GRAFIMA – 40. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE

септембар 4, 2018
grafima

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.

KADA: 26 – 29. septembra 2018.

GDE: Hala 4 Beogradskog sajma

 

 

 

Proizvodi grafičke industrije, od ambalaže do reklamnih materijala ili uputstava za upotrebu i primenu, sastavni su deo svakog industrijskog proizvoda. Grafima je zbog takve svoje delatnosti direktno povezana sa najznačajnijim privrednim tokovima i okuplja privrednike različitih profila iz zemlje i celog sveta.

Ovogodišnji, 40. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije – Grafima – najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca u ovim oblastima, biće održan pod svodovima Beogradskog sajma od 26. do 29. septembra 2018. godine, kada é se brojni posetioci skupiti, a apartmani u Beogradu biti popunjeni, kao i posebno smeštaj u centru grada. I jubilarno izdanje ove prestižne sajamske, privredne i umetničke manifestacije na najbolji način podsetiće na istoriju dugu punih četrdeset godina.

stan na dan u beogradu

 

Šta vas čeka na GRAFIMA Međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije?

 

Pod sloganom „Više boje“, srpskom i regionalnom tržištu biće ekskluzivno predstavljeno sve bez čega se danas ne može u matici svetskih tehnoloških tokova u oblasti grafičke industrije, izdavaštva i štampanih medija, dizajna, reklamne, muzičke i filmske industrije, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih i medijskih grana. Radi se o širokom spektru mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, paleti sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, ali i kompleksnim softverskim, ICT ili dizajnerskim rešenja u ovim oblastima.

 

grafima

 

Ko su učesnici Sajma?

 

Na sajmu se kao izlagači, prezenteri, davaoci usluga ili u drugom svojstvu pojavljuju proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, štamparije, dizajn studija, uvoznici repropromaterijala, papira, polovnih mašina… Zbog toga se poslovnom segmentu i rejtingu ove sajamske manifestacije sajma poklanja posebna pažnja, a učesnici različitih sajamskih programa po pravilu su veoma zadovoljni poslovnim aranžmanima sklopljenim tokom ili povodom Grafime.

Domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija Epson, globalni lider u inovacijama i proizvodnji uređaja za prikaz slike, u oblasti kompaktne, energetski efikasne i precizne tehnologije, sa paletom proizvoda – od štampača i 3LCD projektora za poslovnu i kućnu upotrebu do elektronskih uređaja i uređaja sa kristalnim oscilatorima (računari, štampači, skeneri, projektori, poluprovodnici, displeji, kristalni oscilatori, satovi, plastična korektivna sočiva, oprema za automatizaciju u fabrikama itd).

Tradicionalno izvrstan prateći program Grafime biće podeljen u tri tematske celine – tehnologija štampe, grafički dizajn i reklamni materijal – a sastoji se od stručnih predavanja, prezentacija novih tehnologija i dostignuća, uz neizostavnu podršku udruženja, obrazovnih i strukovnih organizacija, akademskih ustanova.

 

 

Inovativni sajamski program „Ulica kreativnih rešenja“, koji promoviše idejna rešenja iz oblasti grafičkog dizajna, na zahtev izlagača i posetilaca biće obogaćen novim segmentom – berzom korišćenih mašina. Radi se o polovnim mašinama, sa znatno nižim cenama, namenjenim malim privrednicima koji tek pokreću svoj privatan posao.

 

Zašto GRAFIMA?

 

GRAFIMA predstavlja proizvode, usluge, tehnička i tehnološka dostignuća u ključnim segmentima ove izrazito ekspanzivne privredne grane:

 

  1. MAŠINE, UREĐAJE I OPREMU ZA GRAFIČKU INDUSTRIJU

 

– Priprema za štampu (uređaji za unošenje, obradu i prenos podataka, mašine i oprema za izradu štamparske forme za različite tehnika štampe, programski paketi za pripremu za štampu, oprema za izradu probnih otisaka…)

– Štampa (štamparske mašine za konvencionalne štamparske tehnike, ravna ofset štampa, sito štampa, flekso štampa, tampon štampa, mašine za digitalnu štampu, digitalna štampa malog formata, digitalna štampa velikog formata…)

 

 

– Grafička dorada (mašine i opremna za knjigovezačku doradu, mašine i oprema za ambalažersku doradu, mašine i oprema za preradu papira…)

