Da li treba raditi servis bojlera ako se često pregreva ?

април 5, 2022

Obično se bojleri pregrevaju zbog kvara sigurnosnih kontrola koje održavaju snabdevanje gasom i vodom, temperaturu i pritisak.

Kako da znam da li se moj bojler pregreva?

Pazite na pregrevanje. Ako primetite da je temperatura vašeg bojlera viša od gore navedenih podešavanja, imate veliki problem. Ako je bojler dostigao maksimum, iznenadni pad pritiska može dovesti do pucanja rezervoara. Pregrevanje je takođe glavni uzrok curenja. Već kod prvih simptoma trebalo bi porazmisliti o opciji popravke bojlera .     

Zašto bojler može da eksplodira?

Eksplozija bojlera je katastrofalni kvar na bojleru. Može biti mnogo različitih uzroka, kao što su kvar sigurnosnog ventila, korozija kritičnih delova kazana ili nizak nivo vode. Korozija duž ivica preklopnih spojeva bila je čest uzrok ranih eksplozija bojlera.

Može li vaš bojler eksplodirati?

Obično se bojleri pregrevaju zbog kvara sigurnosnih kontrola koje održavaju snabdevanje gasom i vodom, temperaturu i pritisak. U nekim slučajevima, bojler se može upaliti ili čak eksplodirati.

Šta se dešava ako je pritisak u vašem bojleru previsok?

Većina bojlera će se jednostavno isključiti preko sigurnosnog uređaja koji se zove  ventil za otpuštanje pritiska ili će se pokvariti kada je pritisak previsok. Najgori scenario za većinu bojlera koji pate od visokog pritiska biće polomljeni kazan i voda koja je iscurela po kupatilu.

Šta može poći po zlu sa bojlerom?

Uzrok nestanka tople vode, često mogu biti neispravni motorni ventili, pokvareni termostati ili nizak nivo vode. Možete početi tako štoćeteproveriti da li je problem uzrokovan greškom pritiska u kazanu ili termostatu, jer su oni lako dostupni.

Kada bi trebalo zameniti bojler?

Kada bi trebalo zameniti svoj bojler? Kazan bi trebalo da traje do 15 godina. Ako se vaš približa granici, razmislite o tome da uštedite i kupite novi. Ako želite da zadržite svoj kotao u vrhunskom stanju dugo vremena, godišnji servisi su pravi izbor. Servis bojlera bi trebalo da vam bude na prvom mestu, ako želite da se u svom domu osećate bezbedno.

Može li bojler izazvati požar?

Neispravan kazan može osloboditi otrovni gas koji se zove ugljenmonoksid. Pored opasnosti od ugljen monoksida (CO), curenje gasa iz vašeg centralnog grejanja može izazvati požar ili eksploziju. To može dovesti do katastrofalnih posledica.

Da li moj bojler treba da bude topao na dodir?

Da. Ali ne bi trebalo da budevruć. Trebalo bi da možete da držiterukunanjemu .Novijikazani se manjegreju, ali to je zbogenergetskeefikasnostiiboljeizolovanosti.

Kako da znam da li moj bojler treba zameniti?

Glavni znaci da vam je potreban novi bojler su stari kazan, zarđali grejač, nedovoljno tople vode, buka ili curenje.

Da li je opasno ako iz bojlera curi voda?

Curenje vode može biti opasno po zdravlje.  Velika oštećenja vode od bojlera koji curi mogu izazvati rast buđi i gljivica, što može izazvati opasne posledice po vaše zdravlje.

Možete li popraviti napukli bojler?

Ukoliko pronađete napukle delove na kazanu, to je loša vest, jer to znači da će vam biti potrebna zamena kazana. U praksi se saniranje pukotina na kazanu ne radi, već se kazan menja u potpunosti.

Zašto se iz mog bojlera čuje lupanje?

Lupanje je obično uzrokovano nagomilavanjem kamenca ili korozivnih ostataka na površinama grejača. Ovo nakupljanje može ograničiti protok vodei i zazvati lokalizovano ključanje, što može dovesti do pretvaranja toplevode u paru.

Kako popraviti blokadu paljenja na bojleru?

Moderni bojleri imaju dugme za resetovanje na ekranu. Pritisnite i držite dugme da resetujete bojler na konblokade. Za starije bojlere, pogledajte uputstvo da biste odredili proceduru resetovanja.

Pregrevanje bojlera je opasan simptom koji zahteva intervenciju iskusnog vodoinstalatera. Ukoliko se voda u vašem bojleru zagreva i deluje vam kao da grejačn astavlja da greje vodu uprkos podešavanju termostata, obavezno zakažite hitan dolazak vodoinstalatera na vašu adresu. Nemojte brinuti da li je dan ili veče, jer ovo može biti opasna i hitna intervencija koju rešavaju hitne službe u okviru vodoinstalaterskih ervisa.

Ukoliko do sad niste imali iskustva sa vodoinstalaterima i nemate kontakt nekog pouzdanog servisera možete ga pronaći jednostavnom pretragom na Guglu, kada ukucate pojmove kao što su “Vodoinstalater Beograd”, “servisi popravke bojlera”, “Hitne službe vodoinstalatera” i drugo. Vodite računa da oni budu u vašoj blizini, jer je vreme u ovim situacijama presudni faktor, pored iskustva i veštine samog majstora.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.