Ginekološke ordinacije na Novom Beogradu: Top 5 po našoj preporuci

новембар 24, 2022

Odlazak kod ginekologa odnosno u ginekološke ordinacije treba da bude jedan od prioriteta savremenoj ženi. Savremenoj ženi je sve teže da se izbori sa izazovima savremenog života. Sa jedne strane je zahtev da se odgovori na tradicionalne uloge žene i majke, a sa druge strane su ubrzani poslovni život i karijera. Zbog sveta toga, fokus savremenog društva treba da bude na zdravoj ženi koja redovno ide na preglede i koja je srećna i zadovoljna.

Da bi vam odlazak lekaru odnosno do ginekološke ordinacije bio što prijatniji za vas smo iabrali ginekološke ordinacije gde ćete doći u zakazano vreme kada vama odgovara, koje će vam biti u blizini ako ste u tom kraju grada (takoreći usput) i u kojima rade stručni i kvalifikovani ljudi spremni da reše sve probleme sa kojima se suočavate.

Prevencija spasava živote

Da to nije uvek tako pokazuje negativna statistika koja pokazuje veliki broj oboljenja sa stravičnim ishodima, koja bi svakako mogla da se spreče redovnim pregledima i redovnim odlaskom kod lekara.

Da li znate da u Srbiji svakoga dana najmanje jedna žena umre, a 4 žene obole od raka grlića materice? Sa oko 1300 novoobolelih i oko 500 umrlih žena, rak grlića materice je drugi vodeći uzrok oboljevanja i četvrti je uzrok umiranja od raka među ženskom populacijom u Srbiji. Ne treba ni pominjati da smo po ovim parametrima vodeći u Evropi i da zauzimamo neslavno prvo mesto.

Stručnjaci poručuju da se većina oboljenja leči ukoliko se rano otkrije, a to je moguće samo redovnim pregledima odlaskom u ginekološke ordinacije.

Profemina

Ova ginekološko-aušerska klinika nalazi se na Novom Beogradu i u prijatnom i arhitektonski nagrađivanom enterijeru pruža ženama individualan pristup prilikom redovne kontrole ili komplikovanog lečenja. Vrhunski tim stručnjaka iz raznih specijalističkih oblasti je tu da vam pomogne da dijagnostikujete problem i rešite manje ili više komplikovane slučajeve.

U ovoj ginekološkoj ordinaciji pažnja je posvećena svim uzrastima sa specijalnim pregledima namenjenim svakom pojedinačnom uzrastu.

Ginekologija: kontrolni ginekološki pregledi, kolposkopski pregledi, PAP bris, prevencija raka grlića materice, HPV testiranje, ultrasonografija, Color Doppler ultrazvuk, priprema za trudnoću, kontracepcija, hormonski status, abnormalne trudnoće…

Menopauza: godišnje ginekološke kontrole, hormonska terapija, seksualna disfunkcija i bolni odnosi, prevencija raka grlića materice i raka dojke, plasiranje pesara i održavanje…

Svetovalište za mlade: prvi ginekološki pregled, edukacija, konsultacije, pomoć kod menstrualnih problema, bolni neredovni ciklusi, policistični jajnici, dijagnostika urođenih anomalija, kondilomi, seksualno prenosive bolesti (savetovalište i lečenje)…

Akušerstvo: priprema za trudnoću, visokorizične trudnoće, ultrazvuk, rani fetalni skirining, Color Doppler ultrazvuk, priprema za porođaj, vaginalni porođaj nakon carskog reza, epiduralna anestezija, pregled nakon porođaja…

Ginekos Plus

Privatna lekarska ordinacija kojoj je krajnji cilj zdrava i srećna žena. Ljubaznost najboljih stručnjaka i vrhunska oprema zajednički stvaraju mesto od poverenja koje će moći da se suoči i sa najizazovnijim zadacima. Međutim, primarni cilj je zdravstvena zaštita žena koja obuhvata prevenciju, dijagnostiku i lečenje ginekoloških oboljenja. Ako tražite mesto koje odlikuje kvalitet, posvećenost i diskrecija, to je ovo mesto na Novom Beogradu.

Evo samo nekih od pregleda kojima možete da se prepustite: ultrazvučni pregled karlice, ultrazvučni pregled dojke, pregledi u trudnoći, kolposkopija, PAPA test, otklanjanje kondiloma, brisevi, endokrinološke promene.