– Rezervni delovi i komponente

– Polovne grafičke mašine

– Kontrolni i merni uređaji i oprema

– Mašine i oprema za reciklažu otpadnih materijala

 

  1. SIROVINE I REPROMATERIJALE

 

– Papiri, kartoni, lepenke, samolepljivi materijali

– Boje, lakovi, lepkovi

– Hemikalije za grafičku industriju

– Knjigovezački materijali

 

 

  1. PROIZVODE GRAFIČKE INDUSTRIJE

 

– Knjige, brošure, novine i časopisi

– Prospekti, katalozi, etikete, propagandni materijal

– Umetničke reprodukcije

– Ambalažni proizvodi od papira i kartona

– Papirna konfekcija i higijenski program

– Vrednosni papiri

Na sajmu se kao izlagači, prezenteri, davaoci usluga ili u drugom svojstvu pojavljuju štamparije, proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, dizajn studija, uvoznici repropromaterijala, papira, polovnih mašina…

Izlagački program Grafime po pravilu je obogaćen pratećim programom, izložbama i stručnim konferencijama, uz tradicionalno prisustvo i podršku udruženja, obrazovnih i strukovnih organizacija, pre svih Privredne komore Srbije, odnosno njene Grupacije grafičke industrije, akademskih ustanova… Posetiocima je na raspolaganju i veliki fond stručne literature i publikacija.

 

 

Najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeljuje već tradicionalne nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme Biro-Expo, koji se tradicionalno održava paralelno sa Grafimom,  tematski je usmeren na kancelarijsko poslovanje (od kancelarijskog nameštaja i biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala, poslovne i dekorativne galanterije, do foto programa…)

 

Sajamski pokloni i popusti

 

Ovogodišnje učesnike i posetioce svakako će obradovati i specijalni sajamski poklon – regionalno takmičenje u oblepljivanju vozila pod nazivom „Adria/Balkan Wrap Star“, koje po pravilu privlači veliku i medijsku i pažnju široke publike. Proizvodnja samolepljivih folija je, inače, samo jedan segment u oblasti grafičke industrije, ali je ovakav način promocije odlično prihvaćen i od korisnika i od proizvođača. Takmičenje se organizuje u saradnji sa Print Magazinom iz Hrvatske.

Najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeljuje već tradicionalne simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat, a nisu isključena ni druga ad hoc priznanja.

Kompatibilna sajamska ponuda: 26. Međunarodni sajam informatičko-bitrotehničke opreme Biro-Expo

Ne treba zaboraviti da se zajedno sa Grafimom, na istom mestu i u isto vreme, od 26. do 29. septembra 2018, u hali 4 Beogradskog sajma, održava i 26. Međunarodni sajam informatičko-bitrotehničke opreme Biro-Expo, kompatibilna multisektorska sajamska manifestacija usmerena na kancelarijsko poslovanje (od kancelarijskog nameštaja i biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala, poslovne i dekorativne galanterije, do foto programa…)

 

 

Grafima 2017.

 

Na prošlogodišnjoj Grafimi učestvovalo je čak 80 izlagača iz devet zemalja (Srbije, Hrvatske, BiH, Češke, Italije, Portugalije, Nemačke, Kine i Bugarske). Izlagački i prateći sajamski programi obuhvatili su 3.500 m2 zatvorenog izlagačkog prostora, a posetilo ih je 7.000 posetilaca, od čega se na registrovanu poslovnu posetu odnosi čak 824. Grafimu 2017. obeležila su i stvaralačka dostignuća naših svetski poznatih grafičkih dizajnera: Slobodana Jovanovića, poznatijeg kao Cobe, Dejana Vukelića i Nemanje Jehličkog.

Sve su to razlozi da predstojeća Grafima bude unapred osuđena na uspeh.

 

 

S obzirom na to da je ovaj sajam koncepcijski namenjen pretežno poslovnim posetiocima, ljudima iz struke, osnovna dimenzija ovog sajma je pre svega poslovna, a ključne posledice se pojavljuju naknadno. Površan uvid u „stanje poslovnih dogovora“ ukazuje na relativno zadovoljstvo većine izlagača, jer su neki od kapitalnih eksponata svoje kupce obezbedili još dok je sajam trajao.

