GDE POPITI NAJBOLJI SMOOTHIE U BEOGRADU

мај 30, 2023

Smoothie osvežavajući hranljivi i zdrav napitak postaao je savršena užina ili obrok u savremenom načinu života. Iz dana u dan, godine u godinu, postaju sve popularniji među ljudima koji vode računa o dnevnom unosu nutritijenata iz voća, povrća, mleka ili jogurta.
Bez obzira da li smuti konzumirate ujutru umesto doručka, posle treninga ili ga odabirate kao omiljeni dezert, smutiji su vaš savršeni saveznik u vođenju zdravijeg života. Predstavljamo vam gde da popijete najbolji smoothie u gradu.


Šta je smuti?


„ Smoothie “ ili smuti je gusti napitak koji se pravi mešanjem voća, povrča, soka, mleka, jogurta, vode ili nekih drugih dodataka koji se kombinuju sa ovim namirnicama. Sastojci se najčešće stavljaju u blender od čega se pravi napitak guste kremaste strukture. U smuti se često dodaju orašasti plodovi, protein u prahu ili začini.
Može se fantastično kombinovati sa raznim namirnicama i biti neizostavni deo neke zdrave dijete. Kombinovanjem različitih namirnica, omogućava se da smuti bude bogat hranljivim sastojcima, vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima.
Iako se smuti uvek servira svež, letnje verzije prave sa ledom, ili se može staviti zamrznuto voće što će ga učiniti dodatno osvežavajućim.


Nastanak smutija


Iako izuzetno popularan, smuti nema dugu istoriju i tradiciju. Njegova istorija postoji svega nekoliko decenija.
Naziv smootihie potiče od engleske reči „ smooth “ što znači kremasto. Ime je nastalo po teksturi koja nastaje kada se izblendaju sastojci.
Koncept mešavine voća i povrća nastao je 1960. godine. Američki biznismen i kuvar Steven Kuhnau se smatra kreatorom smutija. On je 1973. godine osnovao lanac „ Smoothie King“ gde je prvi put napitak od voća i povrća nazvan smoothie. Tokom osamdesetih godina postajali su alternativa gaziranim sokovima, i počeli su se služiti u mnogim ugostiteljskim objektima kao zdrava varijatna napitka zahvaljujući kom se unose značajne količine voća i povrća u tečnom stanju. Devedesetih godina, smutiji stiču popularnost na globalnom nivou. Pojavljuju se prve verzije smutija za pripremu kod kuće. A otvaraju se i prvi smuti barovi. Ulaskom u 21. Vek i smutije je doživeo svoj vrhunac. Postao je planetarno rasprostranjen, lako dostupan u raznim oblicima na velikom broju mesta. Pa tako da smuti osim u kućnim uslovima ili kafićima, možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane, marketima. Nastali su najrazlićitije varijante smutija od kojih se izdvajaju proteinski i veganski smutiji.


Popularnost smutija u fitness svetu


Smutiji su postali omiljeni napitak kada su sportisti u pitanju, a izuzetno su ih prihvatili i rekreativci. Postoji jedna zanimljiva priča koja godvori o jednostvnosti eksperimentisanja i mešanja ukusa.
Jednom prilikom, jedna dama je ušla u smoothie bar i naručila smuti od voća i povrća. Obzirom da je bila gužva, barmen je ubacio umesto banane šargarepu. Kada je gošća probala primetila je da je neobično i drugačije jer je taj napitak konzumirala svaki dan. Kad joj je konobr objasnio svoju grešku. Nasjmejala se i oduševila. Objasnila mu je da je od tog dana taj smuti sa šargarepom njen omiljeni napitak i dala mu ime „Nesvakidašnji sok“
Svi smootihe barovi iz preporuke nalaze se u blizini Belano apartmana. Pa ukoliko ste odabrali neki od smeštaja iz naše ponude, neće Vam biti problem da imate u samoj blizini svoj omiljeni smoothie bar.


Gde popiti najbolji smoothie u Beogradu?

  1. Smoothie & Juice shop – Ovo simpatično mesto specijalizovano za pravljenje najboljih smutija nalazi se u centru grada. Nudi fenomenalan izbor kombinacija voća i povrća.
  2. Elixir juice bar – Ovaj vitamin bar kako sami sebe nazivaju nudi izuzetne smutije koje pripremaju po specijalno biranim recpturama. A možete i sami kombinovati ukuse. Osim u centru grada. Ovaj bar možete pronaći i u tržnom centru Ušće.
  3. Fit bar – Ovaj omiljeni bar zdrave među Beograđanima je možda svoju poziciju i dobio jednim delom po izboru neverovatnih kombinacija i ukusa svojih smutija. Oni govore sami za sebe. Naš izbor bi bio purpule heart ali koji god da probate nećete pogrešiti. Obzirom da fit bar postoji na više lokacija potražite sebi najbližu.
  4. Garden Juice bar – Omiljeno mesto poslovnih ljudi kojima nedostaje energija. Ovo predivno autentično uređeno mestašce nudi Vam izuzetnu ponudu osveženja. U svakom trenutku će Vam ponuditi smoothie u više od dvadeset različitih sočnih ukusa.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.