Takođe bave se i sve većim problemom kod nas – uklanjanjem i lečenjem steriliteta.

Alfa medica

Na Novom Beogradu se nalazi i veliki broj poliklinika koje na jednom mestu omogućavaju niz različitih specijalističkih pregleda namenjenih celoj porodici, a među njima i ginekološke preglede. Idealno je ako želite sve da proverite, napravite generalni sistematski pregled i uključite i preventivne godišnje preglede za zdravlje žena.

Ovde pored anamneze, možete da uradite i niz ginekoloških procedura i testova kojima se tačno utvrđuje zdravstveno stanje pacijentkinje – u kakvom je stanju reproduktivni sistem, da li je potvrđeno prisustvo bakterija, virusa ili neke bolesti.

Osim toga u klinici se bave i profesionalnim vođenjem trudnoće – svi pregledi, laboratorije i analize se mogu uraditi na jednom mestu. Za parove kojima izostaje trudnoća i pored redovnh seksualnih odnosa pristupa se sa dijagnozom steriliteta, koje se detaljno ispituje i daju instrukcije za dalje lečenje.

Hormonalne promene u menopauzi mogu dovesti do niza drugih zdravstvenih problema. Stoga je bitno da menopauzu prolazite sa vašim ginekologom uz prave savete koje će uticati na bolje raspoloženje i generalno zdravlje žena.

Međutim, ono najznačajnije su preventivni ginekološki pregledi koji imaju presudni značaj za rano otkrivanje bolesti. Redovni ginekološki pregledi su obavezni jer mogu sprečiti i zaustaviti sve veći porast malignih bolesti ženskih reproduktivnih organa i drugih patoloških poremećaja.

Akugin (akušerstvo i ginekologija)

U samom nazivu se krija misija i ideja vodilja ove ginekološko-akušerske ordinacije na Novom Beogradu. Pre svega to su akušerstvo i ginekologija, ali i i akupunktura u ginekologiji, što je nešto sasvim novo što se pojavilo kod nas. U ovoj ordinaciji se istočna medicina prihvata ravnopravno sa zapadnom sa ciljem za celovitim pristupom zdravlju koje dovodi do fantastičnih rezultata kod žena i trudnica.

Takođe, ovde se pažnja poklanja i mlađim pacijentima, naročito onima sa teškim ginekološkim problemima u dečjem ili adolescentskom dobu.

Dečija ginekologija se bavi praćenjem razvoja reproduktivnog sistema i lečenjem poremećaja u ranom uzrastu (do 10. godine) kod devojčica sa genitalnim krvarenjem, sa razvojem sekundarnih polnih odlika, sumnje na prisustvo stranog tela ili na tumore genitalnih organa. Adolescentska ginekologija obuhvata probleme u nešto starijem uzrastu i bavi se nizom problema.

Što se tiče praćenja trudnoće, pacijentkinje ovde mogu odraditi većinu pregleda, počevši od ultrazvuka, pa do niza pregleda i ispitivanja kako bi rezultat trudnoće bili zdravo i srećno i dete i majka.

Dea Donna

Ordinacija Dea Dona ima doktorku Jelenu Bosiljkić – Pešić koja je na čelu uspešnog, ambicioznog i stručnog tima se nalazi u naselju Belville i svojim pacijentkinjama nudi niz specijalističkih pregleda. Evo samo nekih koji su na raspolaganju u prijatnom ambijentu, u zakazanom terminu:

  • Ginekološki pregled i ultrazvučni pregled
  • Kolposkopija i PAPA test
  • Bakteriološke analize
  • Folikulometrija
  • Utvrđivanje i praćenje trudnoće
  • Kardiotokografija CTG
  • Pregled dojki
  • Intervencije visokofrekventnim radiotalasnim nožem: uklanjanje kondiloma, polipektomija, biopsija grlića materice

Novi Beograd je deo grada koji ima dobro razvijenu strukturu metropole, pa samim tim predstavlja idealno mesto za duži ili kraći boravak. Ukoliko planirate da baš u ovom delu grada budete smešteni, pogledajte na sajtu www.belano.rs strukturu i pozicije najboljih stanova koje možete iznajmiti na dan.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.