 

NAGRADE GRAFIME I POBEDNICI

 

Na 39. Međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima najuspešnijim izlagačima dodeljena su tradicionalna priznanja i nagrade.

***

PRIZNANJA

za ukupni kvalitet dobili su:

„ZLATNI PEČAT“

ČUGURA PRINT d.o.o., Beograd

„SREBRNI PEČAT“

ALFA DIGITAL d.o.o., Beograd

„BRONZANI PEČAT“

DIFOL DIGITAL d.o.o., Beograd

***

Stručni žiri ocenjivao je eksponate u šest robnih grupa i odlučio da DIPLOME dodeli sledećim izlagačima:

ROBNA GRUPA „KNJIGE“

„ZLATNI PEČAT“

ČUGURA PRINT d.o.o., Beograd

za knjigu „80 godina – Tradicija i razvoj“, Ekonomski fakultet u Beogradu

„SREBRNI PEČAT“

POLITIKA a.d., Beograd

za knjigu „Dilan Dog – Majke i očevi“

ROBNA GRUPA „ČASOPISI, REVIJE I NOVINE“

„ZLATNI PEČAT“

GAMA DIGITAL CENTAR d.o.o., Beograd

za časopis „Grafika“

„SREBRNI PEČAT“

POLITIKA AD, Beograd

za časopis „Mali zabavnik“

ROBNA GRUPA „AMBALAŽA I AKCIDENIČNI PROIZVODI“

„ZLATNI PEČAT“

ČUGURA PRINT d.o.o., Beograd

za Nivea displej

„SREBRNI PEČAT“

ARTISJET, Peking – Kina

za identifikacionu karticu

ROBNA GRUPA „REKLAMNA GRAFIKA“

„ZLATNI PEČAT“

CARDS PRINT d.o.o., Pančevo

za VIP prezentacione foldere u fascikli

„SREBRNI PEČAT“

ČUGURA PRINT d.o.o., Beograd

za katalog Advertout

ROBNA GRUPA „GALANTERIJSKI PROIZVODI I KOLEKCIJE“

„ZLATNI PEČAT“

ČUGURA PRINT d.o.o., Beograd

za rokovnik i kutiju za olovke FCB Afirma

ROBNA GRUPA „MAŠINE, UREĐAJI I SOFTVER ZA GRAFIČKU INDUSTRIJU“

„ZLATNI PEČAT“

ALFA DIGITAL d.o.o., Beograd

za Xerox Versant  3100

„SREBRNI PEČAT“

FORTUNA DIGITAL d.o.o., Beograd

za HP Latex L570

„SREBRNI PEČAT“

DIFOL DIGITAL d.o.o., Beograd

za Roland LEF-200

***

Stručni žiri Beogradskog sajma radio je u sastavu: Srećko Bugarinović (predsednik), Kristina Jovanović i Velibor Božović.

 

Prateći program sajma Grafima

 

Stručni prateći program Grafime po pravilu privlači veliki broj zainteresovanih posetilaca ove izuzetne sajamske manifestacije.

 

UČESNICI Grafime i BIRO EXPO-a

 

GRAFIMA i ove godine predstavlja mašine, uređaje, opremu za grafičku industriju, sirovine, repromaterijale, ali i finalne proizvode za različite sektore grafičke industrije. Pored toga, u hali 4 prezentovaće i najsavremenija softverska i IT rešenja u ovim oblastima. Bogat prateći program sastoji se iz tri celine: tehnologije štampe, grafičkog dizajna i reklamnih materijala.

BIRO-EXPO predstavlja centar okupljanja poslovnih ljudi, proizvođača, distributera i korisnika opreme za različita radna i poslovna okruženja. Ova manifestacija je i regionalna berza ponude i potražnje ove vrste roba i usluga – od kancelarijskog nameštaja, biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala i foto programa, do poslovne i dekorativne galanterije.

 

SITOTEHNIKA

 

SITOTEHNIKA se bavi izvozom, uvozom, zastupanjem stranih firmi, distribucijom, prodajom i održavanjem opreme i materijala za štampu, pre svega proizvodnjom i prometom mašina i materijala u oblasti solventne, tekstilne, UV štampe, sitoštampe, katera (sekača folija), termo presa, softvera za štampu… Ima sopstveni razvoj i proizvodnju opreme, a sarađuje sa vodećim svetskim proizvođačima komponenata, opreme i grafičke tehnologije.

