Constance Ephelia – hotel na Sejšelima sa najboljim ocenama putnika

новембар 28, 2022
Constance Ephelia Seychelles

Sejšeli su jedinstvena svetska destinacija.  Rajske plaže, neverovatni vidikovci i bujna vegetacija – baciće u zasenak sve ono što ste do tada videli u životu. Sejšeli su idealna destinacija za sve one koji zamišljaju odmor sa puno sunca i kristalno čistom vodom tokom cele godine. Još jedna pogodnost – uz manje nijanse, ovo je idealno mesto za boravak tokom cele godine. Možete da ga posetite u bilo koje doba godine, sve što treba je da se uputite do pouzdane turističke agencije i rezervišete putovanje iz snova.

Sejšeli su poznati po visoko razvijenom turizmu. To ujedno i znači da će vas na ostrvima sačekati bogato opremljeni rizorti koji pomeraju granice luksuza i ugostiteljstva. Sa meštanima koji su sinonim ljubaznosti i pristupačnosti i prirodom koja je jedinstvena na svetu, boravak u hotelima biće jedno u potpunosti nezaboravno iskustvo. Prvi među jednakima je Constance Ephelia, hotel koji ima najbolje kritike i komentare putnika koji su imali prilike da ga posete.

Smeštaj u nacionalnom parku

Constance Ephelia Seychelles 5* se nalazi na zapadnoj obali Mahea u prirodnom nacionalnom parku od 296 hektara (Morne Seichellois), sa pogledom na Nacionalni morski park Port Launai. Odmaralište je šumom mangrova podeljeno na dva dela, ali je lako doći s jedne strane na drugu. Većina glavnih upravnih zgrada, centralna recepcija, tri restorana i jedan bar, sobe u tropskoj bašti i junior apartmani nalaze se na južnoj strani; severna strana ima senior apartmane i vile. Od međunarodnog aerodroma udaljen je 23 kilometra.

Efelija je veliko odmaralište sa širokim rasponom kategorija i tipova smeštaja. Neke vile se nalaze direktno na plaži, ali posebno su spektakularne čuvene vile na brdu. One se nalaze visoko na padini sa pogledom na severnu plažu, zaštićeni zaliv i nacionalni park pozadi. Da biste se lakše kretali kroz rizort, na usluzi su vam kolica koja možete da koristite po celom odmaralištu.

Naša vila na padini je neverovatna. Prvo što ćete primetiti je privatna sala za masažu izgrađena na padini brda sa pogledom na akvamarinsku vodu i nacionalni park, zatim nekoliko stepenica gore do ulaza u vilu koji je takođe vodio na palubu sa istim pogledom. U vili se nalazi beskonačni bazen, kao i velika terasa sa udobnim ležaljkama. Oprema unutrašnjosti je takođe vrhunska, od čega posebno treba pomenuti veliku kadu u kupatilu i spoljašnje i unutrašnje tuševe.

Glavni „wau“ doživljaj u ovim vilama na brdima je – jutarnje kupanje u bazenu sa pogledom na zaliv, plažu i nacionalni park.

Hrana i piće

Sa pet restorana a la carte i pet barova, u hotelu ima mnogo izbora za gastronomski užitak – možete doručkovati u glavnom restoranu na bazi švedskog stola ili obići restoran Seselva na severnoj plaži. On je manji i mnogo manje posećen, ali ipak sa dobrim izborom hrane i mnogo lepšom lokacijom, bukvalno pored plaže. U Constanca Ephelia rizortu se nalazi i restoran Helios (mediteranska kuhinja), a zatim Adam i Eva (sa kuhinjom jugoistočne Azije). Veoma je nahvaljen i francusko/azijski restoran Ciann, čiji posetioci su posebno impresionirani hranom i uslugom.

Posetioci imaju mogućnost i poručivanja večere u vilama, za one kojima je potrebno više privatnosti i koji ne žele da se vozikaju kolicima sa jednog na drugi kraj odmarališta.

Objekti i usluge

Apsolutni vrhunac ovde je Spa Constance, koji se nalazi između severne i južne strane odmarališta. Gledajte da unapred rezervišete neke tretmane da biste stigli da sve isprobate dok ste tamo. Spa je posebna priča – neverovatno dizajniran, sa opuštajućim pogledom i odličnim tretmanima balinežanske masaže. U rizortu postoji terasa za jogu iznad plitkog kružnog bazena usred spa objekata, okružena brojnim pojedinačnim spa paviljonima (svi sa odvojenim prostorima za presvlačenje i tuširanje), hidromasažnim bazenima i đakuzijem, saunom i parnim kupatilom. Tu je i jedinstvena Knajpova staza sa kupkama na otvorenom. Postoji i zasebna teretana (koja se nalazi u blizini) koja je veoma dobro opremljena sa opremom i bazenom u zadnjem delu teretane.

Pored toga što je bilo drugih aktivnosti koje ne želite da propustite vani u nacionalnom parku, kao i na samom Maheu, vreme koje provedete u odmarališt može biti intenzivno, bogato, ispunjeno i opuštajuće. Šetaćete na obe plaže (obe sa zadivljujućim pogledom), sunčaćete se i plivati. Ako vam je to previše sporo i opuštajuće, možete ulestvovati u nekim sportskim organizovanim aktivnostima – tu su teniski i skvoš tereni, joga u spa centru, penjanje po zidu, čitav niz vodenih sportova (kajak, kanu, pedaline, jedrenje na dasci, snorkeling itd.).

Najbolja stvar koju ne smete da propustite zip-lajn – gore na padini gde se nalaze privatne vile nalazi se početak višestepenog zip-lajna nazad do nivoa plaže. Odmaralište obezbeđuje veoma korisnu aplikaciju kojoj možete da pristupite na svim mobilnim uređajima, kao i da imate sve informacije o hotelu kao što su restoran, bar, informacije o aktivnostima i meniji…

Usluga je vrhunska. Lokacija smeštaja je divna kao i neverovatna padina brda vile koje čine da zaboravite sve manje nedostatke u usluzi ako ih ima. U svim restoranima i barovima usluga je uglavnom dobra, a održavanje vile je izuzetno – dva puta dnevno čišćenjem je vraćano u 100% netaknuto stanje.

Zaključak

Smešten na dve najlepše plaže na ostrvu Mahe, sa pogledom na nacionalni park Port Launai, Constance Ephelia se nalazi na jedinstvenoj lokaciji sa bujnom i retkom vegetacijom. Rizort čine prostrani savremeni smeštaji okruženi bujnim pejzažom i svetlucavim lagunama, pa je tako mesto gde možete da se izgubite u tropskoj vegetaciji sa pogledom na bistro more. Sve vile imaju idealan pogled na Indijski okean, a vile na padinama brda su po tome izuzetna. Za one koji bi doživljaj više, tu su i beskonačni infinity bazeni sa kojih se pruža neverovatan pogled na lagunu.

I to nije sve. Ovde ljudi samo preko kuhinje putuju po celom svetu, kombinujući ukuse Mediterana, Azije ili Francuske u najbolje pripremljenim jelima na ostrvu. A dok vam se deca igraju u Kids klubu, možete sebi priuštiti nezaboravni spa tretman u prirodnom okruženju. Mnoštvo organizovanih izleta za one koji vole avanturu i mnoštvo vodenih i grupnih sportova za one koji vole aktivnosti, učiniće vaš odmor savršenim. Isplanirajte idealnu kombinaciju red leškarenja – red aktivnosti i vaša bajka na Sejšelima može da počne.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.