Capitol Park Rakovica – tržni centar za sve Beograđane

август 10, 2018
capitol park rakovica

Kuda u šoping ako živite u Rakovici? Nikakav problem. Capitol Park Rakovica pored velikog parkinga, nudi i veliki broj prodavnica, zabave i mogućnosti za dobar šoping.

Tržni centri u Beogradu su brojni, a ovaj šoping centar je smao jedan u nizu onih koji olakšavaju život Beograđanima, jer na jednom mestu mogu da nađu toliko toga, opreme se, stan, kuhinju, nađu poklon ili se druže, jedu i popiju kafu.

Bez obzira koji je vaš omiljeni tržni centar, bilo da putujete negde ili ste u nekom smeštaju u Beogradu, da idete u posetu ili živite tu, ovaj tržni centar će vam dati sve što vam treba po povoljnim cenama i bez gužvi.

 

 

 

Capitol Park Rakovica – investicija za sve građane

 

Tržni centar „Kapitol Park Rakovica“ (Capitol Park) u kojem je zaposleno 400 ljudi, otvoren je krajem 2017. u beogradskoj opštini Rakovica, a najavljeno je zapošljavanje još 50 ljudi u drugoj fazi. Otvoren je na mestu nekadađnje fabrike ,,Rekord“.

„Kapitol Park Rakovica“ površine 65.000 kvadrata zajednička je investicija britanske kompanije „Poseidon Group“ i belgijske „Mitiska REIM“ u vrednosti od 30 miliona evra.

Kapitol Park Rakovica ima 30 lokala u kojima su smešteni svetski poznati brendovi, a i 753 parking mesta. Prisutni su domaći i strani trgovinski i modni lanci, DIS hipermarket, prodavnice kućnog enterijera, modne kuće, sportske radnje, prodavnice obuće, dečije robe, elektronike i servisa, ugostiteljski objekti i „Cine Grand“ biskop sa šest sala.

Na otvaranju su bili brojni zvaničnici.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je Rakovica bila opština koja je „skrajnuta u stranu“ i da mu je drago da je došlo do promene jer je u toj opštini otvoren Dom zdravlja i maloprodajni park.

Na otvaranju je u ime britanske kompanije „Poseidon Group“ predsedniku opštine Rakovica Vladanu Kociću doniran ček od 10.000 evra za izgradnju dečijeg parka u Rakovici, a predsedniku džudo kluba „Rakovica“ Miomiru Mrvaljeviću i najtrofejnijem takmičaru tog kluba Aleksandru Kukolju ček u iznosu od 15.000 evra.

„Kapitol Park Rakovica“ je treći maloprodajni park te kompanije otvoren u Srbiji. Prvi je izgrađen u Šapcu 2014. godine, a sledeći u Somboru u septembru ove godine, a kako su najavili iz kompanije „Poseidon Group“ planira se i izgradnja u Leskovcu i na još dve lokacije za koje će se saznati u 2018. godini.

(izvor: n1info)

 

Capitol Park Rakovica – kutak za decu

 

Capitol Park Rakovica posebno voli leto jer to znači da će naši najmlađi i najveseliji posetioci provoditi više vremena zabavljajući se i uživajući u zabavnim aktivnostima koje se ovde organizuju!

Zato, draga deco, mame i tate, pratite aktivnosti i postarajte se da bar jedno letnje nedeljno popodne provedete svi zajedno uz mnogo zabave za mlade i one malo starije.

Očekuju vas dečija predstava, animacije, radionice i naravno najbolji šoping za celu porodicu!

 

Rakovica – opština Beograda sa bogatom istorijom

 

Beogradska opština Rakovica najverovatnije je dobila ime po reci Rakovici, koja se prvi put pominje 1528. godine u turskom popisu stanovništva i poseda. Ovde su se izgradila dva istoimena naselja. Prvo, selo Rakovica u podnožju Avale, koje sada pripada voždovačkoj opštini, navodi se u turskim spisima još u 16. veku. Drugo naselje pod tim nazivom nastalo je desetak kilometara nizvodno, krajem 19. veka, i iz njega se razvila današnja opština Rakovica. Veruje se da je po reci Rakovici ime najpre dobilo podavalsko selo, a potom i manastir podignut u blizini. Nakon turskih paljevima, monasi su manastir Rakovicu krajem 16. veka preselili na sadašnje mesto, koje je tada bilo skriveno gustom šumom.

 

 

Sa širenjem poseda u oslobođenoj Srbiji, i područje oko manastira sve češće se nazivalo Rakovicom. Tako je nazvana i železnička stanica na novoizgrađenoj pruzi Beograd – Niš 1884. godine, pa je i naselje koje se oko nje formiralo dobilo ime Rakovica. Zahvaljujući vozu, Rakovica je, uz Topčider i Košutnjak, postala omiljeno izletište Beograđana. Njena popularnost naročito raste posle 1885. godine, kada su uvedeni takozvani šetni vozovi između Beograda i Topčidera, a kasnije i do sela Resnik. Razvoj Rakovice ubrzava se tek dvadesetih godina prošlog veka, sa izgradnjom železničke kolonije u Košutnjaku i na Miljakovcu, a pogotovo podizanjem fabrike motora 1927. godine i drugih manjih industrijskih pogona. Opština Rakovica prostire se na 3.036 hektara i po najnovijem popisu ima 108.000 stanovnika. Od 1952. do 1960. bila je zasebna opština, potom je bila u sastavu Čukarice da bi od 1974. godine ponovo postala samostalna opština.

 

Manastir Rakovica

 

Manastir Rakovica najveća je kulturno-istorijska znamenitost opštine. U istorijskim izvorima prvi put se pominje 1502. godine, ali je verovatno osnovan u drugoj polovini 14. veka. Više puta rušen, manastir je i na sadašnjoj lokaciji preživeo teško vreme turske vladavine i dočekao preporod u oslobođenoj Srbiji u 19. veku. Uz blagonaklonost dinastije Obrenović, pre svih Tomanije, supruge Miloševog brata Jevrema, manastir Rakovica se širio i uvećavao posede, tako da je, recimo, 1897. godine imao u vlasništvu 235 hektara pod oranicama, voćnjacima, vinogradima i šumom. U manastiru Rakovica našli su večni mir dva srpska patrijarha: Dimitrije i Pavle, a tu je i porodična grobnica Jevrema i Tomanije Obrenović. U manastiru počiva i ministar vojni i kraljev namesnik general Milivoje Petrović – Blaznavac, kao i junak Prvog srpskog ustanka vojvoda Vasa Čarapić, koji je poginuo tokom boja za oslobođenje Beograda od Turaka 1806. godine.

(izvor: poslovnicentarrakovica.rs)

 

GDE SE NALAZI Capitol Park Rakovica?

 

Adresa: Capitol Park Rakovica je smešten na adresi Patrijarha Dimitrija 14.

 

KAKO DO Capitol Parka Rakovica?

 

U neposrednoj blizini nalaze se dve autobuske i jedna tramvajska stanica.

Autobuske linije koje saobraćaju u blizini Capitol Parka Rakovica: 37, 47, 50 54, 59, 504, 505 i tramvajska linija broj 3.

 

Capitol Park Rakovica je deo Capitol Park porodice:

Capitol Park Šabac, Capitol Park Sombor, Capitol Park Leskovac, Capitol Park Makarska, Vinkovci Shopping Capitol

 

Iznajmljivanje stanova Beograd

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.