Festival Nauke u Beogradu 2018.

децембар 3, 2018
festival nauke

Jedan od omiljenih festivala ponovo se odvija u neposrednoj blizini Belano apartmana i smeštaja koje vam nudimo širom Beograda!

U pitanju je Festival nauke u Beogradu!

Cilj Festivala nauke u Beogradu je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

KADA: 29. novembar – 2. decembar 2018. // Od 10 do 19 časova

Link: www.festivalnauke.org

Gde: Hale 3, 3A i 5

XII Festival nauke

Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja, održaće se na Beogradskom sajmu u halama 3, 3a i 5 od 29. novembra do 2. decembra 2018. godine sa temom „Zemlja budućnosti“. Na festivalu će učestvovati više od 60 naučih i obrazovnih institucija, udruženja ali pojedinaca iz Srbije i iz inostranstva.

Učenici osnovnih i srednjih škola su najbrojniji posetioci, pa su i sami organizatori vremenom prilagodili delove programa baš njima. A ko su odrasli koji nas posećuju samostalno? Šta je zajedničko za sve posetioce, odrasle ljude i decu?

 

Odgovor je bio prilično jednostavan – profil svih posetioca zapravo nije ograničen godinama, njih vežu mašta, dobro raspoloženje, neprekidna želja za novim saznanjima i nestrpljivost u prikupljanju informacija o tačnom pulsu planete na kojoj živimo, a i šire.

 

Poruka organizatora – Zemlja budućnosti

 

Kada razmišljate o budućnosti, šta tačno zamišljate? Da li je budućnost ispunjena gradovima na nebu? Da li ćemo u ne tako dalekoj budućnosti letovati na nekoj drugoj planeti ili ćemo pak biti prinuđeni da se preselimo tamo? Da li za nas uopšte postoji „druga planeta“?

Do kraja ovog veka na Zemlji će živeti skoro jedanaest milijardi ljudi i pritisci za dostupnost resursa biće ogromni. Upravo zbog toga, krajnje je vreme da naučimo kako da je sačuvamo! Sledećih desetak godina biće od presudnog značaja za donošenje drastičnih promena zahvaljujući kojima bi čovečanstvo moglo da dočeka nove vekove i milenijume. Vremena je sve manje, baš kao što su na izmaku i prirodni resursi od koji zavisimo svi mi. Kako onda da ih iskoristimo na pravi način? Kako da upregnemo tehnologiju tako da bude u službi naše planete i svih nas koji živimo na njoj? Šta za Zemlju može da uradi pojedinac, a u čemu ćemo biti najbolji ako udružimo snage?

Zato razmislite još jednom. Kada govorimo o budućnosti, možda nije pravo pitanje šta tačno zamišljate, već šta ćete da uradite za nju? Ona ne treba da bude mračna. Može da bude sasvim zelena! Mora da bude za sve nas. I počinje upravo sada! Dobrodošli u budućnost.

 

 

Ulaznice

 

Festivalske karte, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti na EVENTIM prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanje manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta karte će moći da se kupe i na samoj lokaciji – Beogradskom sajmu.

Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u halama 3 i 3a, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena Naučno-fantastična bina. Broj mesta za program na bini je ograničen i ulaz je moguć do popunjenja kapaciteta hale.

Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

Poslednji dan festivala, nedelja 2. decembar, organizovan je kao Porodični dan, specijalno osmišljen za druženje uz naučnu zabavu za celu porodicu.

 

FESTIVAL NAUKE KAO OBAVEZNA AKTIVNOST UZ ŠKOLSKI PROGRAM

 

Više od polovine publike Festivala nauke čine školske posete zbog čega je program festivala namenjen upravo dopuni školskog programa.

Festival nauke je prošle godine na Beogradskom sajmu posetilo više od 30.000 ljudi, dve trećine posetilaca je bila školska publika iz cele Srbije kao i osnovne i srednje škole iz regiona. Više od 650 naučnih demonstratora iz 50 naučno-obrazovnih institucija potrudili su se da predstave nauku na zanimljiv, inspirativan i poučan način sadržajem koji je bio podeljen u nekoliko programskih celina: interaktivne postavke, Naučno-fantastična bina, Ekspertinejdžeri, radionice i izložbe.

S obirom na to da organizatori imaju već preko 10 godina iskustva u promociji kulture i nauke, veliko iskustvo u animiranju mladih, festivalski program je iz godine u godinu sve bolji i prilagođeniji ovoj ciljnoj grupi. Iz ovog razloga posetu Festivalu nauke možete iskoristiti kao dopunu programu na kom trenutno radite, kao mesto na kojem se eksperimenti iz udžbenika izvode uživo i gde se učenicima pruža prilika da u njima i sami učestvuju.