 

 

Zastupa vodeće svetske firme za proizvodnju reprometerijala i opreme za grafičku delatnost, a nudi i kompletan inženjering za osnivanje malih radnji i većih grafičkih pogona za solventnu, UV, sito, inkjet, tampon i tekstilnu štampu.

 

PUBLIK

 

PUBLIK kreira, proizvodi, uvozi i distribuira promotivne prozvode. Kompanija je već dvadeset godina prisutna u svetu reklame, izašla je iz grafičke radnje i postala regionalni lider u svojoj branši. Trenutno posluje u preko 30 zemalja širom sveta. Publik je veleprodaja i partneri su mu firme koje se bave distribucijom i štampom reklamnog materijala.

Na ovogodišnjoj Grafimi posetiocima će biti prezentovana nova kolekcija kalendara, rokovnika i notesa kao i prateći katalog. Novu kolekciju karakteriše jedinstven i originalan dizajn, mnoštvo boja, dezena, različitih materijala i kvalitet kao imperativ.

Takođe, predstavljaju i ostale promotivne proizvode iz aktuelnog PROMOBOX kataloga uz poseban akcenat na tekstil kao jednu od vodećih robnih grupa i njihov dobro poznat brend, EXPLODE. Svi proizvodi ovog brenda pripadaju kategoriji promotivnog tekstila i nakon adekvatnog brendiranja mogu biti korišćeni kao radna uniforma, poslovni poklon, sportska oprema ili u masovnoj promociji.

 

OSA Računarski inženjering

 

Glavna delatnost kompanije OSA RAČUNARSKI INŽENJERING je razvoj softverskih rešenja i implementacija profesionalnih grafičkih sistema za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. Jedini je distributer Autodesk softvera (softvera za 2D i 3D projektovanje u svim inženjerskim oblastima) na teritoriji cele Adriatik regije. OSA je ovlašćeni distributer i servis vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i skeniranje Océ i Canon, kao i sistema za kovertiranje švajcarskog proizvođača Kern.

 

 

OSA i Canon nude besprekornu digitalnu štampu knjiga, kvalitet, produktivnost, personalizaciju i pouzdanost u kancelarijskim uslovima i na različitim medijima, CAD i GIS štampu preciznih detalja, visokokvalitetan foto otisak.

Na ovogodišnjoj Grafimi, pored ostalog, predstavljaju modele Canon Vario Print 6000 ultra+, Canon imagePRESS C850, ColorWave 500, imagePROGRAF PRO 4000.

 

MARINA COMPANY

 

MARINA COMPANY DOO od 1996. godine zastupa nemačku kompaniju STABILO International i njen je generalni distributer na teritoriji Srbije.

Kompanija snabdeva tržište kompletnim školskim i kancelarijskim priborom kao i reklamnim materijalom. Takođe, snabdeva i privatna i javna preduzeća.

Pored razvoja i učvršćivanja pozicije vodećeg brenda kao što je Stabilo, ostvarena je saradnja sa brojnim zapadnoevropskim proizvođačima i na domaće tržište uveden je niz kvalitetnih, renomiranih brendova. Samo neki od njih će biti prezentovani na ovogodisnjoj Grafimi sajmu. U pitanju su Lediberg, Durable i Ritter-pen.

 

GRID, Fakultet tehničkih nauka

 

Studije grafičkog inženjerstva su jedinstvene na prostorima naše zemlje i obuhvataju savremeno interdisciplinarno područje u kom su uz grafiku i dizajn prisutne još neke nauke kao što su računarstvo, elektronika, elektrotehnika, komunikacije, menadžment i ekonomija. Na departmanu se izučavaju grafičke tehnologije u tehničko-tehnološkom, ali i estetskom i ekonomskom smislu putem predmeta koji se bave tehnologijama štampe i reprodukcije, oblikovanjem i projektovanjem svih vrsta grafičkih proizvoda, izradom multimedijalnih sadržaja (tekst, slike, grafike, animacije, video i audio sekvence), izradom ambalaže i sl.

