Games.con – trodnevni festival za pasionirane gejmere

новембар 18, 2022

Ako si pasionirani gejmer, verovatno si čuo da se posle dvogodišnje pauze izazvane korona virusom, na Beogradski sajam vraća najveći gejming festival na Balkanu.

Mesto odlične zabave, video-igara i pop kulture biće otvoreno za sve zainteresovane posetioce i takmičare od 25. do 27.11. Imaćeš priliku da zajedno sa svojim starim i novim drugarima pokažeš gejmersko umeće, saznaš nešto novo, odlično se zabaviš, a možda i osvojiš neku vrednu nagradu.

Pod nazivom #levelovatisemora (a što se mora nije teško) Games.con će i ove godine ugostiti najbolje igrače na Balkanu, svojevrsne legende za tastaturama, koji će svoje veštine i umeća pokazati sa sebi ravnima. Ako si i ti jedan od onih koji sate provode ispred kompjutera prelazeći nove nivoe, ako su i tebi video-igre strast, dođi na Beogradski sajam na Games.con. Jednodnevne ulaznice koštaju 850 dinara, dok su trodnevne za sve dane festivala samo 1500 dinara. Možete ih kupiti na prodajnim mestima Gigs tix-a ili onlajn.

Evo kakav te roler-koster radosti i uzbuđenja čeka na festivalu.

Board games

Šah, Ne ljuti se čoveče, Mice? Ni nalik.

Svaka čast ovim klasicima igara na tabli, ali Games.con je pripremio takmičenja i turnire u novim i uzbudljivim igrama koje okupljaju sve veći broj mladih u Srbiji.

Ove godine vas na Games.con festivalu čeka godišnji turnir Warhammer Age of Sigmar, Klask Serbia turnir (prijavite se, nije potrebno predznanje, samo brza ruka i jaki refleksi) i Magic the Gatering turnir. Ovaj poslednji će biti memorijalni, igra se u čast Srđana Mojsića – Mojsija, legende zadužene za popularizaciju najbolje katične igre u Srbiji.

Esports games

Gejming je rastuća industija koja sveke godine na globalno tržište ibaci čak 10000 novih igara. Iako su žanrovi video-igara nekada bili prilično jasni, danas to jednostavno nije slučaj. Danas postoji veći broj žanova i podžanrova koje treba razumeti, posebno pošto programeri igara mešaju različite vrste na nove neočekivane načine. Sve da bi nama bilo zanimljivije i da bismo se duže zadržali na nekoj platformi. Što mi i činimo, svakako.

Ove godine na Games.com festivalu imaćete prilike da okušate svoja znanja i „ukrsitite koplja“ sa vršnjacima u svojim omiljenim pucačkim i strateškim igrama kao što su Valorant, League of Legends i čuveni klasik Counter Strike.

Za one koji nisu ljubitelji pucačkih igara, tu je PES, Fifa 2023 i Rocket League. U duhu Svetskog prvenstva u fudbalu, povedite svoje timove u nove pobede

Za one koji nisu ljubitelji pucačkih igara, tu je PES, Fifa 2023 i Rocket League. U duhu Svetskog prvenstva u fudbalu, povedite svoje timove u nove pobede

Za one koji nisu ljubitelji pucačkih igara, tu je PES, Fifa 2023 i Rocket League. U duhu Svetskog prvenstva u fudbalu, povedite svoje timove u nove pobede

Prateći program

Ljubitelji video igara imaće priliku da saznaju sve o novitetima iz gejming industrije, da se oprobaju u najnovijim igrama, ali i da odmere svoje veštine na mnogim e-sports turnirima. Igre poput CS:GO, eFootball, FIFA, Brawl Stars i Mortal Kombat rezervisane su za one sa takmičarskim duhom, a pobednike očekuju vredne nagrade!
Za sve uživaoce popularne kulture rezervisana je široka lepeza najpopularnijih stripova, knjiga, filmova i serija vodećih svetskih franšiza kao i bogat muzički program koji neće ostaviti ravnodušnim ni najtananije umetničko čulo.
Tech fanatici moći će da uživaju u poslednjim rečima tehnologije, a sve one koji vole da se igraju očekuje mnoštvo društvenih igara i kvizova, dok će ekipe koje vole timski rad imati prilike da se pokažu u Escape room-u. Ali to nije sve! Na Games.con-u će se održati i Cosplay takmičenje, gde će posetioci događaja moći da prikažu svoju kreativnu stranu, kao i market Square, turnir u mačevanju i još mnogo bogatog programa.

Raspust se bliži, vreme je sve hladnije i sasvim je normalno da ovaj vremenski gap iskoristimo za virtuelne relaksacije. Međutim, kao što ne treba preterivati u bilo čemu, tako ne treba preterivati ni u video-igrama. Zapravo, idealno je da dođete na trodnevni festival Games.con, a potom se vratite popravljanju ocena, jer nećete stići ni da trepnete, kad eto polugođa.

Za mame i tate

Video-igre su fenomenalna stvar, i kada se sa njima ne preteruje, mogu biti veoma podsticajna za razvoj mnogih dečijih sposobnosti. Izvucite maksimum iz video-igara i povedite dete na ovaj uzbudljiv takmičarski festival. Ovde se deca i odrasli igraju, razmišljaju, stvaraju i komuniciraju sa svojim timom. I pre svega, dobro se zabavljaju. Ukoliko vam je potreban smeštaj za boravak u Beogradu, pronađite najbolji porodični apartman na sajtu agencije Belano.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.