EKOPARK BEOGRAD – ODLIČNO MESTO ZA IZLET IZ BEOGRADA

јануар 6, 2021

Mnogi stanovnici Beograda i njegovi gosti, požele često da izađu iz urbanog okruženja u zelenilo obližnjih izletišta, kao što su Košutnjak, Topčider, Avala ili Kosmaj. Posetioci srpske prestonice koji u nju stignu i iznajme stan na dan na nešto duže, svakako bi želeli da istraže Beograd detaljnije.

Zato su zaposleni u agenciji Belano, koja u svojoj ponudi ima izuzetne stanove i apartmane za izdavanje, svakodnevno na raspolaganju svojim klijentima kako u vezi smeštaja, tako i da bi im se našli na usluzi prilikom organizacije i izvođenja izleta van Beograda. Jedano od takvih „bekstava“sa gradskog asfalta u prirodu, može biti odlazak u interesantni EkoPark koji se nalazi  na samo 12 km od centra Beograda. 

EkoPark pripada naselju Beli Potok, koje se nalazi na opštini Voždovac. To je jedno od najstarijih naselja na teritoriji Beograda, poznato još iz Neolita i vinčanske kulture, o čemu različita arheološka nalazišta.

Tu je, sa lepim pogledom na Avalski toranj, nastalo jedinstveno imanje koje se prostire na površini od 7 hektara. Od toga je 2 hektara pod voćem (više od 900 sadnica raznovrsnih biljnih kultura), na jednom hektaru se gaji preko 30 vrsta različitog povrća, a vlasnici su posebno ponosni na jagode sorte Senga Sengana, sa zasađenih 4000 sadnica na osunčanoj padini. Imanje krase i jezero, brojni potočići, viseći most, ribnjak, preko 1000 čokota grožđa i mini zoo vrt sa brojnim domaćim životinjama sa kojima se gosti mogu poigrati.

Mladi par Beograđana, roditelji četvoro dece, želeli su da stvore ambijent za svoje prijatelje i prijatelje njihovih prijatelja, koji će ih udaljiti od gradskog smoga, nezdrave hrane, zavisnosti od tehnologije. Ambijent koji će biti blizu grada, a ipak tako daleko…

EkoPark Beograd, nastao je tako iz potrebe da se vratimo našoj pravoj prirodi, organskoj proizvodnji, kontaktu sa zemljom i životinjama, ali ipak ostanemo nadohvat urbane sredine.

U sklopu imanja nalazi se izuzetan restoran koji nudi domaće i organske specijalitete za nezaboravna druženja (proslave rođendana, manja venčanja, devojačko, momačko veče i druge svečanosti) uz probrana vina iz bogate vinoteke i domaće kolače. U EkoPark Beograd se može posetiti svakog radnog dana i vikendom. Tamo treba otići sa porodicom i prijateljima na celodnevni izlet u prirodu.

Ovo je mesto gde se može štošta naučiti o uzgajanju grožđa i vina u organskom vinogradu, ili o tome šta je to spororastuće povrće (paradajz, kupis, karfiol).Može se prošetati šumom i usput nabrati šaka organskih malina ili jagoda, može se oprobati u rekreativnom pecanju sa ekipom ili samo uživati poredjezera.

Ulaganje u zdravlje i promenu stečenih navika su deo „zelene strategije“ da bi se kroz piknike i zabavu na otvorenom i mladi uključili u zdrav život u prirodnom ambijentu.

Osnivači EkoParka učinili su sve da farmu domaćih životinja i razne organske sadnice voća i povrća učinine dostupnim svim posetiocima, deci i odraslima.Ovdesvako sopstvenim rukama može ubrati voće i povrće koje prirodno dobro miriše, pokupiti jaja guske, patke ili koke, videti kako se muzu koze i dobija mleko i odmah ga probati. Sve je osmišljeno tako da nestane svaka agresivnost i stres.

Igra sa životinjama, boravak na otvorenom, žubor potočića, cvrkut ptica, uz organske gastronomske zalogaje učiniće da EkoPark Beograd postane mesto gde se odlazi kada je potrebna brza i lagana regeneracija tela i duha i punjenje baterija u prirodnom okruženju.

EKOPARK BEOGRAD – ZABAVA ZA DECU

Mnogo gradske dece nema priliku da razume i doživi život i seoske aktivnosti, da bude u kontaktu sa zemljom i zavoli životinje. EkoPark Beograd će im to omogućiti na zabavan način, bez obzira na njihov uzrast. Naučiće da jašu konja, družiće se sa domaćim životinjama na farmi, igraće se u prirodi, učestvovaće u kreativnim radionicama, braće voće i zabavljati se na čistom vazduhu.

