Bryan Adams u Štark Areni 10. novembra 2019.

октобар 1, 2019
Bryan Adams beograd 2019

Najpoznatiji kanadski roker, Bryan Adams, nastupiće u srpskoj prestonici nakon 13 godina – spektakularni koncert održaće u Štark areni 10.novembra 2019!

Poznat po sjajnim baladama, odličnoj svirci i neverovatnoj energiji, Adams je uključio Beograd u svoju ’’Shine A Light’’ turneju, nazvanu po istoimenom novom albumu koji se nedavno pojavio u prodaji.

Slušaoci naših radio stanica već su čuli prvi singl – obradu čuvene pesme ’’Whiskey In The Jar’’ koja je pobrala odlične kritike. Ipak, većina fanova nestrpljivo očekuje hitove koji su proslavili Bryana Adamsa – ’’Summer Of ’69’’, ’’Everything I Do, I Do It For You’’, ’’Please Forgive Me’’, ’’Run To You’’ i ’’Have You Ever Really Loved A Woman’’.

Adams je svojevremeno izjavio da je, na početku karijere, ’’svirao svugde gde je mogao da stavi pojačalo’’. Tako je, za godinu dana, imao preko 300 nastupa što mu je pomoglo da se profiliše kao koncertni umetnik.

Brajan Adams – Biografija

Kada je imao 10 godina, stric mu je poklonio njegovu prvu gitaru, nakon čega je Brajan počeo da pokazuje interesovanje za muziku. Njegov otac to nije odobravao. Ubrzo nakon toga je usledio razvod Brajanovih roditelja. On odlazi da živi sa svojom majkom i bratom u Vankuver. Sa 15 godina napušta školu i započinje da uči da svira klavir.

Adams je napravio svoj prvi doprinos u muzici 1979, kada zajedno s Jimom Vallenceom (kojeg je poznavao već par godina, bubnjarom grupe Prism) snima duet. Snimili su demo i nakon par početnih neuspeha, primili su prvu ponudu firme A&M. Brajanov prvi album je izdat 1980. Njegov drugi album „You Want It You Got It“ je dospeo na tržište 1981. (iako nije postigao ogroman uspeh). 1983, Brajan Adams je zajedno sa gitaristom Keithom Scott i bubnjarom Mickeyem Curry (službeni članovi banda), Tommyem Mandelom (pijanista) i Daveom Taylor snimio treći studijski album pod nazivom „Cuts Like A Knife“. Ovo je njegov prvi veliki uspeh, sve zahvaljujući pesmama poput „Cuts Like A Knife“, „Straight From The Heart“, „This Time“ i „I’m Ready“. Ovaj treći album sadrži i pesmu „The Best Was Yet To Come“, koja je napisana i posthumno posvećena Dorothy Stratten.

1984. godina je bila uspešna za Brajana jer je zahvaljujući izlasku njegovog novog albuma „Reckless“ osvojio nekoliko nagrada i priznanja (pa i čuvenu Juno Awards). Nezaboravne pesme poput „Heaven“, „Summer of ’69“, „Run To You“, te duet s Tinom Turner, „It’s Only Love“, i danas se smatraju klasičnim rock temama. 1987. je izdat njegov peti album, „Into The Fire“, iako nije bio tako uspešan u poređenju s prethodnim.

1988. u Werchteru, u Belgiji, Brajan je održao svoj, kako većina smatra, najneobičniji koncert- Live! Live! Live!. Na koncertu je prisustvovalo preko 50.000 ljudi. Ovaj koncert je predstavljao klasičan podsetnik na postignute uspehe, posebno na „Cuts Like A Knife“ i „Reckless“. Dogovoreno je da će prenos koncerta biti na televiziji, ali su uspeh i veličina događaja bili toliki da je odlučeno da će u potpunosti biti izložen na tržištu, tako da se ovaj koncert može naći i na cd-u, kao deo Brajanove diskografije.

.

Već 1990. učestvuje u stvaranju albuma „The Wall“, jednom od najvećih i najbolje plaćenih u historiji, zajedno sa mnogim umetnicima u svetu rocka. Među njima je bio i band Scorpions i Sinead O’ Connor. Brajan Adams je interpretirao pesme „Young Lust“ i „Empty Spaces“ (duet s Rogerom Waters).

1991. usledio je i novi studijski album „Waking Up the Neighbours“ čiji su najveći uspesi pesme „(Everything I Do) I Do It For You“, „Thought I’d Died And Gone To Heaven“, „Can’t Stop This Thing We Started“, „Do I Have To Say The Words?“ i „There Will Never Be Anther Tonight“.

1994. zajedno sa Stingom i Rod Stuartom, Adams je formirao trio koji je snimio pesmu „All For Love“. Iste godine učestvuje i u koncertu „Pavarotti And Friends 2“ na kojem izvodi pesme „Please Forgive Me“, „O’ Sole Mio“, „All For Love“ i „La traviata: „Libiamo ne’lieti calici“ (Brindisi)“ zajedno s drugim umetnicima.

1996. Brajan ponovo peva u duetu, ovaj put s Barbarom Strajsend, a kao rezultat njihove saradnje nastaje pesma „I Finally Found Someone“. Iste godine na tržište izlazi i njegov novi album „18 Til I Die“. Pesme s novog albuma, poput „Let’s Make A Night To Remember“, „The Only Thing That Looks Good On Me Is You“, „18 Til I Die“ i „Star“, postigle su ogroman uspeh.

2002. Brajan snima soundtrack za animirani film „Neustrašivi Spirit“ (Spirit: Stallion Of The Cimmarron). Tema filma zasniva se na priči o divljem i nesalomljivom konju, čiju slobodu remeti sami čovek. Brajan komponuje i druge pesme što rezultira novim albumom koji je dobio čak i svoju francusku verziju, Spirit: L’etalon Des Plaines.

(izvor: wikipedia)

Poslušajte neke od njegovih najvećih hitova:

Ulaznice za Adamsov koncert u Areni su u prodaji na blagajni Štark Arene, svim prodajnim mestima Ticket Visiona i online na: www.tickets.rs u sledećim kategorijama:

Parter – 3.700,00 RSD

Tribine – 3.950,00 RSD i 4.500,00 RSD

BELANO STANOVI NA DAN Kontakt

A ako dolazite u Srbiju kako biste posetitli ovu manifestaciju i tražite apartman u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete najbolji i jeftin smeštaj u Beogradu ili pronađete sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite svoj smeštaj putem ovog linka.

A ako tražite smeštaj u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete idealan lokal u Beogradu i opustite se, doživite novi duh Beograda tokom svog boravka u našim apartmanima u Beogradu, da se dobro provedete ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

belano stanovi na dan beograd
belano stanovi na dan beograd

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, pronađete savršeni filmski klasik ili otkrijete novi način uživanja u ovoj umetnosti, a nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.