Dom za stara lica: Najbojih 7 u Beogradu po našoj preporuci

децембар 9, 2021

Loša stvar je da unuke ne viđate često, da nekada ne možete da se setite gde ste krenuli ili koji je datum, da se serije repriziraju u nedogled i da osobe sa kojima najviše pričate su voditelji sa TV ekrana. Dobra stvar je da se Slagalica emituje svakoga dana, da još uvek možete da se kandidujete za predsednika (pogledajte samo Ameriku) i da postoje mesta na kojima se prema vama odnose sa brigom i poštovanjem. Ako želite da budete u društvu, da pokažete ko je pravi velemajstor u šahu, ako želite da se okušate u tomboli ili fascinirate sve svojom gipkošću i toaletom – dom za stara lica u Beogradu su prava mesta za vas.

Dom za stara lica će Vam pružiti ugodan boravak, brižnu negu i simpatičnu i luckastu zabavu koju zaslužujete. 

PLAVI HORIZONTI

Plavi horizonti se nalaze na Dedinju, u urbanom i prostranom okruženju punom zelenila. Ovaj dom za stare posluje već 9 godina. Korisnici njihovih usluga posebno ističu luksuzno opremljene sobe i medicinsku i profesionalnu negu 24 sata. 

Nije lako poveriti brigu o onima koje volimo nekom drugom. Međutim, u ovom domu tim stručnih ljudi se potrudio da nemamo nikakvih dilema. Zdravstvena nega je na visokom nivou čak i kod intervencija koje nisu tako česte (hranjenje putem sonde, održavanje stome). Lekar specijalista je sastavni deo stručnog tima i redovno vrši provere vitalnih parametara.

Hrana je kontrolisana i prilagođena potrebama korisnika. Dozvoljeno je čuvanje manjih kućnih ljubimaca, što veliko dvorište i smeštajni kapaciteti dozvoljavaju. Društveni život je bogat, a boravak u domu udoban.


DOM ZA STARE VIVA

Ako tražite toplu atmosferu, srdačno osoblje, bezuslovnu negu i nekoga ko će se u potpunosti posvetiti starima, završili ste potragu. Dom za stare Viva nudi sve to i još mnogo više – veliko iskustvo u radu, posvećenost pojedincu, porodično i pozitivno okruženje.

Hrana se priprema u saradnji sa nutricionistom, a adekvatne terapije i redovni lekarski pregledi služe da bi se poboljšao kvalitet života. Dvorište je veliko i lepo uređeno, idealno za šetnju i odmor na čistom vazduhu. U slobodno vreme se organizuju turniri društvenih igara, muzički program, gledanje televizije. 


Medicinsku negu u potpunosti vode profesionalci. Zbog dugogodišnje saradnje, vozila Hitne pomoći dolaze direktno u slučajevima hitnih intervencija.

U ovom domu je moguće naći smeštaj i privremeno. Ako idete na godišnji odmor ili poslovni put i nema ko da brine o starijim članovima porodice, dom Viva otvara svoja vrata i pruža uslugu privremenog boravka. 

DOM ZA NEGU I SMEŠTAJ STARIH LICA SUNCE

Dom se nalazi na teritoriji opštine Čukarice, u mirnom delu Železnika i prostire se na čak 15 ari lepo uređenog dvorišta. Obroci se spremaju od zdravih namirnica u konsultaciji sa stručnjacima uzimajući u obzir zdravstveno stanje svakog korisnika. 


Stručno osoblje ovog doma čine lekar, medicinska sestra, negovatelji, higijeničar, kuvar, socijalni radnik i po potrebi dolazi stomatolog, ortoped, fizijatar, psiholog.

Kako bi korisnicima boravak u domu bio lep i ugodan organizuju se razne zabavne aktivnosti na mesečnom nivou. Korisnici mogu da uživaju u predstavama, muzičkim programima, poetskim programima, igrankama, društvenim igrama a imaju i veliki izbor knjiga u našoj biblioteci.


DOM ZA STARE NIKOLSEN

Dom Nikolsen je namenski napravljen objekat za medicinsku negu starih lica. Njihov cilj je da u domu stvore porodičnu atmosferu i da se korisnici osećaju dobrodošlo i sigurno, kao kod kuće. Poseduju licencu Ministarstva za socijalni rad.

Nalaze se na pristupačnoj lokaciji, u mirnom i tihom delu Beograda, gde korisnici imaju potpuni komfor i sigurnost. U opremanju prostora, trudili su se da korisnicima obezbede udoban, prostran i luksuzan smeštaj i da ih iznenade ljubaznošću, posvećenošću i uslugama.
Svaka prostorija ima SOS taster, tako da je osoblje korisnicima dostupno u svakom dobu dana i noći. Dom raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama. Sobe su moderno opremljene, i za njihovo opremanje je korišćen izuzetno kvalitetan i udoban nameštaj. Ono što korisnici posebno vole, to je predivan pogled na Avalu, koji je odmor za oči i dušu.


STARAČKI DOM STARA BEŽANIJA


Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da vodite brigu o najstarijem članu porodice, u ovom domu pružaju najkvalitetnije usluge smeštaja i nege.

Korisnici našeg doma dobijaju prvoklasnu uslugu u vidu komfornog smeštaja, zdrave i izbalansirane ishrane, organizovanog društvenog života, i obezbeđen prevoz sanitetom. Akcenat je stavljen na toplu kućnu atmosferu. Sobe  su kompletno opremljene, ali ovde nude mogućnost donošenja ličnih stvari, kako bi se korisnici osećali prijatno i kao kod svoje kuće. 

U sklopu doma nalazi se i dnevni boravak u kome korisnici mogu zajedno da sede i da se druže, da igraju društvene igre ili jednostavno da se odmaraju gledajući TV program.

DOM MEDIKALIJA

Dom je izgrađen prema najvišim standardima, adekvatno je uređen je i opremljen za smeštaj pokretnih i nepokretnih osoba. U okviru doma se nalazi i internistička ordinacija što govori o visokom nivou zdravstene usluge.

Kapacitet doma iznosi 59 korisnika o kojima brine tim od 24 radnika što je daleko veći broj u odnosu na druge domove. Dom ima stalno zaposlenog socijalnog radnika koji pruža pomoć u adapataciji korisnika na dom. Dom Medikalija ima prostrano i lepo uređeno dvorište u kome korisnici rado borave tokom sunčanih i toplih dana. Dvorište je odlično osvetljeno i ograđeno što garantuje bezbedno kretanje naših korisnika. 


DOM ZA STARE UNA

Medicinska usluga doma za stare Una je postavljena na najviši nivo, što podrazumeva da su korisnici danonoćno zdravstveno zbrinuti. Pored opšte medicinske usluge dom pruža i uslugu fizikalne rehabilitacije. Po samom prijemu korisnika u dom obavlju se preventivni pregledi. 

Društveni život korisnika je od izuzetno velike važnosti, pa se ovde sprovode razne aktivnosti kao što su izleti, predstave, edukativne radionice.. U domu žele da se korisnik oseća kao kod svoje kuće, da bude zbrinut i da ima slobodu da zatraži sve ono što mu je potrebno, a uz to je naročito bitno da ne oseća monotoniju i usamljenost.

Penzija je ono kad više ne živite da biste radili i ne radite da biste živeli. Ovo je vreme kada rešite da uradite sve ono što ste oduvek želeli, ali niste imali vremena. Bilo da ste u domovima za stare ili ne, bitno je da što bolje iskoristite penzionerske dane. Stariji imaju prelep izbor smeštaja u domovima, a Belano apartmani su tu za sve ostale.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.