Dresiranje i obuka pasa: Top 5 najboljih firmi u Beogradu

мај 4, 2022

Dresiranje i obuka pasa je fantastično rešenje ako ste se opredelili da čuvate psa u kući. Urbane sredine imaju svoje specifičnosti, pa je neophodno vašeg psa prilagoditi i što pre ga naučiti poželjnom ponašanju. To je jedan vid dresure koji je neophodan kako bi zajedničko vreme koje provodite sa ljubimcem bilo kvalitetno i srećno.

Postoji i drugi, napredniji vid dresure, kojima pribegavaju oni koji od pasa očekuju veće odgovornosti. Tako postoji obuka za pripremu pasa za takmičenja, dresura za čuvare, policijske ili lovačke pse.

Kakva god da je vaša potreba, neophodno je konsultovati stručnjake iz te oblasti, firme koje se specijalizovano bave dresurom i obukom pasa. Predstavljamo vam najbolje firme za dresuru pasa u Beogradu.

Škola za obuku i dresuru pasa Urban Dog

Škola za dresiranje i obuku pasa Urban dog obuku isključivo zasniva na pozitivnoj motivaciji, kroz igru i uz pomoć hrane i igračaka. Primena fizičke sile je zabranjena, pas se koriguje drugim tehnikama, kao što su autoritativno podizanje glasa, izostanak nagrade, nadvijanje nad psom. Treninzi su osmišljeni tako da vlasnik pasa može lako da uspostavi odnos sa svojim psom, a pas sa lakoćom izvršava naredbe koje mu se daju.

Urban Dog je kao što mu ime kaže, idealno mesto gde vaše štene možete naučiti osnovnim pravilima ponašanja i gde i vi kao vlasnik možete da dobijete ispravne smernice o vaspitanju svog ljubimca.

Postoji dva tipa obuke. U radionici „Školarac“ se podučavaju vlasnici koji prvi put čuvaju pse ili oni koji čuvaju pse koji nemaju socijalno prihvatljvo ponašanje. Naučićete da ispravno izgradite odnos sa psom, puno teorijskog i praktičnog znanja. Za razliku od ostalih firmi, ovde vi učestvujete u dresuri vašeg psa, bivate zajednički podučavani sve vreme dok traje radionica. Vežbe koje će te usavršiti sa svojim psom su:

  • Vođenje psa sa i bez povodnika;
  • Komanda sedi i lezi uz ometanje;
  • Komanda sedi i lezi u pokretu;
  • Komanda dođi;
  • Socijalizacija psa.

Radionica „Akademac“ namenjena je za one koji žele viši nivo u dresuri. Oblik rada je i poligonski i u realnim sredinama, a u okviru nje se radi i priprema za polaganje               IPO BH ispita. To je u mnogim zemljama EU neophodan sertifikat za čuvanje psa u urbanim sredinama. On konkretno znači da pas prati i sluša sve vaše komande i bez nagrade.

Urban dog se nalazi u parku Šumice, kod VIII gimnazije.

Dog Academy dresura pasa

Dog Academy je jedinstveni trening centar za dresuru pasa u kome ljubimci uspevaju da savladavaju različite korisne veštine i pritom se nauče lepom ponašanju, nezavisno od uzrasta ili rase. Profesionani vodiči nude pažljivo osmišljene treninge koji svakom vlasniku treba da pomognu da upotpune i učvrste veze sa svojim ljubimcem.

Treninzi koji su osmišleni u Dog Academy su različiti i sastoje se iz više sekcija:

  • Puppy trening –treninzi za vaspitanje i obuku štenaca koji su tek pristigli u vaš dom. Istina je da su neodoljivi, mali i radoznali, ali je takođe i istina da se neke stvari moraju naučiti od prvih trenutaka kada kroče u vaš dom. U Dog academy vam mogu pomoći da brzo prevaziđete period prilagođavanja i da što pre krenete da istinski uživate sa vašim ljubimcem.
  • Poslušnost i socijalizacija su neophodne discipline za život u gradskoj sredini. Najbolje je krenuti što ranije sa ovim treningom kako bi se pas što lakše uklopio u okolinu i kako ne biste imali problema tokom redovnih šetnji.
  • Trick trening je korak napred u dresuri psa ukoliko hoćete da naučite vašeg psa da izvodi razne trikove.
  • Trening odbrane i napada. Posebno je važan za rase pasa koji se i uzgajaju da bi bili čuvari i pratioci čoveka u lovu ili ratu.
  • Priprema pasa za izložbe. Prezentacija pasa na izložbama je standardna i zahteva iskusnu pripremu vašeg psa kako bi njegovi kvaliteti došli do izražaja. Dog academy ima višegodišnje iskustvo u pripremama pasa za izložbe i u prilagođenim obukama.