Naravno, na imanju EkoPark Beograd mogu se organizovati proslave dečijih rođendana. Od brojnih sadržaja za decu izdvajamo: jahanje konja, mini ZOO vrt sa ukrasnim pticama, dve dečje igraonice na otvorenom, dečja kreativna radionica u zatvorenom prostoru, pecanje, ribnjak sa ukrasnim ribama, kafić pored jezera, bar na otvorenom i još mnogo toga.

Proslave rođendana su u dogovoru sa gostima praćene i podržane profesionalnim animatorima i zaposlenima koji brinu o bezbednosti dece i pomažu im u kreiranju njihovih igara. Profesionalno osoblje restorana takođe će se potruditi da svi gosti dobiju vrhunsku uslugu, uz pogled na Avalu, jedinstven u Beogradu

EKOPARK BEOGRAD – TIM BILDING I POSLOVNA DRUŽENJA

U sklopu imanja, pored restorana njegove velike terase, poslovnoj klijenteli je na raspolaganju i multifunkcionalni prostor sa svom potrebnom tehnikom za poslovne sastanke, konferencije, događaje i „team building”. Ovaj prostor sa pogledom na park i volijeru sa ukrasnim pticama, može primiti do 100 ljudi.

Iskustvo poslovnog sveta pokazalo je da s vremena na vreme treba osvežiti i promeniti mesto sastanka, konferencijskih okupljanja, raznih  biznis planiranja… Svakako da je i team building”kreativniji i produktivniji, ako se radu pridodaju različita takmičenja i zabava.

Oslobađanje zaposlenih od pritiska kancelarije, veštačkog svetla, zatvorenog prostora sa malo kiseonika, delovaće blagotvorno na promenu percepcije, osećaja zajedništva i poverenja i pospešiti mnoge biznis ideje. A kada se poslovna ekipa okupi oko trpeze i otkrije prave ukuse i prema hrani, to će ih još više zbližiti. Iz EkoParka u Beograd će se vratiti u drugačijem rapoloženju, puni dobre energije i raspoloženi za rad. Ovakva druženja doprinose čvršćim vezama unutar tima, koje se stičukroz zajednička iskustva i doživljaje.

EKOPARK – ORGANSKI PROIZVODI

Zdravo tlo je temelj zdrave poljoprivrede. Održavanje zemlje zdravom je najvažniji prioritet u poljoprivrednoj praksi EkoParka. Zdrav plodored i prirodno đubrivo(kompostiranje), ključni su za stvaranje plodnog zemljišta.Zbog toga je održiva i zdrava poljoprivreda strast zaposlenih na ovom imanju. Sa puno ljubavi prema prirodi i životinjama oni garantuju da je sve što proizvedu, raslo prirodno.

Izučavajući stručnu literaturu, uz podršku profesora sa Poljoprivrednog fakulteta, početkom 2018. godine proširen je zasad pod jagodom i počelose sa takozvanim „vertikalnim” sistemom uzgoja. Pored dobijanja mnogo većeg prinosa po jedinici površine u odnosu na klasičan način gajenja, vertikalni sistem obezbeđuje bolji kvalitet, plod je čistiji, ravnomerno sazreva, uz uštedu vode, organskog đubriva i prostora, a berba je lakša. Sve je to urađeno sa ciljem da tokom cele godine EkoPark u ponudi ima sveže, zdrave i sočne jagode.

U povrtnjaku, omiljena biljka je paradajz sorte „volovsko srce”, godišnji prinos ove sorte paradajza je 10 000 kg. Naučna istraživanja dokazala su kako je paradajz najdelotvorniji kada se konzumira u obliku soka. Kada je u obliku napitka, poseduje posebne pogodnosti po čovekovo zdravlje: reguliše metabolizam, jača otpornost i izbacuje suvišnu tečnost iz organizma.

Sok od paradajza preporučuje se i kod premora, jer krepi i čisti organizam, a telo oslobađa od neprijatnih mirisa. Dobar je prirodni lek protiv prevremenog starenja, kašlja, plućnih bolesti i problema sa urinarnim traktom…

EkoPark – zeleno gnezdo nadomak grada prepuno radosti, aktivnosti i druženja, na kraju dana svakom posetiocu (i malom i velikom) daruje istinsko zadovoljstvo i želju da se ubrzo vrati na ovu idiličnu farmu.

I tako dalje, ne možemo vam baš otkriti sve tajne, ostalo ćete doživeti kada posetite EkoPark Beograd.  Ako se odlučite da stan na dan u Beogradu iznajmite preko agencije Belano, biće nam zadovoljstvo da vam pružimo sve informacije u vezi celodnevnog izleta o kome smo pisali u ovom tekstu, kao i svega drugog što bi vam moglo biti od koristi za prijatniji boravak u prestonici Srbije.Očekujemo vas u Belanu!

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.