Izložba pasa 2018. u Beogradu: Najbolji čovekovi prijatelji na okupu

новембар 3, 2018
cacib

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji. Tako će se i ove jeseni u halama Beogradskog sajma okupiti brojni kandidati za prestižne nagrade i titule, kao i oni koji su ljubitelji kinologije, ali i oni koji razmišljaju kako da obraduju one svoje najmilije možda malom krznatom prinovom. Apartmani u Beogradu i prenoćišta na dan su idealna opcija ukoliko samo dolazite kako biste posetili ovu manifestaciju.

Za titulu najlepšeg psa izložbe odavno „konkuriše“ više od hiljadu pasa svih rasa iz celog sveta, jer ima preko 30 zemalja učesnica. Pse ocenjuje više od 20 eminentnih međunarodnih kinoloških sudija.

 

 

U okviru manifestacije održava se Agility Show – sportsko takmičenje vrhunski obučenih pasa, kao i Junior Handling – izbor za najboljeg mladog vodiča psa. Na kraju manifestacije u centralnom ringu održava se Best in Show – izbor za najlepšeg psa izložbe, što je svakako i najatraktivniji deo manifestacije.

Na CACIB-u se predstavljaju brojni proizvođači hrane, opreme i kozmetičkih preparata za pse.

KADA: 18. novembar 2018.

GDE: Beogradski sajam, Hale 1 i 4

 

 

 

Čovekov najbolji prijatelj – najdivnije uspomene svakog deteta

 

Ne postoje uspomene kao one koje se prožive u druženju sa kućnim ljubimcem, a u tom smislu su psi zaista posebni. Ne zovemo ih bez razloga čovekovim najboljim prijateljima.
Druženje sa njima nas podiže, prosto ne dozvoljava da budemo tužni, na kraju krajeva, psi imaju svoje konkretne i jasne potrebe i one se ne mogu odlagati. Barem to nas pokreće i motiviše, tera na akciju.
Ono o čemu se međutim ređe priča jeste o pripremljenosti za vođenje računa o kućnom ljubimcu, podeli odgovornosti, ali i neminovnim rastancima do kojih uvek nekako dolazi mnogo pre nego što smo se nadali.

 

 

Znamo one priče u kojima se vratimo kući, a umesto laveža i poznatog radosnog cviljenja nas sačeka tajac. Ili ono vreme u kojem nestrpljivo čekamo ishod operacije. Uzimanje psa znači uzimanje živog bića koje biva izloženo svemu. Vašem ponašanju, okolnostima, zdravstvenim problemima, smrti. Teško da se može opisati tuga do koje dođe kada naš najbolji prijatelj ugine. A još češće se vlasnici susretnu sa totalnim odsustvom razumevanja i podrške, kao i komentarima tipa- O, Bože, to je samo pas ili to je samo životinja.

Na ovo moramo biti spremni jer je životni vek znatno kraći od ljudskog i verovatnoća je velika da ćete svog krznenog saputnika nadživeti.

 

O čemu treba voditi računa kada birate psa?

 

Kada birate psa, treba odabrati vrstu koja odgovara vašem načinu života. Činjenica je da pravilnim odgojem i primerenom socijalizacijom svaki pas može postati savršeni ljubimac.

Štene treba uzeti ne pre no što napuni barem dva meseca: Ovo je važan period koji treba da provede pored majke, kao i pored braće i sestara. Tada se usvajaju osnovni šabloni i veštine potrebne za razvoj psa. Najbolje bi bilo da uzmete štene sa tri meseca. Do tada bi primio i sve potrebne vakcine do tada, što znači da ne bi morao da bude u karantinu kod vas, već bi mogli odmah da počnete sa socijalizacijom. U tom slučaju odgajivač treba da vam da knjižicu gde su upisani i pečatirani datumi vakcina.