 

 

Za studije grafičkog inženjerstva i dizajna fakultet raspolaže kvalitetnim kadrom sa velikim iskustvom i u svetu priznatim rezultatima. Predavanja i vežbe su interaktivnog karaktera i odvijaju se u moderno opremljenim učionicama fakulteta i u okviru GRID Grafičkog centra. Grafički centar organizovan je kao posebna organizaciona jedinica u sklopu Departmana Grafičkog inženjerstva i dizajna i organizacione strukture Fakulteta tehničkih nauka i raspolaže sa novom, modernom opremom koja se koristi u nastavi i u eksperimentalnom, naučnom radu. GRID Grafički centar je najopremljeniji laboratorijski prostor korišćen za eduktivne svrhe na visokoškolskim ustanovama ovog tipa i u zemlji i u okruženju.

Na Grafimi 2017. Departman se predstavlja kroz seriju predavanja kako bi posetioci Sajma imali predstavu o aktuelnostima na tržištu, kao i novitetima u obrazovnom procesu.

 

ČUGURA PRINT

 

ČUGURA PRINT je jedna od najsavremenijih štamparija, sa visokospecijalizovanom opremom najnovije tehnologije i inovativnim softverima koji povezuju kompletan proces proizvodnje. Prateći svetske trendove u grafičkoj industriji kompanija je osvojila vrhunske tehnologije u oblasti ofset štampe sa lakiranjem i kombinacije ofseta, sito, folijatiska i digitalne štampe.

Izuzetnu autonomiju štamparije potvrđuje vlastiti kompjuterski dizajn studio, baziran na uređajima najnovije generacije, a Čugurini aduti su ofset mašine Heidelberg SpeedMaster SM 75-5, Heidelberg SpeedMaster SM 74-4 u full opremi, Heidelberg GTO jednobojni, tipo mašine za štancovanje, ricovanje, numeraciju, a za male tiraže i poslove sa kratkim rokovima tu su ploter HP Z6100 PS za vrhunsku štampu banera, postera, roll-up, štandova, promo pultova, reprodukcija slika na slikarskom platnu (kanvasu), samolepivih folija, Konica Minolta za štampu svih vrsta kolornih prospekata, brošura, vizit karti itd.

 

 

Štamparija radi čitav spektar grafičkih formata – od kolor prospekata, knjiga, časopisa, te rokovnika, kalendara, diploma, do vizit karti u termografiji i ofset tehnici, memoranduma i blokovske robe, a posebno su ponosni i na vlastitu knjigoveznicu.

Jedna od delatnosti Čugura printa je i uvoz grafičkih mašina, opreme i repromaterijala svetskih brendova u ovoj oblasti – Konice Minolte, Techkona, Glunz&Jensena, Heidelberga, Umaxa, Ultre, Linotypea. Za svu opremu koju uvoze istovremeno su i ovlašćeni serviseri.

 

CRON

 

Na Sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima, kompanija CRON predstavlja PRVU NA SVETU Processless UV CTcP konvencionalnu ofset ploču, koja eliminiše upotrebu razvijača.

Na Cronovom štandu će raditi NAJMANJA NA SVETU (po gabaritima) potpuno automatska linija najnovije H generacije Cron UV CTcP sa integrisanim autoloaderom i pančevima, uz onlajn razvijačicu koja ne zahteva ni vodovodnu ni odvodnu instalaciju.

 

CARDS PRINT

 

Kompanija Cards Print je svoje poslovanje posvetila rešenjima za identifikaciju i sigurnost korisnika. Specijalizovana je za proizvodnju plastičnih kartica, okovratnih trakica, opreme za identifikaciju zaposlenih i prodaju štampača za štampu plastičnih kartica.

Kompanija je poslovanje započela izradom plastičnih kartica i okovratnih trakica, da bi vremenom delatnost bila proširena na oblasti bezbednosti pravnih i fizičkih lica. U asortiman je uvršćena i security linija koja je koncentrisana na sigurnost korisnika. Ovim su obuhvaćeni sistemi zaključavanja austrijske kompanije EVVA, u kojima se jednim ključem može otključati više prostorija. Prednost ovakvih cilindara i ključeva jeste tehnologija izrade, gde se ključevi ne mogu kopirati.

 

 

Za kontrolu pristupa praktičnim se pokazalo rešenje kompanije EVVA, gde se pristup i dodeljivanje pristupa različitim prostorijama omogućava elektronskim cilindrima.

Za kompanije koje imaju veliki broj korisnika ključeva i kojima je važno da tačno znaju ko je i kada imao pristup određenom delu firme ili vozilima, kao efikasno rešenje su ponuđeni elektronski kabineti za upravljanje ključevima.

