of change“  , „You like a hurricane“ , „Send me an Angel“, „Still loving you“

Škorpioni su prodali više od sto miliona ploča, što ih je svrstalo u sam vrh liste najuspešnijih rok bendova Evrope. Najveću popularnost ova grupa je imala osamdesetih godina, ali traju i danas. Na sreću njihovih fanova, njihovi nastupi i kocerti su brojni. Jedan od njih zakazan je u Beogradskoj areni za 25 jun.

Braća Šenker i osnivanje benda

Iako je grupa uglavnom poznata pod imenom „The Scorpions“, pravo ime benda je „Scorpions“. Rudolf Šenker – bio je osnivač prve originalne postave i jedini stalni član benda od prvog dana.  Kada je osnovao bend, Rudolf je tada imao samo 16 godina. Prva postava se sastojala od Šenkera koji je bio gitarista i pevač, Karla Hajnca Folmera takođe na gitari, ali vodećoj,  Lostra Hajmberga na basu i Volfganga na bubnjevima. To je bila prva ekipa koja je započela ovu čarobnu priču. Mlađi brat Šenkera – Mikhael Shenker  ulazi u bend nešto kasnije 1971. godine i postaje vodeća gitara, a novi pevač postaje 1972. godine  Klaus Majne. Klaus nije bio samo pevač. Klaus je autor većine tekstova i pesama. Ova ekipa je iste godine snimila Lonesome Crow koji je poslužio kao „soundtruck“ za nemački film „Das Kalte Paradies“. Naredne godine, 1973. Mlađi Šenker je napustio bend, a na njegovo mesto je dođao Uli Džon Rot, do 1977. godine objavljuju 4 albuma, i dostižu ogromnu popularnost u Japanu. Nakon toga Rot napušta bend, a mlađi Šenker se vraća u bend. 1979. godine objavljuju Lover drive album koji je zbog seksualno eksciplitnog omota bio zabranjen u SAD. Tokom evropske turneje mlađi Šenker je izgubio svest na pozornici. Kako su mnogi mediji navodili,  imao velikih problema s alhkoholom i drogom, nakon toga je napustio bend i priduržio se UFO-u, a bendu ga je zamenio Matijas Jabs koji je od ulaska u bend ostao stalna postava. S Matijasom grupa se stabilzovala i krenuli u osvajanje tržista SAD-a.

Wind of change

S albumom „Animal Magnetism“ – 1980. godine su krenuli drugu svetsku turneju. Međutim svetsku slavu postižu albumom Love at First Sting 1984. godine. A zahvaljujući baladi Wind of Change, album Crazy World iz 1990. godine postao je njihov najprodavaniji album,a postoje navodi  da je taj album posvećen događajima u SSSR-u. Ovaj album je Škorpione postavio na sva prva mesta na muzičkim listama u svetu i prodat je u milion primeraka.

Ambasadori roka

Postoji podatak da je „Wind of change“ prodat u 14 miliona primeraka , što ga čini jednim od naprodavanijih singlova na svetu. Što se tiče pesme „Rock you like a hurricane“ na listi VH1 , našla se na 18. mestu od 100 najboljih rok pesama. Takođe, predivna balada „Still loving you“ je zauzela 22. mesto najboljih balada. Objavili su 18 studijskih albuma, 27 kompilacijskih, i 74 singla. U raznim delovima sveta odneli su brojne prestižne nagrade, a MTV ih je nazvao ambasadorima roka. Među svim priznanjima koja su uvrstili u svoju karijeru, ponosno se ističu cak tri prestižne nagrade World Music Award i zvezda na holivudskom Rock zidu.

2015. godine Škorpioni su obeležil pola veka postojanja.  Tim povodom imali su turneju „Forever and a day“, za vreme koje su snimili i dokumentarni film.

Iako su imali nekoliko raspada, oproštajnih turneja, Škorpioni će ponovo okupiti svoje verne fanove, ovog puta u Beogradskoj areni 25. juna 2023. godine

Prodaja karata

Karte se nalaze u prodaji još od 22. februara, a ako dolazite u Beograd ovim povodom, mi Vam možemo ponuditi izuzetno komforan i povoljan smeštaj u samoj blizini Štark Arene. Ponudu stanova na dan možete pogledati na belano.rs

Kao i prethodni put, koncert grupe „Scorpions“ biće pravi rok spektakl. Ukoliko volite ovaj zvuk, ovaj događaj se ne sme propustiti, jer mnogo je razloga i dokazanog kvaliteta smešteno u dosadašnjih 58 godina karijere.  Kao i svaki ton koji će se čuti u areni, priznanja govore o tome zašto ih ljudi vole toliko. Naravno 100 miliona prodatih albuma govore sve to i u brojkama. Vidimo se u  Štark areni.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.