 

 

Dresura psa – kako Cezar Milan kaže:

 

VAŽNI SAVETI ZA LJUBITELJE PASA

 1. Psi nisu ljudi. Ono što ih čini srećnim nije obavezno ono što i nas čini srećnim. Ono što psi žele je veoma jednostavno: redovna vežba, čvrst vođa čopora i ljubav koja je valjano zaslužena.
 2. Šetajte svog psa najmanje 45 minuta svakog dana. Strukturirana redovna šetnja je presudna, posebno za pse sa problematičnim ponašanjem i najmoćniji je alat da izgradite vezu sa svojim psom.
 3. Budite dosledni. Budite sigurni da svi članovi porodice koriste ista pravila, granice i ograničenja za vašeg psa.
 4. Pokazivanje ljubavi u pogrešno vreme može odgajiti nestabilan um. Delite ljubav nakon što je vaš pas vežbao i jeo, promenio neželjeno ponašanje u ponašanje koje ste tražili, odgovorio na komandu ili pravilo ili upao u opušteno, mirno-pokorno stanje.
 5. Psi doživljavaju svet kroz svoj nos, oči i tek onda uši. Kad prvi put sretnete psa, uspostavite poverenje tako što ćete mu dozvoliti da vas pomiriše pre nego što uspostavite kontakt sa očima ili nešto kažete.
 6. Rasa nije sudbina. Važnije od biranja prave rase jeste biranje psa čiji energetski nivo odgovara vašoj energiji i načinu života.
 7. Psu treba vođstvo. Uspostavite se kao vođa čopora tako što ćete ovladati šetnjom i pratiti savete „vežba, disciplina i onda ljubav“.
 8. Dozvolite psu da proveri vreme. Dozvolite psu da izađe napolje i sam oseti da li je pretoplo, previše vlažno ili prehladno da bi se išlo u šetnju.Instinktivno, pas će znati da li treba da skrati šetnju ili da se vrati unutra gde je na sigurnom.
 9. Nikad ne ostavljajte pas u parkiranom automobilu. Čak i u senci, automobil zadržava više toplote od otvorenog prostora. Osim toga, pas se može uzbuditi zbog prolaznika ili da se uspaniči zbog klaustrofobije, što će učinit dehidrataciju verovatnijom.
 10. Budite svestni vremena. Tokom leta, nosite flašu vode tokom šetnje i gledajte za znake dehidratacije. Zimi zaštitite svog psa sa psećim cipelama ili opremom napravljenom specijalno za hladno vreme.
 11. Psima je dosadno, kao i ljudima. Pružajte mentalne izazove poput donošenja štapa, kursa za okretnost ili igre za poslušnost sa nagradama.
 12. Projektujte balansiranu energiju. Psi reaguju na vašu energiju, tako da ako se umorni, i vas će pas biti umoran. Uvek budite mirni i pouzdani.

(izvor: National geographic)

 

 

Tek kada budete sasvim sigurni da ste u stanju da o oom biću adekvatno vodite računa, preduzmite sve potrebne korake da se za to pripremite i da vi i vaš dom, kao i ukućani osiguraju dom pun ljubavi za vašeg novog člana porodice.

Rezultat bilo čega je srceparajuća sika napuštenih i usamljenih pasa lišenih ljubavi kakve srećemo svakog dana, a koji možda vremenom donesu i druge probleme. Budite odgovorni.

I dobrodošli na CACIB!

 

ORGANIZATOR

 

Kinološki savez Republike Srbije

Bukovička 1, 11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 39 33 888, 39 33 777, 39 33 555

Fax: +381 (0)11 24 72 551, 30 99 373

web: www.ksrs.rs

e-mail: kinoloskisrbije@gmail.com

 

 

 

PROJEKTNI TIM

 

Dr Mahmud Al Dagistani – direktor izložbe

Ana Bijelović – vođa izložbe

Tel: +381 (0)63 26 87 38

 

 

BELANO Kontakt

 

Ukoliko dolazite u Srbiju kako biste posetili ovu manifestaciju i tražite apartman u Beogradu ili stan u centru grada kako biste proveli vreme sa sa svojim krznatim prijateljem ili podržali svoje omiljene kandidate za nagrade, želite preporuku za to gde da pronađete povoljan smeštaj u Beogradu ili se opustite uz dobar provod, za sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

 

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.