Još jedna pozitivna strana Dog academy je pansion za čuvanje pasa dok ste odsutni. Osim smeštaja i nege, uz maksimalni komfor, pažnju i brigu, vaši psi imaće i redovne šetnje i rad sa vrhunskim stručnjacima.

Dresura pasa Dog academy se nalazi u Ripnju, u opštini Voždovac.

GoDog firma za dresuru i obuku pasa

GoDog će vam pomoći da obučite vašeg psa kako biste ojačali međusobnu konekciju i povećali kvalitet zajedničkog života.Ovde se koriste jednostavne, proverene tehnike zahvaljujući kojima su psi poslušni, socijalizovani i motivisani. Postoji 2 tipa redovne obuke: GoDog Puppy – dresura šteneta i dresura pasa za kućne uslove.

Štene od 3 do 6 meseci je veoma zahvalno za obuku i vasitanje zahvaljujući kojima odrasta u dobrog psa. Obuka se odvija u Trening centru i sastoji se iz 5 dvočasa.

Dresura pasa kod kuće je namenjena samoj psihologiji psa. U ovom segmentu pas se uči osnovnim komandama, prolazi obuku s hranom, uspostavlja se dominantni autoritet, uči se socijalizaciji sa drugim ljudima i psima.

Nalaze se u Beogradu u ulici Petra Palavičinija.

Alfadog

Osnovani su sa osnovnom namenom obuke pasa za privatna lica i profesionalce. U zavisnosti od potrebe i želje vlasnika, Alfadog tim vrši dresuru pasa svih rasa za najrazličitije namene. Kroz obuku pripremaju pse za službene-policijske-vojne namene, sportske, lovačke, agility i lavinske pse, kao i specijalizovane namene: za detekciju i pronalaženje eksplozivnih naprava, opojnih supstanci, pronalaženje po krvnom tragu, pse za traženje tartufa.

Psi se obučavaju i za ring obuku, a vrši se i obuka za vodiče pasa. Besplatno možete dobiti savete o uzgoju, smeštaju, nezi i ishrani, ali i o prvim koracima osnovnog vaspitanja. U Alfadogu će vam pomoći da izaberete štene, rasu i starost jedinke, u zavisnosti od vaših potreba.

U smeštajnim jedinicama ovog centra psi su zbrinuti po svim preventivnim higijenskim merama i uz stalni veterinarski nadzor. Na kraju obuke se vlasniku predaje pasi predaje mu se video snimak sa obukom, odakle i sam može puno da nauči. Obuka može biti pansionska, kao dnevni trening ili kao kursni tip.

Nalaze se na putu za Novi Sad.

MN obuka pasa

Marija i Nikola su posvetili svoj život dresuri i obuci kućnih ljubimaca kako biste uspostavili harmoničan odnos sa njima i znali kako da postupiteu različitim situacijama. Rade na principima pozitivne stimulacije još od 2009. godine, među prvima u ovom delu sveta.

Obuka šteneta se vrši od onog trenutka kada uđe u vaš dom i to je idealno vreme da krenete sa dresurom. Pored osnovnih komandi, osnovna obuka koju ćete ovde dobiti je i socijalizacija psa, navikavanje na vlasnika, navikavanje na prosto u kome borave. Kroz igru i zabavu vaš pas će savladati odazivanje na svoje ime, dolaženje na poziv, navikavanje na povodac, hodanje pored vas, stajanje u mestu.

Kao rezultat njihove velike ljubavi i dugogodišnje prakse, nastala je knjiga „Moja prva šapa“ iz koje možete puno da naučite o zajedničkom životu sa psima. Nalaze se u Beogradu.

Za vreme dok je vaš pas prepušten profesionalcima na obuci, možete boraviti u nekom od mnogobrojnih pet friendly stanovima koje možete izdati na dan preko našeg sajta. Pogledajte ponudu Belano apartmana i uživajte u njihovom komforu, udobnosti i domaćinskoj atmosferi.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.