Sistem evidencije radnog vremena je sistem koji pruža vlasnicima kompanija uvid u status zaposlenih u realnom vremenu. Između ostalih izveštaja ovaj sistem omogućava uvid u to ko je od radnika kasnio na posao ili prekoračio dozvoljeno vreme za pauzu, kao i to ko je ostao duže na poslu ili je došao ranije na posao.

Na sajmu Grafima posetiocima je pružena prilika da se upoznaju sa procesom embosiranja kartica, kao i sa rešenjima za sigurnost štamparija, marketinških agencija, malih i velikih kompanija.

 

CANON

 

Na Grafimi 2017. kompanija Canon, zajedno sa partnerima kompanijama Osa i Jet Direct, premijerno predstavlja Océ Colorado 1640, prvi 64-inčni uređaj za štampu širokog formata sa valjcima, zasnovan na novoj Canon UVgel tehnologiji.

Njihov sajamski favorit je mašina Océ Colorado 1640, a svoje mesto obezbedili su i mašina za digitalnu kolornu lasersku štampu – imagePRESS C650, digitalna crno-bela produkcijska mašina za štampu knjiga varioPRINT 6160, Canon ploter iz PRO serije 2000/4000 PRO-4000S te CW700 – mašina za pouzdanu i preciznu štampu tehničkih crteža i GIS mapa.

 

ANTIKA

 

Firma ANTIKA DOO predstavlja jednog od lidera na tržištu Srbije u prodaji biroopreme i kancelarijskog materijala. Osnovana je 2001. godine i njena osnovna delatnost bila je pružanje usluga fotokopiranja. Vremenom firma se razvila u kompaniju sa dva predstavništva, u Beogradu i Novom Sadu, i vizijom da postane vodeća kompanija u ovoj branši.

Godine 2008. postali su i ovlašćeni uvoznici i distributeri tonera marke Elfotec i tonera marke Integral, najkompatibilnijeg tonera na svetskom tržištu.

 

AIGO BUSINESS SYSTEM

 

AIGO BUSINESS SYSTEM je jedna od vodećih kompanija u oblasti informacionih tehnologija, koja punih 10 godina uspešno posluje na tržištu Srbije i regiona. Zauzima mesto lidera u oblasti printing poslovanja, a podjednako veliki uspeh beleži u oblasti optimizacije poslovne štampe, realizacije kompletnih IT rešenja, integracije sistema, pružanja usluga informatičkog konsaltinga, servisa i podrške u cilju rešavanja poslovnih potreba svojih kupaca/korisnika.

 

 

Ove godine, AIGO Business System, zajedno sa kompanijom Atom partner, predstavlja posetiocima sajma Grafima neke od najnovijih modela štamača iz oblasti produkcione i office štampe. U pitanju su tri modela iz Xerox produkcionog portfolia (Xerox Versant 180 najnoviji model, Xerox C/60, Xerox D1259), kao i office multivendorski program Canon, Xerox, HP, Lexmark i novi model Epson Work Force Pro WF-C869RDTWF.

Posetioci imaju priliku da od expertskog tima ove komopanije dobiju sve informacije i konsultacije vezane za izložene modele štamparskih mašina.

 

WIZARD

 

Delatnost kompanije WIZARD ELECTRONIC vezana je za oblasti ozvučenja, rasvete, LED ekrana, LED dioda, traka (digitalnih LED traka), LED modula, specijalnih efekata, servisa i delova, rental, reklama i reklamnih artikala, Flight cases, kontrola i sl.

Na Grafimi 2017. predstaviće razlikčite modele providnih LED ekrana, digitalno prosvetljenih LED bilborda i sl.

 

SYMBOL

SYMBOL DOO izlaže na Grafimi već više od 20 godina u nizu.

(Izvor: grafima2018.talkb2b.net)

 

VAŽNE INFORMACIJE

HALE: Hala 4

ORGANIZATOR

BEOGRADSKI SAJAM

Aleksandar Pavić, koordinator

tel: +381 (0)11 2655-831

Ljiljana Andrejević, saradnik na projektu

tel: +381 (0)11 2655-121

e-mail: grafima@sajam.rs

DOMAĆIN SAJMA

EPSON

STATISTIKA 2017.

broj izlagača:      80 (9 inostranih)

izložbeni prostor:             3.500 m2

posetilaca:          7.000

DOBRODOŠLI U BEOGRAD!         

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.