 

 

Zemlja budućnosti

 

Vreme je za još jedan uzbudljiv, spektakularan i upečatljiv FESTIVAL NAUKE kojim ćemo pomeriti granice, postaviti neka važna pitanja i zajedno s tobom krenuti u potragu za odgovorima. Jer nauka, od hemije do kosmologije, od psihologije do fizike, kroz sve naučne oblasti objašnjava svet oko nas, sistematizuje sakupljena znanja i razvija naše kritičko razmišljanje.

 

Vođeni radoznalošću, inspirisani svakim detaljem sveta oko nas, uvek raspoloženi da eksperimentišemo, probamo i ispitujemo, radujemo se da rastemo s budućim festivalima. Mi našu supermoć i inspiraciju crpimo iz pitanja i odgovora, iz zainteresovanosti za sada i ovde, sve vreme, neprekidino zagledani u daleku budućnost.

 

Pogledajte zone Festivala

 

Nauka bez prestanka – za uzrast 7+

 

Pakuj kofere, vodimo te na zanimljivo putovanje! Na tebi je samo da izabereš da li želiš da se otisneš visoko do svemirske stanice ili da zavrtiš vremeplov unazad čak do mezozoika. Da li na tom putu želiš da naučiš kako da se snađeš u divljini ili kako da preživiš u svetu bez čiste, pitke vode? Naše interaktivne postavke omogućiće ti da se upustiš u najrazličitije naučne avanture, jer Zemlju budućnosti možeš da istražiš i doživiš na bezbroj načina!

 

Naučno-fantastična bina -za uzrast 7+

 

Na našoj Naučno-fantastičnoj bini svake godine pretvaramo sasvim obične predmete u neverovatno moćne naučne instrumente, a složene naučne procese i formule prevodimo u eksplozivne igre. Sve to radimo i ove godine, ali ovaj put akciju dižemo na sasvim novi nivo! Čekaju te gosti iz Češke, SAD, Poljske, Estonije i Francuske, kao i genijalni domaći naučnici koji su spremni da ti oduzmu dah čak i pre nego što se podignu zavese. Zato drži otvorene oči sve vreme, jer ne želiš da propustiš nijedan deo ovog naučnog spektakla!

 

Ekspertinejdžeri – za uzrast 7+

 

Nikad nije suviše rano, ali ni kasno, da se poigraš sa naukom i otkriješ koliko je svet znanja zapravo jedno uzbudljivo igralište! A kada su igra i nauka u pitanju, najbolji vodiči kroz Zemlju budućnosti biće ti naši Ekspertinejdžeri – školarci iz cele Srbije koji imaju prilično originalna i neretko sasvim inovativna rešenja za brojne probleme. Njihovi eksperimenti i izumi ostaviće te bez daha, a njihov radoznali um i veliki osmeh nateraćete da se prepustiš ovoj velikoj naučnoj avanturi.

 

Mala bina

 

Ovo je mesto na kojem ćeš saznati više o nekim prilično važnim stvarima, ali na svež, nov i zanimljiv način koji će ti zagolicati um. Igramo se naučnim teorijama i pojmovima i ispitujemo kakva ih sudbina čeka u Zemlji budućnosti. Da li će se ostvariti, da li će biti prevaziđeni? Naravno da i tebe pozivamo da se priključiš i učestvuješ u predavanjima i debatama, jer nikad ne znaš kojom svojom rečju i idejom možeš da daš svoj doprinos oblikovanju naše planete u bolje, zelenije i lepše mesto za život!

 

Mala zona – za uzrast 7+

 

Nikad nije suviše rano da se mališani zaljube u nauku.

Zapravo, što pre zasijaju naučne iskre, to samo znači da će duže od ostalih biti deo šarenog naučnog sveta!

U Maloj zoni najmlađe posetioce Festivala nauke dočekuju brojne maštovite radionice i graonice koje će im na prikladan način pokazati na koji način nauka pokreće svet oko nas, kao i nas same.

 

festival nauke

 

ORGANIZATOR

 

CENTAR ZA PROMOCIJU NAUKE I UMETNOSTI FENOMEN doo

Adresa: Mišarska 10, 11000 Beograd, Srbija

Telefon: +381 (0)11 4077 573

e-mail: kontakt@festivalnauke.org

 

BELANO Kontakt

Ukoliko dolazite u Srbiju kako biste posetili ovaj sjajni događaj za celu porodicu i tražite apartman u Beogradu ili stan u centru grada kako biste proveli vreme sa porodicom, u paru ili poslom, želite preporuku za to gde da pronađete jeftin smeštaj u Beogradu ili se opustite uz dobru muziku, za sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

stan na dan u beogradu

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

 

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.