DA LI STE ZNALI DA REKREATIVCI  IZ CELOG SVETA DOLAZE U BEOGRAD DA BI IGRALI STONI TENIS?

октобар 20, 2023

Stoni tenis je dinamičan i uzbudljiv sport. Igra se između dva ili četiri igrača na specijalnom stolu koji je podeljen na dva dela mrežicom.

Stoni tenis je nastao u 19. Veku u Engleskoj, odakle se širio po celom svetu. Danas, stoni tenis je jedan od najpopularnijih rekreativnih i profesionalnih sportova širom sveta.

KAKO SE IGRA STONI TENIS?

Igrači stonog tenisa koriste male rekete, pomoću kojih udaraju malu plastičnu lopticu preko mreže. Cilj igre je osvojiti poene, tako što će se loptica poslati na protivničku stranu, a da protivnik ne uspe da je vrati.

PRAVILA IGRE

  • Stoni tenis se igra na solu koji ima dimenzije 2,74 m, 1,525 m i 0,76 m.  Iako se stolovi mogu praviti od različitih materijala, najveći broj stolova je napravljen od drveta koje je obloženo specijalnom podlogom na kojoj se dobro odbija loptica.
  • Reketi za stoni tenis su sličlni reketu za tenis, samo manji, i obloženi gumom. Guma na reketima može btiti različite širine, debljine ili tvrdoće. Kakav reket i kakvu gumu će odabrati igrač, zavisi od tehnike kojom igra.
  • Loptice za stoni tenisu su male i napravljene su od plastike. Standardne loptice koje se koriste u ovoj igri su bele i narandžaste.
  • Prilikom serviranja, loptica sme dodirnuti samo jednom stranu stola, pre nego što se udarcem vrati protivničkom igraču.
  • Stoni tenis je sport koji zahteva spretnost i brze reakcije, uz to je važno imati dobru fizičku kondiciju jer se tokom celog meča igrači kreću oko stola kako bi udarili lopticu koju im prebacuje protivnik.
  • Svaki set se igra do 11 poena, ili ukoliko se dogodi da rezultat bude nerešen, igra se do dva poena razlike.

OPREMA ZA STONI TENIS

Oprema ponekad može igrati ključnu ulogu za uspešnost igrača. Neki igrači više vole da igraju sa bržim i napadačkim lopticama koje imaju veći broj rotacija. Pored izbora loptice, i izbor gume za reket ima veoma bitnu ulogu kod brzine i broja rotacija loptice.

TEHNIKA IGRANJA STONOG TENISA

Stoni tenis zahteva razvijanje tehnike igranja. To podrazumeva servis, forehend, backhand, blokiranja, udarce i dr.

GDE SE U BEOGRADU IGRA NABOLJI STONI TENIS?

  • SPORTSKI CENTAR MASTER 

Sportski centar Master se nalazi u mirnoj ulici u Zemunu. Raspolaže sa ogromnim parkingom koji je potpuno besplatan. Sala u okviru sportskog centra koja je namenjena igranju stonog tenisa je sigurno jedna od najvećih i najlepših sala namenjena rekreativcima, i treninzima. Oni čak imaju vip sale, koje su opremljene specijalnim stolovima i posebnom opremom. Iako pružaju najviši nivo usluge, cene u okviru ovog centra su vrlo pristupačne.

Ono po čemu je ovaj centar poseban, je da se u okviru njega odvijaju personalni treninzi kluba VamoST. Brojni rekreativci iz celog sveta dolaze u Beograd i nekoliko puta godišnje kako bi obezbedili sebi treninge i usavršavanje tehnike igranja. Kažu da ne postoji način treninga kojim se garantuje ta brzina napredka u igranju.

U okviru ovog sportskog centra se organizuju često turniri, a kada je VamoST u pitanju, rekorderi su po broju organizovanih humanitarnih turnira u stonom tenisu.

  • SPORTSKI CENTAR 11 APRIL

Sportski centar 11 april se nalazi na Novom Beogradu. U blizini sportskog centra nalazi se veliki parking, pa ukoliko dolazite automobilom možete biti bez brige. Prostor u kom se igra stoni tenis je profesionalno opremljen i adekvatan da pruži potpun ugođaj svim ljubiteljima stonog tenisa. Cene termina su vrlo pristupačne i plaćaju se po satu. I u okviru ovog sportskog centra postoji škola stonog tenisa koji svojim polaznicima obezbeđuje vrhunsku uslugu i dobro druženje u prijatnoj atmosferi.

Ukoliko ste i vi zainteresovani da zaigrate ovaj fenomenalni sport u Beogradu, savetujemo da rezervišete svoj termin u nekom od ova dva sportska centra. Za sve one koji nisu iz Beograda, a žele provesti u Beogradu nekoliko dana ili nedelja uvežbavajući najbolju teniku uz najstručniji tim na ovim prostorima možete rezervisati smeštaj u Zemunu ili na Novom Beogradu. Agencija Belano u svojoj ponudi ima izuzetno veliki broj apartmana koji se nalaze u blizini ovih sportskih centara i može Vam pružiti miran, ušuškan stan na dan. Pogledu stanova pogledajte na belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.